FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - ACADEMICA CLINCENI 5-0

Enes Sali, direct în istoria fotbalului românesc! Record bătut în Liga 1 după 44 de ani!

Enes Sali / Sursă foto: farulconstanta.com
Enes Sali / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2021 19:49 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 20:17

Cu golul reușit astăzi în meciul Farul - Academica Clinceni 5-0, puștiul Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. Sali e pariul lui Hagi, „Regele” promovându-l la prima echipă în acest sezon

Ce moment pentru Enes Sali! Puștiul trecut și prin La Masia, academia Barcelonei, a intrat definitiv în istoria fotbalului românesc. La 15 ani, 6 luni și 21 zile, acesta a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul nostru. 

„E o onoare să intru pe teren pentru Mister (n.r - Hagi). Îmi place să driblez, de mic iubesc să fac asta. Țelul meu e să câștigăm cât mai multe meciuri. Se poate orice, trebuie să avem încredere în noi!”, a spus Enes Sali la finalul partidei. 

Enes Sali e născut în Toronto (Canada), însă deține cetățenie română.

Enes Sali a bătut recordurile lui Geolgău și Dobrin

Precedentul record îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care, la 16 ani și 24 de zile, marca pentru Știința într-un meci cu Progresul din 16 martie 1977 (5-0). 

Și Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai tuturor timpurilor, se poate lăuda cu o performanță similară. Pe 10 noiembrie 1963, la 16 ani, două luni și 16 zile, „Gâscanul” înscria într-un Dinamo Pitești - UTA 3-0.

O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el! Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el - Gheorghe Hagi despre Enes Sali, în urmă cu o lună

Enes Sali, trecut prin La Masia

Născut în „Țara frunzei de arțar”, Enes Sali e mijlocaș ofensiv și a fost remarcat de Barcelona la 11 ani, într-un turneu internațional. La acea vreme, Sali evolua pentru Woodbridge Strikers, un club canadian semi-profesionist.

După doar un an petrecut la academia de pe Camp Nou, Enes Sali nu a mai putut continua la Barcelona din cauza unor probleme întâmpinate la FIFA. Hagi a intrat astfel pe fir și s-a înțeles cu tatăl său pentru a-l aduce în România, la academia sa.

Enes Sali l-a depășit pe Ianis Hagi

Enes Sali a intrat la începutul acestui campionat în top 10 cei mai tineri debutanți din istoria Ligii 1, pe locul 8, la vârsta de 15 ani, 5 luni, 17 zile.

Sali l-a înlocuit în minutul 81 pe Alexi Pitu, în meciul cu Sepsi, câștigat cu 1-0. Puștiul este cel mai tânăr jucător din istoria dobrogenilor, depășindu-l astfel pe Ianis Hagi, care a debutat la 16 ani și o lună.

Citește și alte știri de actualitate: 

Farul - Academica Clinceni 5-0 » „Măcel” la Ovidiu! Jefte Betancor, hat-trick de excepție

Clubul lui Gică Hagi face un anunț nemaivăzut în fotbalul mondial: „ Încercăm să atingem neutralitatea climatică până în 2030”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (52)
395169085516796
György Pauli  •  14 Septembrie 2021, 13:23
Postat de imgb pe 14 Septembrie 2021, 04:40

GSP-ule....DOBRIN nu este unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai tuturor timpurilor.....DOBRIN este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor ....el este REGELE ADEVARAT ......nu ne mai pacalitzi cu regi fara coroana......

Niciodată nu mi-au plăcut apelativele de ”rege”, ”prinț” sau ”briliant”. Cert este că Gâscanul a fost cel mai mare. Prin anii '70 Gicu Dobrin fusese convocat într-o reprezentativă mondială sau europeană, nu mai știu exact, iar titlul din L'Equipe după acel meci amical suna cam așa: ”Dobrin, șeful de orchestră din repriza a doua”.

supereduardo10
supereduardo10  •  14 Septembrie 2021, 09:24
Postat de Toma Iulian pe 14 Septembrie 2021, 08:33

COROANA DE ÎMPĂRAT AL FOTBALULUI ROMÂNESC O AU DUCADAM ,BALINT SI LĂCĂTUȘI 1986 SEVILIA STEAUA vs BARCELONA APOI HAGI 1986 SUPERCUPA EUROPEI STEAUA vsDINAMO KIEV. GENERAȚIA DE PLATINĂ A FOTBALULUI ROMÂNESC ESTE REPREZENTATĂ DE STEAUA BUCURESTI (FCFCSB)

O mizerie Comunista bazata pe cadavrele altor echipe, o hidra a fostului URSS. o pata pe harta fotbalului mondial. Istoria face dreptate, azi nimeni nu mai stie cine ce care cum are cupa mizeriei luata de o echipa extrem de talentata dar fautita prin ghiarelel negurilor istoriei. Blestemul oamenilor cinstiti.

1727952517299352
Toma Iulian  •  14 Septembrie 2021, 08:33

COROANA DE ÎMPĂRAT AL FOTBALULUI ROMÂNESC O AU DUCADAM ,BALINT SI LĂCĂTUȘI 1986 SEVILIA STEAUA vs BARCELONA APOI HAGI 1986 SUPERCUPA EUROPEI STEAUA vsDINAMO KIEV. GENERAȚIA DE PLATINĂ A FOTBALULUI ROMÂNESC ESTE REPREZENTATĂ DE STEAUA BUCURESTI (FCFCSB)

Vezi toate comentariile (52)
Comentează