FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

"El comandante" Camora, omul-record de la CFR Cluj: "Am promis că nu o să mă mai întorc în Portugalia. Clujul e casa mea, iar România este țara în care o să trăiesc!"

Articol de , - Publicat marti, 17 aprilie 2018 14:59

Căpitanul CFR-ului, Mario Camora, a bifat meciul 203 în partida de duminică seară cu Viitorul și a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri pentru clujeni în prima ligă din România.

Mario Camora este unul dintre cei mai iubiți jucători pe care CFR îi are în acest moment în lot. A venit acum 7 ani în Gruia și a devenit un idol pentru susținătorii echipei din Gruia. "Am promis că nu o să mă mai întorc să trăiesc în Portugalia. Clujul e casa mea, iar România este țara în care o să trăiesc toată viața mea. Aici mă respectă lumea, aici mă simt bine, aici mă simt ca acasă. Sunt un om fericit la Cluj! O să le mulțumesc celor din club, dar și oamenilor din Cluj pentru tot ce au făcut pentru mine în acești ani", recunoaște fundașul de 31 de ani.

"CFR mi-a dat ce mi-am dorit"

Au trecut fix 6 ani, 8 luni și 25 de zile de la debutul său în prima ligă, într-un meci cu Astra, câștigat 2-0 la Cluj, iar de atunci a rămas fidel echipei care l-a transferat de la Naval de Maio, din Portugalia. Acum, la meciul cu Viitorul de duminică seară, Mario a bifat o performanță istorică pentru el, dar și pentru CFR. Trimis pe teren de Dan Petrescu, el a ajuns la cel de-al 203-lea meci în prima ligă pentru clujeni, devenind jucătorul cu cele mai multe partide pentru echipa vișinie după ce a depășit o altă legendă a clubului, Ricardo Cadu.

"Wooow! Serios? Am 203 meciuri și sunt jucătorul cu cele mai multe meciuri pentru CFR în Liga 1, în istoria echipei?! Wow, nu-mi vine să cred! Ce performanță incredibilă pentru cariera mea! CFR Cluj e un club uriaș, care are un loc aparte în inima mea! Echipa asta mi-a dat ce mi-am dorit în acești ani și trebuia să fiu la un nivel înalt de fiecare dată când am fost trimis pe teren. Aici am trăit momente incredibile atât în campionat, cât mai ales în cupele europene.

camora mic

Nu am cum să uit niciodată trofeele câștigate cu CFR și nici meciurile speciale din Champions League! Vreau să câștigăm și anul acesta titlul ca să ascultăm imnul UCL și să jucăm din nou în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa", spune Mario pentru Gazetă.

"Dan Petrescu a fost un jucător uriaș"

Actualul căpitan al clujenilor a purtat banderola de 86 de ori și e unul dintre jucătorii cu un cuvânt greu de spus în vestiar. "Suntem în fruntea clasamentului, ne batem la titlu și vrem să-l câștigăm, dar lupta o să fie una lungă și grea! E important că am reușit să câștigăm meciul cu Viitorul, unul foarte greu, dar la final am fost fericiți. Mai avem câteva meciuri importante și trebuie să ne luptăm pentru fiecare victorie.

Avem un antrenor care ne ajută, un tehnician cu un stil aparte de pregătire. Să nu uităm că avem de învățat de la Dan Petrescu, un jucător uriaș care a îmbrăcat tricoul celor mai importante echipe din lume și care a jucat cu România la Campionate Mondiale și Europene! Avem toate ingredientele pentru a face performanță", recunoaște portughezul. 

"Chiar dacă am un titlu de campion și o Cupă a României, cred că cel mai important trofeu pe care l-am câștigat la CFR este Cupa împotriva lui Dinamo! A fost un meci special, pe care l-am câștigat după executarea loviturilor de la 11 metri" Mario Camora, fundaș CFR

goluri a marcat Mario Camora pentru CFR în cele 7 sezoane pe care le-a petrecut în Liga 1, acesta oferind și 11 pase decisive

Topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri pentru CFR în Liga 1

camora

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
luisharcsa
luisharcsa  •  17 Aprilie 2018, 16:53

Respect Camora.Cel mai devotat jucator trecut la CFR.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează