FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - CFR 1-0

Un nume important din fotbalul românesc îi ia apărarea lui Marius Croitoru: „N-are licență, dar are minte”

Marius Croitoru
Foto: Imago
Marius Croitoru Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 11:34 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 11:49

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit după victoria celor de la FC Botoșani în fața celor de la CFR Cluj, scor 1-0, și l-a lăudat pe antrenorul moldovenilor, Marius Croitoru, pe care îl consideră un tehnician care nu are nevoie de licență pentru a fi un bun antrenor.

Totul despre FC Botoșani - CFR Cluj 1-0, AICI!

Dragomir a discutat problema antrenorilor fără licență, printre care se află și Marius Croitoru. „Oracolul din Bălcești” este de părere că Federația ar trebui să-i ajute pe aceștia, nu să îi amendeze și să îi suspende pentru că profesează.

„Cel mai bun antrenor declarat de toată lumea a deranjat că are numai carnet de antrenor și nu are de conducere. Nu poate să conducă basculante, are carnet de antrenor și e suspendat două etape. Antrenorii de la națională nu au avut licență la fel ca el, nu au fost suspendați că au fost puși de Federație. 

Uite că a venit cel mai titrat antrenor la CFR și a luat bătaie. Iar Croitoru face minuni, alălalt (n.r. Prepeliță) n-are licență dar are minte, ca și Iosif. Au talent, asta este meserie, nu e academie. E vocație, Lucescu nu ajungea Lucescu dacă nu pleca la o vârstă fragedă să antreneze Hunedoara. 

Să-i ajute Federația, peste tot în lume ce-i talentați sunt ajutați, la noi le dau în cap”, a spus Dumitru Dragomir în emisiunea „Ora exactă în sport”, pe ProX.

Croitoru, replică pentru antrenorii care-l critică

La finalul partidei, Croitoru a ținut să explice motivul pentru care a fost amendat de Comisia de Disciplină și i-a criticat pe antrenorii care s-au arătat deranjați de faptul că antrenează fără licență.

„Am fost amendat pentru că am participat la conferința de presă. ROAF-ul spune clar că în cadrul unui club numai antrenorii cu Licența PRO au voie să participe la conferința de presă înainte și după meci. Eu am participat la o conferință de presă după meciul cu Craiova și din cazua asta am fost amendat, pe bună dreptate. 

Sunt antrenor secund cu Licență A și am voie să dau indicații de pe bancă. Eu cunosc foarte mulți antrenori care au antrenat cu Licență A, ca mine, pe care îi văd deranjați de lucrul acesta. Dar ei, când antrenau la fel ca mine, nu mai erau deranjați. Sunt unii în emisiuni care au antrenat ani de zile cu Licența A și și acum sunt deranjați. 

Credeți că dacă ai Licență PRO și ai rezultate, ești prin emisiuni TV sau acasă? Eu zic că nu. Eu am avut șansa mea, am demonstrat că fac o treabă bună. Credeți că nu sunt alte cluburi care ar vrea un antrenor cu Licență A și să fie în play-off?”, a spus Marius Croitoru la emisiunea „Digi Sport Special”.

Citește alte știri din Liga 1:

Dan petrescu, ironizat după eșecul de la Botoșani: „Nu-l știți pe Dan Petrescu? Totul e greu, imposibil. A luat bătaie clar aseară”

Dan Petrescu, iureș după eșecul de la Botoșani: „Am avut 2-3 faze de penalty” + Cei doi jucători criticați

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
alucian75
alucian75  •  12 Septembrie 2021, 23:59

Uite ca sunt de acord si cu Dragomir in speta asta. Am citit multe comentarii in care se spune ca trebuie respectata legea . Insa in acest caz mi se pare ca legea este facuta ca sa sustina cursurile de antrenori din Romania care inseamna mai pe scurt sa dai niste bani degeaba. Sunt de acord cu diplome sau permise obligatorii in domenii in care este vital sa le ai (de exemplu sanatate, conducerea unei masini). Insa in alte domenii aceste diplome pot reprezenta un plus, insa nu sunt obligatorii. Mai concret, as putea sa dau exemple reale. Cunosc persoane care lucreaza in IT desi nu au facut facultate de profil. Si totusi lucreaza deoarece la interviu s-au dovedit capaili si firma a considerat ca este un castig sa lucreze cu ei. Sau putem sa ne gandim la un Bill Gates sau Zuckenberg care nu au mai terminat facultatea. Faptul ca nu au luat hartia respectiva nu inseamna ca nu sunt buni. Antrenoratul de fotbalisti nu are impact de viata si de moarte. Esti bun sau nu. O diploma in plus este ok, sa studiezi in domeniul asta e super ok, devii din ce in ce mai bun. Dar nu ar trebui sa fie o conditie eliminatorie. Daca tu iti faci treaba bine esti angajat. Daca nu iti faci treaba bine, nu mai esti. Riscul e al patronului care l-a angajat pe Croitoru. Recunosc ca poate eu nu as fi avut incredere sa il angajez daca nu avea studii. Dar patronul a riscat, poate il stia mai bine, si e riscul lui.

ucluj2011
ucluj2011  •  12 Septembrie 2021, 15:01

Mult respect Croitoru , Iosif și ceilalți antrenori care au VOCAȚIE... ȘTIU MESERIE... Are dreptate Dragomir: "Asta-i MESERIE , nu-i Academie!!!" Dar într-o țară care mustește de invidie , de rea voință , de ipocrizie , de oameni de doi bani fără caracter , PLUS un fotbal condus de niște mafioți fără scrupule (și fără pregătire) cum sunt cei de la FRF , orice este posibil.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează