FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL GSP

EXCLUSIV Becali nu poate vorbi la TV, dar a făcut-o pentru Gazetă: "Băi, Reghe, eşti nebun?! Stai liniştit! Şi Real a pierdut, dar ei sînt pe 3, noi sîntem campioni!"

Articol de - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 28 noiembrie 2012 12:13

Gigi Becali dezvăluie de ce a ţinut să-l sune pe Reghecampf la 2:00 dimineaţa, după înfrîngerea cu Braşov, anunţă care e strategia pentru campania de achiziţii şi cum vrea, ca parlamentar, să le salveze de la faliment pe Dinamo şi pe Rapid


După victoriile Stelei, telespectatorii se obişnuiseră să-l vadă pe Gigi Becali urcat pe maşină, dar destupînd o şampanie. După înfrângerile Stelei, ipostazele erau altele, Becali ţipând în emisiuni, prin intermediul telefonului, la adresa arbitrilor, a propriului antrenor sau a jucătorilor săi. După 1-3 la Braşov, nu s-a mai întămplat nimic din toate aceste lucruri. Fiind în campanie electorală, Becali poate apărea la TV doar în emisiuni politice.

La o oră de la terminarea jocului de la Braşov, Gigi Becali chiar avea ceva de spus. A sunat el în regia emisiunii Fanatik Show, de la Digi Sport, pentru a intra în direct. "Trebuie să spun ceva că l-am văzut pe Reghe...". I s-a transmis că nu se poate. Ieri la prînz a acceptat însă un dialog cu Gazeta Sporturilor.

- Domnule Becali, sînteţi supărat după înfrîngerea de la Braşov?
- De ce să fiu, tată? Nici nu mă intersează că am pierdut la Braşov. D-aia trebuie să fiu eu supărat acum că a fost un accident şi am pierdut? Nu! Sîntem pe primul loc în campionat, la distanţă mare de rivale. Sîntem pe primul loc în Europa, calificaţi. Cum să fiu supărat?

"Eu nu mă bat cu Astra şi Pandurii. Astea nu sînt echipe"
- Şi dumneavoastră şi Reghecampf anunţaţi cel puţin 15 puncte diferenţî. Sînt doar şapte puncte de locul doi ocupat de Astra!
- Ce Astra, mă? Păi, ce eu stau să mă tem de Astra şi de Pandurii? Astea nu sînt echipe pe care să le iau în calcul pentru cîştigarea campionatului. Au ajuns aici prin şansă şi nu o să poată rezista pînă la final. Singura echipă de care mă tem că ne va ajunge, deşi e imposibil, e Vaslui.

- Credeţi că poate face vreo surpriză Vasluiului?
- Nu cred. Dar mi se pare singura echipă mai puternică din campionat. Cum să ne depăşească ăştia cînd noi sîntem deja campioni? Nu se mai poate întîmpla absolut nimic!

- Aţi fost la Braşov?
- Pentru ce să fiu? Să mai bat 300 de kilometri pînă acolo? Pierdeam timpul aiurea. N-auziţi că nu e nici o nenorocire că am pierdut cu Braşov?

"M-am speriat cînd l-am văzut pe Reghecampf la conferinţă"
- Totuşi, Reghe era foarte...
- Auzi! L-am sunat imediat după meci. M-am speriat cînd l-am văzut la conferinţă aşa de supărat. Nu mi-a venit să cred, era tensionat, supărat rău de tot, era negru. Şi l-am sunat imediat.

- Şi ce-aţi vorbit cu el?
- L-am liniştit! El ştiţi de ce era supărat rău după meci? Voia să cîştige toate meciurile pînă la final. (rîde). I-am zis imediat «Băi, Reghe, eşti nebun mă? Şi Real Madrid a pierdut, da ăia sînt pe locul trei la 11 puncte de Barcelona. La Steaua e invers! Noi sîntem pe primul loc în campionat». Se mai întîmplă să mai ratezi un penalty, să mai şi greşeşti. Asta-i viaţa în fotbal.

- Da, dar e a doua înfrîngere în decurs de 4 zile.
- Reghecampf trebuie să înţeleagă un lucru! Cine-i harnic şi munceşte are tot ce vrea. A muncit toată vară cu echipa a strîns destule lemne în magazie. Are magazia de lemne plină, iarna mai dă şi el foc la un lemn, două. Asta e. Nu trebuie să-i fie teamă de absolut nimic.

"Ca parlamentar, o să le ajut pe Dinamo şi pe Rapid"
- Credeţi că-i mai bine că a venit acum această înfrîngere în campionat?
- Un duş rece, un duş cald! Nu mi-e teamă de nimeni şi nu simt absolut nici un pericol. Să fie clar. Steaua e prea puternică acum ca să ne mai temem de cineva că ne poate lua locul întîi. Vaslui o să fie sigur pe doi, că altcineva n-are cine.

- De Dinamo şi Rapid ce ziceţi?
- Ce să mai zic, săracele... Dacă n-ai bani să bagi în fotbal, eşti pa, la revedere. Eu am avut bani mulţi pe care i-am băgat în fotbal, dar sînt echipe care nu mai pot supravieţui. De exemplu, la Dinamo şi la Rapid e criză mare de tot. Dar toate se întîmplă din cauza statului...

- La ce vă referiţi?
- Păi eu le dau salarii la jucători, la staff. Dau prime şi trebuie să plătesc la stat impozit în fiecare lună de 70%! Este inimaginabil aşa ceva! Cum să dau 70% statului în fiecare lună. Cum să reziste fotbalul aşa. Înainte plăteam cîte 29% şi era mai omenesc, acum e foarte greu. O să intru în Parlament şi o propun schimbare acestei legi.

- Dar credeţi că....
- Vă zic ceva. Degeaba ai foarte mulţi bani aşa cum am avut eu dacă nu ai ştiinţă! Asta mi-a lipsit mie. Am avut la bani şi terminam mereu campionatul pe trei, pe cinci, pe şapte. Acum, îi distrug pe toţi. Am şi bani, am ştiinţă şi o să fac cele mai tari transferuri.

"Voi face şase-şapte transferuri la iarnă"
- V-aţi gîndit deja ce aduceţi?
- Păi, normal! Ce crezi că mai stau eu să mă iau după unii şi alţii să aduc jucători de 1,8 milioane de euro care să fie nişte petarde ca Szekely? Niciodată! Eu fac toate transferurile la Steaua.

- Cîte transferuri faceţi în iarnă?
- Cam şase, şapte. Jucători foarte buni. Nu vă spun pe cine aduc, oricum avem o strategie senzaţională pentru viitor.

- Jucători tineri sau mai experimentaţi?
- Jucători pe care să-i creştem şi să ne mizăm pe ei atunci cînd avem multe meciuri. Nici unul dintre ei nu va juca în retur la Steaua, doar în cazuri excepţionale. Aduc jucători puternici, foarte buni pe care vom miza în sezonul viitor. Atunci cînd vom avea meciuri în Liga Campionilor şi în campionat. Vreau să am două echipe, cu care să batem tot!

- Cred că v-aţi gîndit şi la cine pleacă!
- O să plece sigur, patru, cinci jucători. Păi, e simplu. Tibi Bălan, Rocha, Machado şi Martinovici. Acum dacă jucăm cu rezervele cîştigăm campionatul, ce nevoie să mai am nevoie de ăştia?!

- Săptămîna viitoare va fi meciul cu Copenhaga, decisiv pentru calificarea în primăvara europeană. Vă temeţi?
- Nu mă tem de nimic. Nici nu-mi fac probleme la acest joc. Acum cînd vorbim, Steaua este în primăvara europeană! Sîntem pe primul loc. O să mă duc şi la băieţi să vorbesc cu ei şi o să le spun că sîntem calificaţi, să joace cum trebuie şi să nu-şi facă nici un fel de problemă.

- Îl tot lăudaţi pe Reghecampf. Vă pare rău acum că nu l-aţi adus mai devreme?
- Nu l-am adus eu! Dumnezeu mi l-a scos în cale pe Reghe. Mie mi-a plăcut foarte mult de el de cînd era la Craiova, de la faza aia cu papanaşii. Apoi pentru tot ce-a făcut returul trecut la Chiajna, mi-am zis că trebuie să antreneze o echipă mare precum Steaua.

- Ce vă place cel mai mult la el?
- Înainte să-mi placă de antrenorul Reghecampf, îmi place de omul Reghecampf! Este un om extraordinar cu o calitate foarte mare şi care ţine foarte mult la ceea ce face. Cred că doar Oli era la fel ca el.

- Aţi mai vorbit cu Olăroiu?
- Eu n-am mai vorbit de ceva vreme cu el, dar pe Luţu îl asasinează cu mesajele. Vorbesc mereu la telefon. Mai ales cînd joacă Steaua îi ţîrîie mereu telefonul lui Luţu.

- De ce?
- Trimite mesaje non-stop, cu ce ar face el, să-l schimbe p-ăla că nu joacă bine, să intre nu ştiu cine. Luţu nu îmi zice nimic în timpul meciului şi la final vine la mine şi-mi spune: «Uite, bre, nea Gigi. Oli a gîndit meciul ca Reghe. Ce schimbări a făcut Reghe, aşa mi le dăduse şi Oli pe sms». Îl înţeleg şi pe Olăroiu, departe de ţară, trăieşte meciurile la intensitate maximă. E nebunie cînd joacă Steaua! Panică, panică, panică.

- Vă pare rău că l-aţi pierdut ca antrenor?
- Logic! Aveam în conturi cel puţin 100 de milioane de euro cu el antrenor, vreo cinci campionate şi alte trofee. Dar a plecat unde i-a fost mai bine şi unde a cîştigat bani foarte mulţi. L-a ajutat Dumnezeu. Dar regret că a plecat de la Steaua! Nu ne stătea nimeni în cale cu Oli pe bancă, dar acum l-am găsit pe Reghe şi spulberăm tot!

- Sincer, speraţi să conduceţi Liga 1 şi să fiţi pe primul loc în Europa?
- Nici în visele mele cele mai frumoase...

"Cînd i-am zis lui Reghecampf pe cine vreau să aduc la Steaua, mi-a zis direct: «Nu ne mai opreşte nimeni, luăm campionatul la pas»"
GIGI BECALI

"Nu cred că mă duc la meciul de la Copenhaga, n-are nici un sens. Îi aştept acasă pe jucători şi pe Reghe calificaţi în primăvară. Nu văd cum putem să pierdem calificarea"
GIGI BECALI

8 ani au trecut de cînd Steaua n-a mai terminat pe primul loc un tur de campionat, mai precis din sezonul 2004-2005, cînd echipa antrenată atunci de Walter Zenga era la 6 puncte de Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (73)
argus
argus  •  29 Noiembrie 2012, 10:16

NU sunt stelist, dar asta nu ma impiedica sa fiu suporterul ei in intalnirile internationale. In aceste conditii, ma ingrijoreaza sa vad ca NIMENI (saua aproape nimemi?...) nu a observat ca greselile din meciul cu Brasov-ul au fost "la indigou" cu cele facute in meciul cu Sttutgart! S-au lasat complet descoperiti pe extreme, inlesnind astfel contra atacurile. Ati auzit sau citit vreo declaratie a lui Reghecamp in care sa spuna macar "un cuvintel" in legatura cu proasta asezare a echipeiin teren? A faptului ca apararea s-a lansat orbeste (chiar prosteste!) in atac? Nu vede ca Tatarusanu, nu iese la centrarile din careu , ca are un plasament hazardat? Daca va juca la fel,

dino_alx
dino_alx  •  28 Noiembrie 2012, 16:55

da , gigi i-a zis: IL ADUC PE ARBITRU BRICHETA LA CCA , si reghe a zis: sigur luam titlul

tiberiuvalentin
tiberiuvalentin  •  28 Noiembrie 2012, 16:19

auzi la el, cumpara 6-7 jucatori,dar nu o sa joace in retur.....ci la anul ......da, la anul si la multi ani....ma prapadesc de ras.....

Vezi toate comentariile (73)
Comentează