FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:00, TV TELEKOM SPORT, TV DIGI SPORT, LOOK TV, GSP.RO

Duminică se bat Gnohere și Țucudean! Pentru ce "premiu" se luptă cei doi atacanți

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2017 09:00

Harlem Gnohere și George Țucudean concurează în meciul FCSB-Viitorul pentru statutul de lider al marcatorilor la finalul anului. ”Bizonul” ar fi abia al treilea golgeter străin din istoria campionatului.

FCSB-Viitorul e important și pentru calculele care privesc lupta pentru titlul de campioană, însă disputa mai are și semnificații în plus. Steliștii au ocazia revanșei în fața formației care le-a suflat titlul în ediția trecută. Doi oameni au o miză în plus, pentru un premiu personal.

Fără atâtea goluri n-ar mai fi jucat

Gnohere și Țucudean sunt primii clasați în topul golgeterilor, așa că meciul de duminică va stabili numele celui mai bun marcator de la sfârșitul lui 2017. Favorit e francezul, el are 12 goluri în acest moment, cu unul peste câte are românul. "Bizonul" a fost ajutat și de echipă, fiindcă FCSB a mers mai bine decât Viitorul, deci i-a oferit mai multe oportunități să înscrie.

El a fost, în același timp, și chinuit de concurența cu Alibec. Un test de care Țucudean nu a avut parte, din moment ce Hagi nici nu are alt vârf bun în lot, nu există o competiție pentru locul de titular.

Pe Gnohere tocmai randamentul grozav l-a păstrat în echipă, în ciuda insistenței cu care Becali a forțat revenirea lui Alibec. Denis a fost folosit și când nu merita, i s-a dat și banderola de căpitan. "E cu trei clase peste Gnohere, să fim serioși!" a fost comentariul-comparație al lui Becali. O analiză care nu deține niciun argument, întrucât francezul a marcat cele mai multe goluri dintre toți fotbaliștii din România, iar Alibec încă nu a înscris în sezonul în curs.

Eddy Harlem e marca străinilor

"Bizonul" ar clătina tradiția campionatului dacă s-ar încorona golgeter, fiindcă doar doi străini au mai căpătat acest titlu. Tade în urmă cu două stagiuni și Wesley în 2012. Becali l-a cumpărat pe Tade cu 500.000 de euro după ce conaționalul lui Gnohere a devenit cel mai bun marcator. Gregory nu s-a adaptat la București, nu a confirmat valoarea și forma excelente de la CFR Cluj.

Gigi a negociat și pentru Wesley, doar că pe brazilian nu a izbutit să-l cumpere, Porumboiu și-a păstrat cât a putut vedeta datorită căreia Vaslui a parcurs cea mai bună perioadă fotbalistică din istoria orașului.

Străinii nu sunt numeroși nici de data asta în clasament. În afara liderului Gnohere, bine plasat mai e Gustavo, micuțul brazilian de la Craiova, cu 9 goluri.

Care sunt cei mai buni marcatori din Liga 1

12 goluri Gnohere
11 goluri Țucudean
9 goluri Al. Ioniță, Batin, Gustavo, F. Tănase
7 goluri Tudorie, Al. Băluță

Anul de grație al lui Țucudean

Transferul la Viitorul a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat lui Țucudean de când s-a apucat de fotbal. Pentru că nicăieri n-a jucat atât de bine! Nici măcar aproape la fel de bine! Atacantul fost la Dinamo are 11 goluri după 21 de etape. Până acum nu înscrisese niciodată mai mult de 7 goluri într-un sezon. Recordul cu 7 goluri s-a înregistrat în 2013-2014 la Dinamo, care-l repatriase de la Standard Liege. Țucudean a contribuit la rezultatele Viitorului și în stagiunea trecută, în care dobrogenii au devenit campioni. George a marcat contra FCSB în egalul, 1-1 la București, din cauza căruia roș-albaștrii au pierdut titlul în favoarea constănțenilor. Țucudean are 26 de ani, e cu trei ani mai tânăr decât Gnohere.

De 4 ani n-a mai avut un golgeter

Gnohere salvează, în sfârșit!, onoarea atacanților steliști. FCSB nu a mai dat un golgeter din 2013, când Rusescu a fost cel mai bun marcator. Raul a prins transferul carierei după acel rezultat, a fost cumpărat de Sevilla. De la Raul, Becali a încercat nume mari care nu au fost suficient de bune: Marica, Tade au picat testul lui Gigi. "Bizonul" și Țucudean, golgeterii din prezent, sunt ieftini și buni. George a semnat cu Viitorul din postura de jucător liber de contract, Gnohere a costat doar 250.000 de euro când a trecut de la Dinamo la Steaua. "Câinii" ar ales să-l dea ieftin decât să-l fi pierdut gratis în următoarele 6 luni, când i-ar fi expirat contractul.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
blocatu
blocatu  •  14 Decembrie 2017, 21:34
Postat de Popa Basca pe 14 Decembrie 2017, 09:37

Eu am un respect mai mare pentru Gnohere,in contrast cu echipa pentru care joaca.S-a luptat pentru fiecare sansa,a folosit fiecare minut in care a fost lasat sa joace si a fost foarte eficient.Spre deosebire de el,Tucudean este un fotbalist rasfatat,caruia nu-i prea pasa de sanse si care "pune osul" doar atunci cand are el chef.Respect,Gnohere,dar sper ca vei sta pe bara,pentru cumul de cartonase,atunci cand veti juca cu Craiova.

e adevarat, dar ma uit ca Tucudean isi bate joc de talentul lui, cu toanele astea! pentru ca, uitandu-ma la executiile lui, este de departe cel mai talentat numar 9 roman in momentul de fata!

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  14 Decembrie 2017, 17:46

"Gnohere este al treilea strain golgeter, dupa Wesley si Tade. Lui Llullaku, saraku, i se canta "Pe-al nostru steag...." deci e roman. Si cand te gandesti ca e golgeterul de asta-vara....

valentinn10
valentinn10  •  14 Decembrie 2017, 09:53

Succes in continuare Harlem, 26 de goluri cred ca e suficient. FORTA STEAUA, LUPTA FCSB...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează