FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Anunț BOMBĂ! Omul care cumpără Dinamo a fost la RIN! Intermediar e controversatul Antonis Antoniou

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2018 11:16

După ce în urmă cu o săptămână GSP.ro a dezvăluit că Dinamo a bătut palma cu un misterios om de afaceri grec, iar că intermediarul este din Cipru, acum a ieșit la iveală identitatea grecului ce se vrea noul boss din Ștefan cel Mare.

E vorba de fostul patron al lui Panionios Atena, Konstantinos Tsakiris.  Acesta a fost pus în legătură cu Ionuț Negoiță de controversatul Antonis Antoniou.

Afaceristul grec în vârstă de 47 de ani a fost ieri în România la RIN Grand Hotel, unde a discutat cu Ionuț Negoiță și apropiații săi despre preluarea clubului din Ștefan cel Mare. Urmează ca săptămâna următoare Negoiță să se deplaseze la birourile lui Tsakiris pentru a finaliza tranzacția. Ce este cert în acest moment e faptul că șeful de la RIN nu vrea să renunțe la totul pachetul majoritar de acțiuni.

Cine este Konstantinos Tsakiris

Născut la Atena în 1971, Konstantinos Tsakiris este a doua generație de oameni de afaceri implicați în transport maritim. Divorțat, acesta are 3 fete și vorbește fluent 6 limbi străine. A studiat Inginerie Aeronautică la Londra în perioada 1990-1994. Are grad de locotenent în marină și a făcut mai multă vreme practică pe vasele deținute de tatăl său. 

Afaceristul are o avere estimată la jumătate de miliard de euro, bani câștigați în special din afacerile în care familia sa este specializată, dar și din afaceri bancare.

1968 
este anul în care tatăl lui Tsakiris a înființat compania de transport maritim Navipower Compania Naviera SA. Firma se numește acum Paradise Navigation SA

Primul contact cu fotbalul

În 2006, la doar 35 de ani, Tsakiris a cumpărat Panionios în schimbul a 3,5 milioane de euro, dar în 2011 a cedat gratis acțiunile clubului după mai multe încercări de a scăpa de clubul din prima ligă elenă, nefiind în stare să mai susțină financiar echipa. 

Presa din Grecia scrie că afaceristul a investit în primul său sezon ca patron 5 milioane de euro, angajându-l ca antrenor pe germanul Ewald Lienen. Tehnicianul avea să ajungă mult mai târziu, în sezonul 2013/2014 și la Oțelul Galați.

Sub patronajul lui Tsakiris, Panionios și-a construit o bază de pregătire nouă la marginea Atenei și a făcut câteva transferuri interesante cum ar fi legenda lui Inter Milano, Alvaro Recoba, sau Fabian Estoyanoff, jucător legitimat la Valencia în perioada 2005-2008.

Performanțele lui Panionios în perioada Tsakiris

2006/2007 locul 5

2007/2008 locul 5

2008/2009 locul 8

2009/2010 locul 9

2010/2011 locul 10

”Chiar dacă nu venea criza financiară în Grecia în 2009 tot nu aș mai fi activat în fotbal. Am cheltuit prea mulți bani și am obosit în 5 ani de patronaj”Konstantinos Tsakiris, pentru contra.gr

Intermediar dubios

Interesant este că Dinamo a acceptat să fie intermediată în afacerea cu Tsakiris chiar de către cipriotul Antonis Antoniou, un personaj controversat care este asociat cu mafia pariurilor din Singapore.

Antonis Antoniou este un cipriot care în ultimul deceniu a organizat cantonamente în Turcia, Austria, Slovenia, Cipru și Spania pentru toate echipele din Liga 1, pentru echipa națională și pentru arbitrii din Comisia Centrală de la FRF.

Fost angajat al departamentului de marketing de la CFR Cluj, el are relații strânse de prietenie cu Mihai Stoica, Cristi Borcea, Iuliu Mureșan, Dan Petrescu, Ioan Becali, precum și cu alți foști sau actuali oameni importanți din fotbalul românesc.

Cipriotul este cel care a organizat cantonamentul ”câinilor” din această iarnă de la Limassol unde s-a jucat amicalul dubios Dinamo - Aris Limassol 0-5, suspectat de trucaj pentru pariuri. 

Deși este un personaj extrem de controversat, cluburi ca Dinamo sau Astra acceptă să colaboreze cu el pentru că acesta acceptă să primească banii pentru cantonamente cu mari întârzieri și reeșalonări. În schimbul a ce nu se știe.

Jurnalistul GSP Costin Ștucan a făcut mai multe dezvăluiri despre Antonis Antoniou, prezentând în exclusivitate un raport secret întocmit în 2011 de departamentul de integritate al Centrului Internațional pentru Securitatea Sportului care dezvăluie: “ Antonis Antoniou este un agent FIFA de meciuri și de jucători stabilit în România. El a oferit contractul pentru meciurile jucate în Sharjah în luna martie a acestui an. Are conexiuni atât cu Perfect Line Co, compania din Emiratele Arabe Unite care a avut rol de paravan pentru infractorii singaporezi care au pus la cale aranjarea meciurilor, cât și cu Starmaker Limited Egypt, o altă companie-paravan pentru singaporezi folosită în America Centrală”.

877053 alx2467 cristi borcea nervos antonis 2012 turcia
Cristi Borcea și Antonis Antoniou, într-o discuție purtată în Antalya. Sursă: GSP

”Este imposibil să câștigi bani din fotbal. Doar să pierzi!”Konstantinos Tsakiris, pentru contra.gr

”Chiar dacă nu venea criza financiară în Grecia în 2009 tot nu aș mai fi activat în fotbal. Am cheltuit prea mulți bani și am obosit în 5 ani de patronaj”Konstantinos Tsakiris, pentru contra.gr

 Îi plac fetele din România

Tsakiris este mare amator de fete românce! În 2012 newsnowgr.com scria despre opulența arătată de Tsakiris în timpul unei vacanțe în Mikonos. Afaceristul grec a petrecut în prezența a mai multor fete din România care au băut și au dansat pe mese. Site-ul citat spune că acestea erau bune prietene cu iubita de atunci a afaceristului, românca Roxana. După divorțul său din 2012, afaceristul a făcut spectacol în presa din Grecia fiind văzut alături de o tânără de doar 26 de ani, tot româncă, pe care o cheamă Sorina. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
ray51
ray51  •  28 Aprilie 2018, 10:28

Daca n-a putut sa sustina financiar echipa Panionios, in Grecia, acolo unde fotbalul se face cu banii de acasa (fara subventie de la primarii), credeti ca va reusi sa faca un club faimos din Dinamo sau un mall cu 2-3 etaje ...?

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  27 Aprilie 2018, 17:58

Dupa descrierile de mai sus se pare ca ar fi un Cristi Borcea in varianta elena. Eu zic ca mai bine ar sta la el acasa decat sa se murdareasca cu cateva milioane prin Roamania. Oare ce i-ar mana pe acesti straini sa cumpere Dinamo daca tot nu se fac bani din fotbal?

mosvasile
mosvasile  •  27 Aprilie 2018, 17:56

Si ce daca a fost la Hotel Rin!Nu ati zis voi ca *** din Romania?Poate ca de aia a venit!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează