FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV 5 arme ANTI-Steaua + echipa tip! Am intrat în vestiarul lui Dinamo: cum arată atuurile lui Rednic în lupta la titlu. VERDICTUL înainte de play-off

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2016 14:07

Dinamo este în acest moment pe locul 3 în Liga 1, echipa lui Rednic demonstrînd în prima parte a campionatului că se poate gîndi la cîștigarea titlului. Dar cum arată acum?

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor prezintă o amplă analiză a echipei lui Rednic. Iată cum stă Dinamo la cei mai importanți cinci factori din structura unui club.

1. Echipa

Sînt cîteva schimbări importante faţă de tur. Dispar Fai, Feussi, Vojnovici şi Cosmin Matei, iar în locul lor apar Hanca, Ekeng şi Batin. Rednic şi-a păstrat piesele de bază, care au fost constante şi care au convins, precum Mevlja, Palici, Steliano Filio, Gnohere şi Essombe. Lotul e subţire numeric, nu există soluţii de avarie pe părţile laterale în defensivă, dar nici în faţa apărării sau pentru croatul Palici.

2. Banii

Clubul a ieşit din insolvenţă, însă nu îşi permite să facă investiţii majore. Plafonul salarial rămîne unul scăzut, tocmai de aceea s-a ajuns ca Dinamo să oferteze un fotbalist feroez, primul din istoria Ligii 1. Totuşi, contractele sînt plătite la zi, ceea ce pentru fotbalul românesc e o mare realizare.

 3. Antrenorul

Mircea Rednic e cel mai important antrenor care lucrează acum în Liga 1. Ca experienţă în ţară, în străinătate şi CV. Are trofee mai multe decît au toţi ceilalţi la un loc, nu mai puţin de 6, şi a demonstrat şi în prima parte a sezonului că ştie să gestioneze un lot fără nume mari. În plus, mai toţi jucătorii propuşi de el au confirmat, în frunte cu cuplul Gnohere&Essombe.

4. Conducerea

Dinamo propune un altfel de model de a conduce. Antrenorul are mînă liberă în a face transferuri, chiar şi în privinţa jucătorilor care pleacă. Rednic e ferit de imixtiuni ale patronului Ionuţ Negoiţă, însă clubul nici nu are o voce puternică în spaţiul public, nici patronul, nici Ionel Dănciulescu nefiind "construiţi" pe acest profil.

5. SUporterii

Chiar dacă n-a avut o medie de spectatori consistentă în tur, suporterii s-au reîntors, încet-încet, lîngă echipă. La meciurile importante, au avut o susţinere mare pentru echipă, lucru care e de aşteptat să se întîmple, la un nivel şi mai ridicat, în play-off.

Echipa-tip în primăvară:
Cerniauskas - Hanca, A. Marc, Mevlja, St. Filip - P. Anton, Ekeng - D. Rotariu, Palici, Batin - Gnohere

Gazeta Sporturilor a analizat în cele mai mici detalii candidatele la titlu, iar toate concluziile le poți citi în ediția tipărită de azi și în cea digitală

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (327)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  12 Februarie 2016, 04:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belagio
belagio  •  12 Februarie 2016, 00:26
Postat de belagio pe 12 Februarie 2016, 00:22

Corect , pe site-urile de sport somdajul ala nu este relevant ..cainii sunt majoritari vad...

SONDAJUL*

belagio
belagio  •  12 Februarie 2016, 00:22
Postat de zizu pe 11 Februarie 2016, 20:46

asta adevaratul sondaj de opinie....nu ce ni se serveste pe site uri...

Corect , pe site-urile de sport somdajul ala nu este relevant ..cainii sunt majoritari vad...

Vezi toate comentariile (327)
Comentează