FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Caracterizare fantastică făcută de Asamoah Gyan lui Mirel Rădoi: "În teren nu zâmbea niciodată, iar în afară era ca un frate"

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2018 13:56

Superstarul ghanez Asamoah Gyan (32 de ani) a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce amintiri are cu românii pe care i-a întâlnit în carieră şi ce a învăţat de la ei.

- Ce ştii despre România, despre români?
- Nu prea multe. Oli îmi tot spunea să vin în vacanţă în România. Rădoi la fel. Aaa, Mirel! Un leu pe teren, care nu zâmbea niciodată, iar în afară era ca un frate. Văzându-i la lucru pe el, pe Cosmin, am realizat că românii sunt oameni care iau munca în serios. Le place ceea ce fac la serviciul lor şi nu vor să facă greşeli.

- Mirel s-a apucat de antrenorat.
- Am auzit. Trebuie să fie răbdător. Eu am intermediat transferul lui Sulley Muniru la Steaua, când era Rădoi antrenor la Steaua. Îl voia pe Sulley, i-am dat numărul de contact, am vorbit mult. Mirel să aibă răbdare, are stil şi personalitate să devină antrenor de calitate.

- Alte nume din fotbalul românesc îţi mai sunt cunoscute?
- Îl cunosc pe Gheorghe Hagi. De când eram copil. Avea stângul ăla fantastic. Şi când am venit să semnez în Turcia, am văzut un filmuleţ cu Galatasaray şi bătea Hagi o lovitură liberă. "Aaa, uite, ăsta e tipul ăla, Hagi!", mi-am zis. Fabulos fotbalist. Ştia ce să facă. L-am întrebat odată pe Rădoi despre el, mi-a zis că s-a făcut antrenor. Tare!

Vezi și: EXCLUSIV Interviu cu un superstar al fotbalului mondial: "Oli este «Mafia», Şumi este «actorul»"

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi și în Gazeta Digitală un interviu amplu cu Asamoah Gyan în care vorbește despre Steaua București, Gigi Becali, Gică Hagi și alte personaje din România!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
raj.kapoor
raj.kapoor  •  12 Ianuarie 2018, 19:25

Nenea Apostol, păi ce faci, bre ?! Astăzi, 12 ianuarie, fix la ora 00,00 citeam în gazeta lu' matale : EXCLUSIV Interviu cu un superstar al fotbalului mondial. Adică ... Asamoah Gyian, fotbalistul lui Şumudică de la Kayserispor. Când colo, ce să vezi ? Ambalajul de renume mondial pentru împachetat peşte, fix în aceeaşi zi, doar după 13 ore şi 56 de minute îl retrogradează pe săracul superstar la condiţia de superstar doar ...ghanez. Păi, e frumos ce se întâmplă ? Când să zică şi Asamoah că a fost, în sfârşit, băgat în seamă de o publicaţie europeană de top class( bleahh !!! ), i-aţi retezat speranţele !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează