FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

EXCLUSIV // 2015: «Națională». 2016: Retras! Jucătorul din Liga 1 care renunță la fotbal la doar 26 de ani: "Am hotărât asta împreună cu familia"

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2016 18:24

Sergiu Muth, fundașul lui Gaz Metan Mediaș, a luat o decizie total neașteptată. La doar 26 de ani, fotbalistul care a trecut și pe la ASA s-a decis să se retragă.

Decizia tânărului fotbalist i-a luat pe toți prin surprindere, însă Muth consideră că aceasta e cea mai bună pentru el și familia sa.

În 2011 era testat de Lazio. Peste doi ani, în 2013, Sergiu Muth era pe lista Stelei. În ultima vreme, Muth a jucat puțin, departe de forma care-l făcuse titular al echipei naționale de tineret.

"Nu e vorba de accidentări. Pur și simplu am luat decizia asta. M-am consultat cu familia și am decis să mă retrag, e mai bine pentru mine", a declarat Sergiu, revenit în această vară la Gaz Metan după o experiență mai puțin reușită la ASA Târgu Mureș

82 de meciuri
bifase Sergiu Muth în L1 între 2011 și 2016

Citește în Gazeta Digitală care sunt ceilalți fotbaliști români retrași prematur, deși erau văzuți ca mari speranțe ale fotbalului românesc.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
alin_sav
alin_sav  •  27 Septembrie 2016, 12:22

Fotbalul romanesc se duce de rapa pentru ca n-are o baza solida, n-are cluburi de amatori, campionate pentru tineri. Nu exista motivare suficienta cand chiar si juctori de la echipele de pe primele locuri nu-si primesc salariile cu lunile, alea mici oricum comparat cu restul lumii. Viata de fotbalist este o viata scurta si nesigura ca venituri, bazata pe multa pasiune, munca si noroc insa la mediul fotbalistic din Romania sansele de succes sunt foarte mici, inclusiv cei care joaca in prima liga sunt vitregiti de "smecheria" patronilor, inteleg perfect ca nu merita sa intri in asemenea lume ... Respect pentru decizia luata!

catta81k1
catta81k1  •  26 Septembrie 2016, 23:45
Postat de martinpen pe 26 Septembrie 2016, 20:05

Sa ia bani degeaba ? Asta e ultima tampenie scrisa de cineva care n-a jucat fotbal decat cu nasturii pe catedra... Stimabile, ai idee cate antrenamente face un fotbalist, mai ales in perioada asta, cu picioarele in apa sau noroi, inghetat bocna si asta zilnic ? Toate astea pentru unii ca tine, care stai cu tuica in nas si urli ca de ce nu trage mai tare, sau de ce nu alearga... Si culmea, ghici ce ? nici macar nu e platit, poate doar Steaua sa plateasca la jumatate de pret cat ar fi in Vest... Ca sa iti risti sanatatea, eventuale operatii, care fara 10.000 ron nu scapi, si sa primesti salariu 2000 ron, si aia din 6 in 6 luni, ti se pare ca a ales prost ? Bravo Muth, felicitari, poate vad si altii si renunta si ei la o asemenea sclavie instaurata de patronii si impresarii avizi de bani. Orice fotbalist in Vest are salariu de la 3000 euro, si nu vorbesc de cluburile mari. In LIga a doua din Germania poti sa ai si 12000 euro pe luna.

Domnule Martin, nu vreau sa iti doresc sa bei atata apa cat am stat eu cu nasul in tuica, iti doresc multa sanatate si toate cele bune. Eu ma refeream la 90 % din jucatorii romani de fotbal (ca nu le putem spune fotbalisti) ca se cred prea buni pentru ceea ce sunt. Nu am jucat fotbal profesionist niciodata si nu cred ca mi-as fi droit sa stau prin cantonamente, hoteluri, sa fiu plecat de acasa 11 luni din 12, si sa fiu platit o data la 3-4 luni si plata aia sa fie facuta sa imi inchida gura. Nu stiu ce inseamna sa fii fotbalist profesionist si sunt sigur ca multi dintre cei ce joaca prin liga1 nu stiu ce ii ala fotbalist. Din pacate eu si mai multi baieti de varsta mea am prins o perioada cand selectia se facea in functie de ce slujba aveau parintii si de cat puteau contribuii la meciuri ba cu apa minerala, ba cu cate un suc la copii dupa meci, ba mai cateva mingi si altele. Nu credeti ca prea ii cocolosim pe acesti jucatori de fotbal?

martinpen
martinpen  •  26 Septembrie 2016, 21:49
Postat de gipsicaretionfipsi pe 26 Septembrie 2016, 21:00

NU are sens sa comparam Germania cu Romania. Cand unii care muncesc cu ghebul castiga 1000 RONI pe luna tu vb de 12 000 de euroi in divizia B

Eu zic ca are ca si noi avem doua maini si doua picioare, la fel ca aia din Germania. Ce nu au ei ? Conducatorii nostri si mentalitatea noastra, care ne spune cum ai facut si tu " sa nu ne comparam"... Eu zic ca daca ne complacem in sclavie, asa vor trai si copiii si nepotii nostri.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează