FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Dragomir face dezvăluiri incendiare în cartea lui: "Mi-a propus 20 de milioane de euro șpagă". Reacția celui acuzat

Articol de GSP - Publicat joi, 17 noiembrie 2016 13:17

În cartea sa autobiografică "Meciurile vieții mele", Dumitru Dragomir aruncă o adevărată bombă! El susține că a fost debarcat de la Ligă pentru că a refuzat o șpagă de 20 de milioane pentru a-i da lui Arpad Paszkany drepturile TV fără licitație. 

După cum este relatat în fragmentul obținut de fanatik.ro, Arpad Paszkany l-ar fi sunat pe Dumitru Dragomir în 2013 și i-ar fi transmis că dorește să se întâlnească la hotelul Alexander din București.

Fostul președinte LPF redă în carte dialogul în care Paszkany ar fi afirmat că dorește să cumpere drepturile TV pe următorii cinci ani, fără să se organizeze licitație.

Dragomir susține că a adus în discuție ilegalitatea unei astfel de înțeleger și Paszkany i-ar fi răspuns că se va folosi de relațiile pe care le are cu oameni importanți, prezentați drept "Grupul de la Cluj", care ar putea aranja o astfel de afacere.

Dragomir: Şi ce faci cu Consiliul Concurenţei?
Paszkany: E treaba lui Ponta să o rezolve… Nu vrei să ne întîlnim şi cu el?
Dragomir: Nu, că am avut un diferend cu el la TV şi l-am cam şifonat, cred că nu m-a uitat…
(...)
Paszkany: Nu va fi periculos, fiindcă Ponta iese preşedinte detaşat.

Conform lui Dragomir, patronul clujenilor ar fi oferit 175 de milioane de euro pentru drepturile TV pe o perioadă de cinci ani, dar și un comision de 20 de milioane de euro pentru șeful Ligii! Și o parte din profit ar fi trebuit "întoarsă" cu dedicație pentru campania electorală din 2014. "Participi şi dumneata cu cîte un milion la campaniile electorale şi vei avea numai avantaje", i-ar fi zis Paszkany. 

Dragomir: Băi Arpy, eşti nebun, îmi spui de nişte sume că mă apucă pandaliile…
Paszkany: Da, dom’ preşedinte, e cea mai mare afacere din această toamnă (2013)

Patronul clujenilor l-a mai sunat o dată pe Dumitru Dragomir, chiar când acesta era la Londra, unde a discutat cu o societate de brokeraj și drepturi TV privind viitoarea licitație, care urma să pornească de la 150 de milioane de euro pe trei ani.

Paszkany și Dumitru Dragomir s-au întâlnit apoi la Cluj, acasă la Iuliu Mureșan, unde oficialul Ligii susține că a refuzat să se implice în afacere, așa că a fost amenințat de Paszkany că va înlăturat de la conducerea LPF.

"Dom’ preşedinte, eu am fost corect, am venit şi ţi-am propus ceva onorabil. În cazul în care dumneata persişti să faci licitaţie, în două săptămîni te vom da afară şi punem pe altul care nu va face licitaţie şi va lua şi o grămadă de bani" Arpad Paszkany, conform cărții scrise de Dumitru Dragomir

Mitică susţine că a fost ulterior îndepărtat de la conducerea Ligii tocmai pentru că a refuzat şpaga şi modalitatea de a atribui drepturile TV fără licitaţie ;)

Paszkany neagă relatarea lui Dumitru Dragomir

Într-un interviu oferit pentru fanatik.ro, Arpad Paszkany a negat cu vehemență acuzațiile aduse de Dumitru Dragomir și susține că tot dialogul prezent în cartea fostului președinte LPF este inventat.

"Dacă o numesc minciună este un termen mult prea mic şi neînsemnat. Nu știu, să fiu eu elegant… e o fabulație a cuiva cu o imaginație bogată. Tot ce spune nu are nimic în comun cu realitatea. Este ciudat că scoate cartea taman acum, în preajma alegerilor, nu credeţi?

Sunt două lucruri adevărate: faptul că el a fost în Cluj și am avut o întâlnire acasă la Iuliu Mureșan și după aia am mai avut două întâlniri, dacă nu mă înșel, la București. Toată treaba asta este în mintea lui. Atât cronologia, cât şi conţinutul sunt în mintea lui Mitică şi sunt minciuni cap-coadă", a spus Paszkany pentru sursa citată.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
10211191479564192
Adr Lep  •  21 Noiembrie 2016, 14:16

Cartea poate fi comandata pe libris.ro www.libris.ro/meciurile-vietii-mele-dumitru-dragomir-PAC978-606-665-141-7--p1071861.html

10201741094405690
Tudoroiu Mariana  •  17 Noiembrie 2016, 22:08

Eu cred ca este adevarat ce spune sobolanu , ceea ce nu inteleg este de ce mai este in libertate inca PENALUL acesta. El a refuzat spaga de frica, mai avand doua dosare pe rol. Dealtfel recunoste si bozgoru ca s-au intalnit la Muresan acasa asa ca intre prieteni pt. binele fotbalului romanesc .

10206088110775210
Enver Hoxha  •  17 Noiembrie 2016, 19:18

Până acum am tot auzit că Paszkany e protejatul lui Bășe-Boc-DNA. Acum ne zice Mititică că nu, e omul lui Ponta. Peste 3 ani o să ne spună că e al lui Iohannis. Când te gândești că un individ de teapa asta asta a fost 20 de ani... președintele Ligii Profesioniste! (Iar acum un individ de teapa lui Burlică e președintele FRF.)

Vezi toate comentariile (27)
Comentează