FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cea mai mare lovitură! Cornel Dinu se implică în preluarea lui Dinamo de la Negoiță: "Nu putem lăsa emblemele României pe mâinile străinilor"

Articol de , - Publicat joi, 22 martie 2018 19:46

Cornel Dinu s-a implicat în asociația suporterilor și încearcă să preia clubul de la Ionuț Negoiță!

După multe planuri cu socios nefinalizate în România, dinamoviștii mișcă un proiect și cu fani cotizanți, și cu nume mari.

Ioan Andone și Marius Niculae au fost primele personaje care au afirmat public că sunt implicate în ideea de a prelua clubul de la Negoiță. Noua lovitură și cea mai mare: Cornel Dinu face parte din echipa care-și propune să devină proprietara lui Dinamo!

Primul pas ar fi să i se achite lui Badea datoria pe care o are Negoiță față de el. Și asociația suporterilor să preia creanța față de patronul actual. Creanță care să fie apoi transformată în acțiuni.

Reporterii Gazetei l-au contactat pe Dinu, care a confirmat informația și a acceptat un interviu în care oferă detalii despre afacere și, în același timp, îl ironizează pe Adrian Ragnar Thiess, cel care în ultima vreme are discursuri zilnice în media despre vânzarea lui Dinamo.

- Domnule Dinu, e adevărat că vă alăturați proiectului suporterilor care vor să cumpere Dinamo?
- Sunt de partea ONG-ului care s-a format și a marii mase de suporteri care sper să urce în acest tren unic de salvare națională a lui Dinamo și, cred, și a sportului românesc, ca model.

- A apărut informația că Nicolae Badea i-a adus un cumpărător străin lui Ionuț Negoiță, intermediar fiind masonul Adrian Thiess.
- Eu sper că domnul Badea și mai ales domnul Negoiță nu și-au pierdut ceea ce eu știam că au, mă refer la calitățile de buni români. Mai ales că domnul Negoiță chiar a declarat că preferă să vândă fanilor. Domnul Badea a avut un pionierat în sensul de a emite acțiuni pentru suporteri la începutul anilor 2000, când pregătise totul cu expertul Șaramet. Nu au reușit pentru că unii acționari de la Dinamo transformaseră echipa în jucăria lor de câștig.

"Sunt cu Vaticanul, nu cu masonii!"

- Thiess susține că, în curând, echipa va fi vândută fondului de investiții din Orient.
- Nu am nimic cu ce face domnul Thiess, mai ales că Petre Pandrea spunea perfect la începutul anilor '30: "Ferească Dumnezeu de o mișcare serioasă să intre pe mâna românilor! Uite ce au făcut din masonerie, a devenit menajerie". Ceea ce este și acum dacă ne gândim la masonii Florea de la Bragadiru și Graur de la Telekom. Primul a furat berea, iar Graur jachete din magazine străine și casetele din televiziuni. Sper să nu fie cazul domnului Thiess, care, atunci când l-am cunoscut, a crezut că suntem "frați", dar eu i-am spus că aparțin împăcării sfintelor religii începute de Vatican prin Comisia Paritetică. Comisia e condusă de profesorul Demetrio De Luca, secretar al Sfântului Papă Ioan Paul al ll-lea, care în ultimii ani a creat un fel de ONU al religiilor. I-am transmis că îi cunosc bine pe cei care conduc marele ordin al Orientului și că nu vreau să am de a face cu cei care vând din țară în numele așa-zisului Rit de York. Eu sunt conservator și dacă trăiam pe atunci, intram în partidul lui Titu Maiorescu și al lui Eminescu.

- La ce vă referiți exact?
- Dragă, eu nu pot să fiu pentru datul pe mâna străinilor a emblemelor României, așa cum s-a întâmplat cu bogățiile țării, din inconștiența condamnabilă care ne-a caracterizat în ultimii 25 de ani. În ultimii ani s-a scris cea mai neagră pagină din istoria României, mai rău decât sub turci și ruși.

"Suporterii sunt salvarea"

- Totuși, ce legătură are Dinamo?
- Această echipă are o tradiție naționalistă, dacă ne gândim că o mare parte a suporterilor provin din zona bazinului de suporteri ai Unirii Tricolor. Ei sunt cei care, în frunte cu profesorul Anghelache și cu Ștefan Cârjan, oameni de o calitate deosebită, nu au vrut să se combine cu străinii de la Ciocanul și au preferat să se ducă în închisorile cominterniste decât să dea echipa străinilor.

- Deci varianta ca suporterii să ia Dinamo e cea mai bună?
- În situația în care se află Dinamo și fotbalul românesc, este o soluție de salvare ca să nu mai depinzi de un singur om cu bune și cu rele. Așa cum e în Germania, unde legislația de acum patru ani a obligat cluburile să aibă 51% din acționari autohtoni, nu străini.

"În acest ONG sunt convins că vor veni oameni de valoare, nu neapărat dinamoviști, dar buni români, care vor binele fotbalului și al țării și nu au cum să se regăsească în haosul mediocrităților politice ce au închinat România transformându-o în colonie. Așa cum în anii '90 era președinte al Consiliului de Administrație de la Bayern Munchen bancherul Meyer. Avem nevoie de oameni cu idei și cu credibilitate"
Cornel Dinu

"Acțiunile mele am de gând să le dau ONG-ului. Deși sunt minuscule, este un început"
Cornel Dinu

Vezi AICI toate detaliile despre ONG-ul care vrea să se implice la Dinamo

EXCLUSIV » Badea a adus cumpărător din Orient! "Vor fi investiții majore! Investiții mai mari decât ce a făcut până acum Gigi Becali!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (64)
argus
argus  •  24 Martie 2018, 18:39

"Nu putem lăsa emblemele României pe mâinile străinilor" Citatul nu-i apartine vreunui fost jucator, gata, gata sa accepte sa stea si intr-un "bloc notes" (vi-l amintiti probabil) ci unui om cu studii in Drept, cunoscut si sub numele de "alint", Procuroru'. De constatat, intre altele, este ca nu si-a facut temele, alegatiile tin mai mult de o persoana afiliata celor ce strigau din rarunchi "nu ne vindem tara!". In acelasi timp insa, fara a jigni suporterii dinamovisti, Dinu nu stie (sau se preface?) ce inseamna "simbol national". Este de-adreptul caraghios sa pui alaturi de notiunea de simbol national, denumirea unui club, oricare ar fi acesta! Simbol nationaL pentru un club creat in 1948? Club ce s-a format prin desfiintarea abuziva, peste noapte, a clubului Carmen (echipa "exploatatorului" Mociornita), sa fie simbol national? Sa presupunem ca am acepta ca simbol "national" o echipa de fotbal, atunci, dece ar fi Dinamo si nu. de ex., ITA (UTA-"batrana doamna") sau, CCA, Steaua, castigatoare a CCE, de doua ori finalista in aceasta competitie (daca nu gresesc)? Dar este interesant cum de s-a rupt de realitate "procuroru"! Cum de nu s-a informat care-i situatia cluburilor de fotbal europene, caz in care ar fi aflat ca: In Anglia, echipele Arsenal , Chelsea , Liverpool, Manchester City ,Man

159273521119211
Florin Popescu  •  23 Martie 2018, 20:52

vai de noi daca dinu se implica in acest proiect. sa spuna cat a *** de la dinamo si cum el si badea nu vor sa se faca stadionul.mai bine cu strainii ca astia de pe la noi sunt toti materialisti si mari mafioti incepand cu dinu badea borcea si multi altii.cred in proiectul suporterilor dar fara dinu,de ce nu da 500000 de euro si da doar 2500. ras la cat a furat din acest club da o suma cam cat plateste un suporeter intrun an la dinamo ca foloseste wc-urile lui badea si dinu. sa vina un om potent financiar din afara.uitativa in franta germania spania si chiar si in alte campionate mai slabe ca al nostru ce au putut sa faca investitori straini. asa ca dinu lasama cu patriotismul tau si cu exemple din ani 30 ca sau fumat de mult.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sdoru
sdoru  •  23 Martie 2018, 13:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează