FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

E gata cariera lui Gardoș? "Mă doare, e îngrozitor. E ruptură sau întindere" » 6 absențe grele pentru Craiova

Articol de - Publicat luni, 30 aprilie 2018 14:29

Veste cruntă pentru Florin Gardoș și pentru olteni! Fundașul de 29 de ani s-a accidentat în minutul 28 al partidei cu Viitorul (3-3), iar primele semnale sunt că are ruptură musculară la piciorul drept, ceea ce înseamnă că a încheiat acest sezon.

Va mai efectua un control medical amănunțit zilele următoare. Informația a fost teribilă pentru greu încercatul stoper, a cărui carieră a fost măcinată de pauze lungi competiționale din cauza accidentărilor.

"Mă doare, e îngrozitor. E ruptură sau întindere, vedem zilele viitoare", a spus Gardoș pentru Gazeta.

Infirmerie full

Ceea ce pică foarte prost pentru Devis Mangia și Știința este faptul că Gardoș e doar ultimul de pe o listă impresionantă de fotbaliști ai alb-albaștrilor accidentați.

Italianul nu-i poate avea la dispoziție nici pe Mitrovici, Martici, Răzvan Popa, Bic și Glavina, cu toții indisponibili pe termen lung din cauza diverselor accidentări.

Iar următoarele trei partide ale juveților sunt cu CFR Cluj, în deplasare în campionat, cu FC Botoșani, returul din semifinala Cupei României după 5-1 în Bănie, și cu FCSB acasă!

"E musai și după aceste trei partide de foc să rămânem în obiectiv, adică locul 3 în campionat și drumul spre finala Cupei României, cu câștigarea trofeului" este discursul antrenorului, jucătorilor, conducătorilor clubului.

"La Gardoș este o recidivă. Nu-l văd să se recupereze în două-trei săptămâni" Marcel Popescu, președinte U Craiova

219 minutea strâns Gardoș în tricoul Craiovei în 4 meciuri în toate competițiile, 3 în campionat și unul în Cupă

14 selecțiiare Florin pentru prima reprezentativă a "tricolorilor"

11 meciuria jucat Gardoș pentru Southampton în Premier League în cele trei sezoane și jumătate. Plus alte 7 în toate competițiile

Accidentările lui Gardoș până acum
- Ruptură de ligamente la genunchi 9 luni
- Gambă 1 lună
- Probleme la coapsă 1 lună

Acuză terenul!

La finele meciului, Mangia a dat vina pe terenul prost de pe "Ion Oblemenco" drept cauză a accidentării lui Gardoș. Nu ar fi primul care acuză starea precară a gazonului. "Dacă asta credeți, că este victima gazonului, atunci sunt de acord cu dumneavoastră.

Are o problemă musculară, probabil că și-a pierdut echilibrul în teren", a precizat italianul. Terenul a fost îmbunătățit în urmă cu 4 săptămâni cu ocazia amicalului România - Suedia (1-0), dar acesta a cedat din nou. Oficialitățile locale, care au stadionul, discută iar cu firma care a pus gazonul, făcându-se presiuni spre a fi schimbat, cu totul. 

Din accidentare în accidentare

Gardoș a fost cumpărat de Southampton de la FCSB pentru 6,8 milioane de euro în vara 2014. Doar că de-abia a prins gustul supermeciurilor din Anglia că internaționalul s-a accidentat grav la genunchi, în 2015, la un amical cu Feyenoord. A stat 9 luni pe tușă! La finele sezonului respectiv a mai apucat să intre în două partide pentru echipa U23 a "sfinţilor".

Apoi, când credea că a alungat ghinionul, Gardoș s-a lovit din nou înaintea pregătirilor din vara 2016. A pierdut și cantonamentul, și echipa. Vara trecută, Florin a fost la un pas de CFR Cluj, doar că britanicii au amânat discuțiile concrete, iar Dan Petrescu s-a orientat către Kevin Boli. În iarnă, Craiova l-a adus sub formă de împrumut după ce analizele medicale au dovedit că apărătorul stă bine din punct de vedere fizic. 

Ce se va alege din cariera lui?

Gardoș e împrumutat de olteni de la Southampton până în luna iunie, după care Florin redevine în proprietatea "sfinților" pentru scurtă vreme, apoi este liber de contract. Englezii nu au de gând să-i prelungească acordul, șansa românului era ca el să semneze și din vară încolo cu juveții. Cei din Bănie luaseră în calcul să extindă înțelegerea cu Gardoș, dorind să vadă cum se mișcă pe teren în acest final de sezon, doar că această accidentare îi pune pe gânduri pe alb-albaștri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
lionforever
lionforever  •  01 Mai 2018, 08:16
Postat de capca1 pe 01 Mai 2018, 08:13

Mai știe cineva, ceva, de Băncilă, fotbalistul Pandurilor, nenorocit de “Gărduș “? Toate-n viață se plătesc, pâinea se mănâncă felii-felii !

Bacila nu băncilă.

capca1
capca1  •  01 Mai 2018, 08:13

Mai știe cineva, ceva, de Băncilă, fotbalistul Pandurilor, nenorocit de “Gărduș “? Toate-n viață se plătesc, pâinea se mănâncă felii-felii !

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  30 Aprilie 2018, 20:12

Gardos trebuie pastrat la echipa. Se dramatizeaza aceasts intindere sau ruptura. Se intampla dupa pauze lungi. Estre totusi fotbalist adevarat.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează