FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV! CFR transferă un internaţional de tineret portughez

Ivo Pinto (22 de ani) e un produs al academiei lui FC Porto // Foto: Reuters
Ivo Pinto (22 de ani) e un produs al academiei lui FC Porto // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 07 iunie 2012 22:02

Fundaşul dreapta al lui Porto, Ivo Pinto (22 de ani), şi-a dat acceptul să vină la Cluj. Gruparea din Gruia va oficializa mutarea în acest week-end.

CFR Cluj s-a mişcat cel mai repede în acest mercato. "Vişiniii" şi-au asigurat deja transferurile a patru jucători, Deac, Sepsi, Valente şi Felgueiras, şi va oficializa mîine şi încheierea unui acord cu fundaşul dreapta crescut de FC Porto, Ivo Pinto (22 de ani).

Jucătorul a evoluat aseară pentru reprezentativa Portugaliei în victoria împotriva Albaniei, 3-1, meci contînd pentru preliminariile Euro U21. Pinto a avut o evoluţie apreciată de specialiştii din Portugalia şi e considerat unul dintre cele mai bune produse ale şcolii lusitane de fotbal pe postul său.

Implicat în scandalul de la Leiria
Pinto a ajuns la Porto în 2008 şi a fost împrumutat succesiv la Gil Vicente, Vitoria Setubal, Sporting Covilha şi Uniao Leiria. În ultimul sezon, Pinto a adunat 25 de prezenţe în tricoul lui Uniao Leiria, grupare care a retrogradat după ce s-a confruntat cu grave probleme financiare.

De altfel, pe 29 aprilie, jucătorii lui Uniao au decis ca la meciul de campionat, cu Feirense, să intre doar 8 fotbalişti, în loc de unsprezece, ca modalitate de protest pentru faptul că nu-şi mai primiseră salariile de 6 luni. Ivo Pinto nu a evoluat în acea partidă, în timp ce mijlocaşul Alphousseyni Keita i-a transmis preşedintelui clubului că va accepta să joace doar dacă i se vor achita pe loc, cash, o parte din restanţe. Africanul a primit într-o pungă 6.000 de euro, dar a fugit cu banii şi a luat primul avion spre ţara natală, în timp ce oficialii lui Uniao au alertat Poliţia. Uniao a pierdut partida, scor 0-4.

34 de selecţii la loturile de tineret şi juniori ale Portugaliei a adunat Ivo Pinto în cariera sa

2250 de minute a strîns fundaşul dreapta în tricoul lui Uniao Leiria în sezonul 2011-2012

CUM AR PUTEA ARĂTA CFR-ul ÎN 2012-2013: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Maftei, Camora - C. Deac, G. Mureşan, B. Sare, D. Valente - Sougou - Kapetanos

ALTE ŞTIRI DESPRE CFR:

Pe lista lui Rio Ave
CFR s-a duelat cu Rio Ave pentru transferul lui Ivo Pinto. De altfel, gruparea din Liga Sagres a anunţat că e aproape să perfecteze transferul fundaşului, la conferinţa de presă în care a oficializat numirea unui nou antrenor, Antonio Silva Campos. CFR a intervenit şi i-a făcut o ofertă superioară lui Pinto, care va semna un contract pe 4 sezoane cu echipa lui Paszkany.

Lionn şi Panin, concurenţi pe post
Andone a insistat foarte mult pentru transferul a 4 jucători de bandă. Valente şi Deac vor asigura extremele CFR-ului în următoarea stagiune, în timp ce Sepsi se va duela cu Camora pentru un loc de titular în banda stîngă a defensivei. Ando a cerut şi un fundaş dreapta. Prin aducerea lui Pinto, antrenorul va avea trei soluţii pentru acest post. Panin şi Lionn vor face parte şi ei din lotul cu care antrenorul va ataca grupele UCL.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
b.k.
b.k.  •  13 Iunie 2012, 08:29

Nu vine.

b.k.
b.k.  •  13 Iunie 2012, 08:27

Nu vine.

b.k.
b.k.  •  13 Iunie 2012, 08:27

Nu vine.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează