FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Ce se întâmplă cu omul de 70 de milioane al lui Becali! "Refuz să cred că e ceea ce se spune la TV. Și-ar face rău singur"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 martie 2018 13:49

Transferat la FCSB în această iarnă, Olimpiu Moruțan (19 ani) a fost lăsat să continue la FC Botoșani până în vară. Numai că evoluțiile mijlocașului sunt sub așteptări, iar semnele de întrebare se înmulțesc.

Cornel Șfaițer, președinte onorific la FC Botoșani, a explicat ce se întâmplă cu fotbalistul în care Gigi Becali își pune mari speranțe.

"Chiar am vorbit cu Enache despre Moruțan. Ne-am uitat pe Instat, a alergat mult copilul. Și-a dorit multe. A alergat foarte mult. Probabil a suferit jocul lui și din cauza echipei. Este timp să revină, mai sunt 13 meciuri.

Am vorbit mult cu el în ultima vreme. E conștient că trebuie să dea totul. Probabil a fost puțin demoralizat, s-a consumat să zic, după ce a fost criticat de domnul Becali. Dar e un copil puternic, cu un psihic bun.

El mereu a ținut la tăvăleală. Sunt convins că dacă se va pregăti bine, randamentul lui va crește. Nu vreau să cred ceea ce se spune la TV, că nu mai vrea să bage piciorul. Refuz! Și-ar face numai lui rău. Dacă e cu gândul la Steaua, își face rău.

În primul rând el trebuie să fie cel mai bun de aici, de la noi. Ăsta e motivul pentru care s-au plătit așa mulți bani pe el. E un jucător talentat și a demonstrat niște calități deosebite. Noi asta i-am cerut, să bage piciorul, să fie decisiv", a zis Cornel Șfaițer pentru GSP.RO.

"Noi când am decis să-l mai ținem până în vară am gândit bine strategia. Dacă l-am fi lăsat să plece, i-am fi făcut un rău, pentru că el nu putea juca la Steaua. Așa ne-a ajutat și pe noi, pentru regula U21, a avut și el continuitate și am ajutat-o pe Steaua, pentru că a jucat constant" Cornel Șfaițer 

2 goluri și 4 pase decisivereușise Moruțan în toamnă la FC Botoșani în 22 de meciuri 

70.000.000 €e clauza de reziliere pe care Becali i-a fixat-o lui Olimpiu Moruțan 

OFERTA CU CARE BECALI ȘI L-A ASIGURAT PE MORUȚAN

  • 700.000 de euro sumă de transfer
  • 300.000 de euro dacă echipa se va califica în grupele UEFA Champions League cât timp Moruțan este sub contract
  • 200.000 de euro în funcție de performanțele la echipa națională și la club
  • 20% din profitul obținut de FCSB după o eventuală vânzare a jucătorului, procent care poate fi răscumpărat de FCSB pentru 1 milion de eur

Are poliță de invaliditate totală

Potrivit înțelegerii dintre Botoșani și FCSB, Moruțan va rămâne până la finele sezonului în curs la clubul moldav, motiv pentru care, pe perioada împrumutului, s-a decis ca jucătorului să i se facă o asigurare în caz de invaliditate totală. Adică în caz de accidentare gravă. Această poliță în caz de invaliditate acoperă prețul de transfer de la Botoșani, 700.000 de euro. 

10.000 €pe lună va câștiga Olimpiu Moruțan la FCSB, conform contractului pe 5 ani

PRECEDENTELE CHIRICHEȘ ȘI GABI MATEI

Moruțan nu e primul jucător în această situație. Vlad Chiricheș a fost cumpărat de Steaua în vara lui 2011, dar a fost lăsat să continue până-n ianuarie 2012 la Pandurii. Perioadă pentru care i s-a încheiat, ca și lui Moruțan, o asigurare de invaliditate. La fel se întâmplase și cu Gabi Matei, achiziționat de Steaua tot de la Pandurii, în ianuarie 2011, și lăsat acolo până în vara aceluiași an.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
ray51
ray51  •  15 Martie 2018, 10:05

Tanarul trebuie sa ajunga la o echipa cu un antrenor gen Hagi sau cel putin precum Sumudica. Cu el trebuie sa-ti faci timp sa vorbesti si sa-i explici precum un tata responsabil fiului sau. Este un aluat fin si nu orice 'gospodina' e in stare sa produca si sa coaca asa ceva.

its1134
its1134  •  14 Martie 2018, 20:10
Postat de gicab pe 14 Martie 2018, 17:20

Corect spus eca ați ajutat fcsb... nu doar ca a jucat...

Mai mic ciocul și mai multă pregătire pentru 'noul etern derby' din playout cu Botoșani. :* Te pup! De fap, nu.. că-mi faci scârbă.

564351217065972
Stefan Nica  •  14 Martie 2018, 17:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează