FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAMARE

EXCLUSIV Au apărut primele probleme » Liga trebuie să amâne derby-ul începutului de campionat! GSP vă prezintă în premieră motivele acestei decizii

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 iulie 2017 11:55

Abia a început noua ediție de campionat că au și apărut primele probleme pentru Liga Profesionistă de Fotbal și compania deținătoare de drepturi TV în prima ligă.

Motivul? Echipele românești implicate în cupele europene, adică Champions League și Europa League, se întâlnesc în meci direct în etapa a 3-a: Viitorul (reprezentanta României în turul 3 preliminar al Champions League) și Dinamo (echipă ce joacă în turul 3 preliminar al Europa League).

Programarea pentru a treia rundă din acest sezon nu are cum să fie făcută pentru că partida s-ar juca la doar doua zile.

Să o luăm schematic.

JOI, 27 iulie

Manșa tur a meciului Dinamo -  Athletic Bilbao, turul 3 preliminar din Europa League. Dinamoviștii revin în cupele europene după o pauză de 5 ani, iar primul meci se va juca pe Arena Națională, joi, 27 iulie.

VINERI, 28 iulie

Zi liberă pentru jucătorii dinamoviști.

SÂMBĂTĂ, 29 iulie

Aici poate să fie programat meciul din etapa 3 dintre Viitorul și Dinamo, dar e clar că oficialii din Ștefan cel Mare nu o să fie de acord cu această propunere. Varianta programării sâmbătă a partidei e imposibilă. "Câinii" nu vor accepta niciodată să aibă o singură zi de pauză între meciul cu Bilbao și cel cu Viitorul!

DUMINICĂ, 30 iulie

Și aici Liga poate să programeze meciul dintre Viitorul și Dinamo, dar de această dată oficialii campioanei nu sunt de acord cu această propunere! Pentru că pe 31 dimineață aceștia trebuie să plece spre Nicosia pentru jocul din preliminariile Champions League, iar la doar două zile să joace returul cu APOEL.

LUNI, 31 iulie

E ziua în care jucătorii campioanei pleacă spre Cipru și au antrenamentul oficial.

MARȚI, 1 august

Manșa retur a partidei APOEL - Viitorul din preliminariile Champions League.

În aceste condiții, LPF împreună cu firma deținătoare de drepturi vor amâna partida de la Ovidiu dintre Viitorul și Dinamo pentru o dată ulterioară, ținând cont și de pozițiile libere din calendarul turului de campionat din L1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  16 Iulie 2017, 19:22
Postat de John Milne pe 16 Iulie 2017, 17:32

Milogii din ghiveci iar vor sa fie favorizati . #respectnicubadea

Asta e diferenta dintre Dinamo si fcsb, primii vor sa fie favorizati iar ceilalti sunt favorizati.

cazzorosso
cazzorosso  •  16 Iulie 2017, 19:11
Postat de andrei.f pe 16 Iulie 2017, 18:01

Steaua joacă an de an astfel de meciuri şi nu-s atâtea probleme, când apucă şi dinamo la meciuri internaţionale, parcă-şi face cufăru să meargă în cătănie !

Clona da,in fiecare an joaca din 2 in 2 zile , tocmai d aia are si rezultatele astea extraordinare pe plan european cat si la nivel national,va bate fc voluntari diseara,treningarilor.

risc_mix
risc_mix  •  16 Iulie 2017, 18:11

Suntem de rasu' lumii.Numai in Romania se amana meciuri pe motive d'astea ***.Pai ba profesionistii ,,ploii'' atunci de ce mai luptati sa mergeti in cupele europene?Doar stiati in ce ritm se joaca si v-ati asumati acest fapt.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează