FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Eduard Apostol scrie despre un om cheie de la Dinamo: "Cel care n-apare în poze"

Articol de GSP - Publicat marti, 23 mai 2017 00:00

Danciu-gol. Numele de scenă. Dar a cărui faimă l-a urmat pe bărbatul ajuns la 40 de ani în funcția de director sportiv.

Ionel Dănciulescu e omul care nu se vede în pozele de final de sezon la Dinamo, club aflat la primul trofeu după un nimic de 5 ani. Slim fit, mixând curajos fie ținutele casual, fie costumele la trei piese, oficialul "câinilor" ar da bine în fotografii, mai ales că-l ajută și palmaresul. Însă el ține să fie altfel. Până la urmă, ce mai face domnul Ionel Dănciulescu?

Ziua de serviciu începe la 7:30 dimineața, fiindcă antrenorul Cosmin Contra e adeptul pregătirilor matinale. Danciu este parte integrantă din staff-ul tehnic, e așa-zisa punte de legătură între jucători și conducere. "Omul bun la toate".

Să rezolve chestiuni care încep cu "Cine, ce, unde, cum și când?". De la un cuvânt de încurajare după un meci prost până la un sfat chiar și în pauza Derby-ului de România despre cum trebuie tratat un adversar.

De la un tricou-suvenir pentru un suporter sus-pus până la a rezolva un fotbalist cu o mașină de la sponsor, dacă se poate pe o culoare la modă. De la a rezolva lista cu băieții care să vină să vândă bilete la meci, el însuși fiind, în general, cap de coloană, până la a vorbi despre bilete de avion, cantonamente și cai verzi pe pereții de la hotel.

După ora 15:00 se termină programul strict la Săftica și începe munca de birou la "Rin". În celălalt colț al Capitalei. Apoi, periodic, apariții la emisiunile din grila DigiSport, atât despre fotbalul intern, cât și internațional. În zilele de meci la echipele de juniori, ocazional și în cea de dinainte, merge fără tam-tam să discute cu viitorul lui Dinamo.

Puștii l-au dat de gol, vorbind weekend-ul trecut despre faptul că este cel ce se interesează de soarta lor, dacă au nevoie de mingi și de echipamente, ce mai fac la școală, asezonând întrebările cu îndemnuri scurte pentru finalele din iunie. Iar la partide stă discret la tribuna a II-a, fără să țină speech-uri motivatoare ce fac deliciul rețelelor de socializare.

A prins vremea "spartanilor" campioni, a rămas cu un regim cumpătat de viață. După finala Cupei Ligii, Danciu-gol a avut trofeul în grijă, fără să facă paradă cu el în brațe. N-a rostit vreun discurs în fața ziariștilor. La petrecere a participat la tăierea tortului, a savurat un pahar cu șampanie, iar la ora 3:00 interpreta acasă cu soția și cu fiica lui.

Dis-de-dimineață, băieții care fuseseră la after party îl sunau să-i rezolve cu câte ceva pentru vacanță. Chestii care nu se văd în poze.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  23 Mai 2017, 11:45

asta e ca "blocnotes"

bridges
bridges  •  23 Mai 2017, 10:40

Am inteles ca nu se mai poate scrie Derbiul Romaniei probabil asta e o varianta comunista,invechita si i se spune ca sa inteleaga tot cocalarul Derby de Romania...Nu inteleg de ce se foloseste acest kitsch de exprimare precum "Derby-ului de Romania" cand de data asta mult mai simplu si mai decent se putea folosi articolul hotarat firesc articolul "Derbiului" Romaniei...Nu astept raspuns,e clar ca tot asa va continua acest mod de a face presa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close