FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Am aflat tot! Ce se poate întâmpla cu Denis Alibec în perioada următoare: "Asta riscă"

Articol de , , - Publicat joi, 21 decembrie 2017 12:41

Cel mai bogat club din România are un jucător suferind de pubalgie și de șase luni persistă problema aceasta. Nici FCSB, nici Alibec nu au descoperit soluția potrivită. Au alternat perioadele de repaus cu serii de meciuri, iar atacantul tot nu a scăpat de dureri.

Ar lipsi cam două luni

O soluție pe care au propus-o persoane din fotbal convinse că Denis nu-și mai revine câtă vreme nu scapă de pubalgie este operația. Mama jucătorului, Emilia Stroe, a explicat la DigiSport că s-a luat în calcul varianta asta, doar că nu e limpede dacă e nevoie de așa ceva: "Unii medici îi spun că trebuie să se opereze, alții că nu e cazul de o intervenție. Nici el nu știe cum ar fi mai bine să procedeze!".

Ar rezolva operația forma proastă pe care o parcurge Alibec? Un medic cu experiență mare în fotbal spune că recuperarea după intervenția chirurgicală ar dura până la o lună. Cu tot cu încă vreo lună necesară pentru recăpătarea formei de vârf, s-ar face două luni în care Denis n-ar mai putea evolua ca titular.

Mai lent, dar sănătos

Nu ăsta e singurul motiv de îngrijorare. În funcție de unele particularități ale afecțiunii, intervenția chirurgicală ar putea să mai tocească din calitățile fotbalistului! "Și-ar pierde explozia, demarajul!", explică același doctor. "Pentru un mijlocaș ar fi indicată procedura, dar la un atacant pierderea s-ar simți mai rău", crede medicul.

Alibec, 26 de ani, a regresat îngrozitor de când suferă de pubalgie. După un sezon în care a câștigat campionatul cu Astra și a marcat 16 goluri, a trecut la FCSB. Randamentul bun a continuat: 8 goluri în 14 jocuri din a doua parte a stagiunii trecute.

Pubalgia l-a împiedicat să se antreneze astă-vară în cantonamentele fixate pentru presezon. El a sperat că se va recupera și că o să-și recapete pe parcurs, în timpul campionatului, forma cea mai bună. Un calcul care n-a funcționat, fiindcă mai simte și acum dureri mari. "Uneori se chinuie să se aplece la chiuvetă, ca să se spele pe față!", a povestit mama fotbalistului. 

Ce este pubalgia:
- Un dezechilibru al musculaturii din zona abdomenului și a coapselor. Apare din cauza efortului, uneori din pricina antrenamentelor neadaptate la specificul musculaturii sportivului. Narcis Răducan, fost mijlocaș la Steaua și la Rapid, a fost printre cei mai afectați de problema aceasta: "Am stat de două ori câte opt luni! Nu e de condamnat Alibec, nici nu-ți vine să mai tragi la poartă din cauza durerilor!".

Nu-l salvează Șumudică

Alibec nu poate nici să se mai transfere, din cauza formei slabe și a problemei medicale de care suferă. Interesul pentru achiziționarea lui a dispărut în ultimele șase luni. Șumudică ar fi interesat să-l mai pună pe picioare o dată, după ce l-a ajutat la Astra să ajungă în cea mai bună formă din carieră, doar că prețul mare și concurența pe care ar avea-o la Kayserispor împiedică afacerea. Becali a plătit două milioane de euro pe Denis și ar vrea măcar să recupereze investiția.

Turcii care l-au angajat pe Șumudică dau salarii mari, mult peste nivelul Ligii 1, dar sume de transfer nu aruncă pe piață, nici măcar ca FCSB. Astă-vară au consumat 1,5 milioane de euro în total, bani cu care și-au construit aproape tot lotul. Și vârf există deja, veteranul Umut Bulut, cel mai bun marcator, cu 9 goluri, și căpitan.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
726830477522821
Grigorescu Florea  •  22 Decembrie 2017, 10:33

Denis Alibec este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni mijlocasi ofensivi romani la momentul actual. Imi aminteste de Costel Stanici, un fost mare stangaci din generatia 87 care nu a fost apreciat la adevarata valoare. Alibec are de partea lui inaltime si usurinta cu care protejeaza balonul, in genul lui marcel Coras. Ii doresc sanatate iar cei de la FCSB sa aiba grija de acest fotbalist, pentru ca nu se nasc prea multi ca el! Sarbatori fericite!!!

726830477522821
Grigorescu Florea  •  22 Decembrie 2017, 10:32

Ambii jucatori sunt foarte valorosi si de mare viitor. Atat Dennis Man cat si Olimpiu Morutan au calitati de mijlocasi ofensivi dar si pentru creatie. Pentru FCSB, impreuna cu Florin Tanase si Budescu, pot forma un ax central de mare viitor. Daca as fi antrenor cei 4 plus Mihai Pintilii nu ar trebui sa lipseasca din echipa de start. Jucatorii de valoare si de mare perspectiva ii folosesti titulari chiar daca au numai 18, 19 sau 20 de ani! Sarbatori fericite!!!

mvradulescu
mvradulescu  •  22 Decembrie 2017, 09:59

Nu am nici cea mai vagă idee despre ceea ce înseamnă „suferința” denumită pubalgie, însă din ce se comenteză, e o problemă care are soluție într-un timp comparabil cu o accidentare de gravitate medie (de exemplu o întindere sau cel mult ruptură musculară), însă cred că sportivul nu e conștient că un sezon compromis îi periclitează serios viitorul sportiv, și nu e sfătuit cum se cuvine de cei ce ar avea influiență asupra sa ! Asta doar în cazul în care în care relațiile sale cu antrenorul și vestiarul nu sunt deja compromise de „mofturile” de vedetă alintată pe care le-a cam făcut Alibec, crezând că universul se învârte în jurul său ... Regret sincer că a ajuns în situația asta delicată, dar ... era de așteptat ...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează