FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Evoluția din ultimul meci l-a convins pe Bratu » Un fotbalist important are șanse mari să continue la Dinamo și din vară

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2018 11:21

Antun Palici a revenit după o perioadă gri în carieră, ajutat fiind și de Florin Bratu, iar ultimele prestații îi determină pe ”câini” să continue și din vară cu mijlocașul ce va împlini 30 de ani luna viitoare.

Dinamo încheie luna viitoare contractele cu zece jucători, iar Florin Bratu a declarat ferm că vrea să continue cu Jaime Penedo, care va împlini în septembrie 37 de ani. Portarul, singurul jucător din Liga 1 care va juca la Mondialul din Rusia, a primit o propunere de a continua, a rămas să dea zilele viitoare un răspuns.

Dintre ceilalți, "Mitraliera" încă n-a ales și un alt nume, dar știe un altul care va continua. Antun Palici nu era la final de contract, dar în urmă cu o lună dinamoviștii erau deciși să ajungă la un acord cu fostul căpitan al "câinilor" pentru a încheia în această vară înțelegerea ce expiră în iunie 2019.

Era ca și dat afară!

Croatul face 30 de ani luna viitoare, iar șefii din Ștefan cel Mare strâmbau din nas la gândul că trebuie să-i mai achite și lui 7.000 de euro pe lună. Palici juca foarte puțin, cel mult jumătate de oră pe partidă, atunci când prindea lotul, așa că erau făcute cărțile pentru întrevederea finală în vederea despărțirii.

Mai mult, Antun acuza tot felul de probleme stomacale care-i nemulțumeau pe dinamoviști, ce-și aduceau aminte de tratativele nefinalizate în vara 2017 pentru prelungirea contractului.

A intervenit Florin Bratu. "Am avut mai multe discuții cu el, i-am explicat ce vreau eu de la el, ce-ar trebui să mai aștepte el de la fotbal, am vorbit mult în particular și i-am spus că fotbalul nu mai are răbdare cu el. Cu fiecare antrenament mi-a arătat că a recepționat bine mesajul și se văd rezultatele", a povestit tehnicianul pentru Gazetă.

Și-a adus aminte de el

Antun a înțeles că dacă nu revine în joc, despărțirea e aproape. Sâmbătă seară, a înscris cu capul, pe spate, dintr-o poziție incomodă, apoi a centrat decisiv pentru reușita conaționalului său Ivan Pesici. Primul gol după o pauză de un an și jumătate! Primul assist după o pauză de un an. Chiar de pe vremea când purta banderola de căpitan al roș-albilor.

Iar croatul își poate continua aventura în România. Nu întâmplător după ce-a marcat, Palici a mers direct la Bratone ca să dea mâna cu el.

38 de minute
a bifat Palici în acest sezon pentru Dinamo, în medie. A strâns 305 minute în 8 partide, mai mult de jumătate în ultimele două întâlniri

8 goluri
în 70 de meciuri marcase Antun până la revenirea în tricoul "câinilor" la începutul lui 2018

"Nimic nu este întâmplător în viață. Eu cred în jucătorii cu care lucrez, vreau să scot mereu tot ce se poate obține de la ei și puțin mai mult chiar!"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează