FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Altul pe tarabă! Cât se așteaptă Dinamo să primească pentru transfer

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2017 09:59

După plecarea lui Anton în Daghestan, Hanca va fi noul căpitan al ”câinilor”, dar și el speră să se transfere în această iarnă.

Banderola lui Dinamo vinde cel mai bine în ultimul cincinal. Majoritatea fotbaliștilor care au plecat din "haită" au adus bani importanți, aproximativ 6 milioane de euro, în conturile clubului patronat de Negoiță și s-au realizat și ei financiar.

La începutul anilor 2000, tricoul cu numărul 10 era cel mai râvnit în Ștefan cel Mare, iar cine îl purta pleca pe bani mulți în străinătate. Acum funcția de căpitan atrage cluburile din exterior pe lângă brand-ul și evoluțiile din teren.

Paul Anton s-a afirmat în acest sezon ca lider și golgeter, iar Anji Mahacikala speră ca mijlocașul defensiv de 26 de ani să contribuie la salvarea echipei de la retrogradare, formația din Daghestan fiind pe penultimul loc în campionatul rus.

Cluburile sunt înțelese pentru afacerea ce-ar mai aduce jumătate de milion de euro în vistieria grupării, mai sunt mici detalii de reglat cu jucătorul.

Un milion de euro

Anton nu va juca luni pe Bega, suspendat fiind, iar noul căpitan al roș-albilor urmează să fie Sergiu Hanca. Fotbalistul era oricum unul dintre liderii echipei și spera să aibă onoarea banderolei încă de vara trecută. Doar că a revenit Paul din Spania, de la Getafe, și a redevenit căpitan.

Mijlocașul de 25 de ani e considerat viitorul produs de export al roș-albilor, poate chiar din această iarnă. Sergiu va purta banderola în meciul cu ACS Poli, de văzut dacă va mai fi liderul din teren și în meciurile oficiale din primăvara 2018, întrucât este monitorizat de mai multe cluburi din străinătate, în special din Rusia și Turcia.

Șefii lui Dinamo speră să încaseze în jur de un milion de euro pe Hanca. Jucătorul a fost și-n vară pe lista a trei grupări din Occident, Lille, Toulouse și Gent. 

6 pase decisive și 3 goluri a reușit Hanca în acest sezon

3 selecții are Sergiu la prima reprezentativă a României

 

Cine a plecat gratis

Au existat și cazuri din 2013 încoace în care cei ce au purtat banderola la Dinamo au plecat fie liberi de contract, fie obligați. Astfel, fiindcă se certase cu Contra, Nistor a fost cedat vara trecută la CFR la schimb cu Nascimento.

Apoi, Palici n-a mai vrut să continue sperând să dea lovitura în străinătate, până la urmă s-a văzut obligat să semneze cu Mouscron. Vojnovici s-a certat cu Rednic și a revenit la Osijek.

Iar Luchin a fost cedat gratis la Botev Plovdiv în ianuarie 2014, însă impresarul său, Cristea Opria, a acuzat public Dinamo că l-a transferat ilegal ca să nu-i plătească lui un comision de 300.000 de euro. 

Își plătește extra-antrenamentele

Sergiu a beneficiat în vară de-o mărire salarială, ajungând să câștige 8.000 de euro pe lună, însă internaționalul alocă o parte importantă din salariu pregătirii sale fizice și psihice pentru fotbal.

Încă de la începutul anului, Hanca lucrează cu specialiști ce se ocupă de pregătirea lui mentală. A apelat și la un antrenor personal, Sașa Calisthenic, care a lucrat cu mai multe vedete din showbiz. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
chris_bu67
chris_bu67  •  15 Decembrie 2017, 13:48
Postat de poison pe 15 Decembrie 2017, 11:27

Doamne ajuta sa se faca transferul si sa scapam de Anton! Mijlocas mai slab ca el nu a existat in toata istoria lui Dinamo. Daca era cat de cat bunicel ramanea macar rezerva in Spania..

Da prietene,da nea zugravul n-aduce nimic în loc

poison
poison  •  15 Decembrie 2017, 11:27

Doamne ajuta sa se faca transferul si sa scapam de Anton! Mijlocas mai slab ca el nu a existat in toata istoria lui Dinamo. Daca era cat de cat bunicel ramanea macar rezerva in Spania..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează