FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cohn cere public capul lui Miriuță: "E din alt film" » Pe cine vede salvatorul clubului: "Doar el poate redresa echipa"

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2017 09:00

Vladimir Cohn, fostul acționar și vicepreședinte al clubului la începutul anilor 2000, face o radiografie contondentă dinamoviștilor și consideră că doar o minune mai poate duce echipa în play-off. 

- Domnule Cohn, ce impresie vă lasă acest new Dinamo?
- Te rog eu, nu mai vreau să vorbesc despre aiuriții ăștia! Ce să zic? Jucătorii, săraci cu duhul, încearcă, dar dacă atâta pot, ce să facă?! Nici dacă le pui cai-putere în plus nu fac față.

- Vă mai uitați la meciurile roș-albilor?
- Mă uit, dar e groaznic. Voi vreți să fie viu un cadavru și să mai și danseze. OK, nu e mort, dar ideea e că atât pot băieții ăia pe teren. E ca și cum ți-aș spune eu ție să scrii în chineză, poți? Toată lumea încearcă, eu cred că și Negoiță, și Miriuță vor să îndrepte lucrurile, dar nu pot mai mult.

"Lui Nemec i se fâlfâie, Bokila e înotător"

- A mai fost vreodată Dinamo atât de slabă?
- Lotul nu e slab, e doar dezbinat. Nemec nu vrea să joace, i se fâlfâie, a transmis starea asta și altora. Lui Salomao trebuie să-i dai două mingi, una pentru el, alta s-o paseze coechipierilor. Sunt jucători penibili sau fără tragere de inimă. Bokila? Ce caută la fotbal, că el pare înotător. Nu sunt fotbaliști de Dinamo, mai degrabă la "Călușarii", îi văd pe unii dansatori, la cum sar peste minge.

- Play-off-ul e un obiectiv realizabil?
- Dacă se vor ruga cu stăruință la Dumnezeu, fiindcă doar o minune divină poate ajuta această echipă.

- Există un "cel mai slab dinamovist"?
- E dificil de răspuns. Sunt vreo 2-3-4 care sunt fotbaliști, Nemec, Hanca, Penedo, parcă și Nedelcearu e de viitor. Nu poți să zici că n-au jucători, dar se vede clar că echipa nu e unită. Dacă unii merg la băutură, alții dorm pe ei, plus lipsa de profesionalism și de discernământ la nivelul conducerii, care n-a știut pe cine să aducă, pe cine să lase să plece. E un haos total, toți la Dinamo sunt incompetenți!

"Și eu o simpatizez pe Mădălina Ghenea..."

- Miriuță poate fi găsit vinovat? 
- E depășit de tradiția clubului, nu pare din acest film. Una e să ții cu Dinamo de mic, alta să-i fii antrenor. Așa, și eu o simpatizez pe Mădălina Ghenea, dar ce folos? Cred că strategia lui Negoiță a fost falimentară de la bun început, a fost depășit de nivelul unui club precum Dinamo. Nu că nu vrea, că el ar vrea, dar nu se pricepe.

- Credeți că va vinde Dinamo?
- Nu cred că vrea să-l lase. Din partea mea, facă orice dorește, știe cel mai bine. Oricum, v-am mai spus, Nicolae Badea nu dorește să se întoarcă. Pentru a revitaliza Dinamo trebuie să investești 3-4 milioane de euro. Fără suma asta, câinele se-nvârte în jurul cozii. Cine riscă suma asta? Fiindcă poți să-i arunci pe toți, fără să obții nimic. E foarte greu să faci performanță acum la Dinamo, ca-n fotbalul românesc de altfel, primul lucru ar trebui să aducă un antrenor nou.

Pe cine vede salvator

- Dar cine?
- Părerea mea, la ora actuală doar Andone poate redresa echipa.

- Ioan Andone? Dar și el a lăsat în martie echipa pe locul 7, ajunsese să fie apostrofat de către suporteri.
- Da, da, Andone ar putea schimba ceva în bine. Cu o condiție: să fie lăsat în pace. E singurul care poate face ordine. Nu e posibil ca Miriuță să aibă atitudinea pe care a avut-o după beția aia de pomină din Moldova. Nu a avut tact. Nu trebuie să dea afară, ci să pedepsească. Să fie mână de fier, să pună mintea la contribuție. Cred că Dinamo e în metastatază. Numai Andone ar putea scoate echipa din starea asta!

Îl apără pe "Guriță"

- Contra și Mutu au fost arătați cu degetul ca vinovați de situația echipei. Ce credeți, așa e?
- Nu, nici chiar așa. S-au făcut două luni de când a plecat Contra, ce naiba joacă Dinamo? Echipa juca sub comanda lui, era să ia campionatul. Ce mai vrei? De Mutu nu poți spune același lucru, el nu era implicat la Dinamo. Vina e a lui Negoiță, n-a știut să se acomodeze cu antrenorul.

- Vă felicitați că v-ați lăsat de fotbal?
- Sunt băiat deștept, nu? Dar ce e fotbalul românesc, până la urmă? Că mi-am adus aminte, Miriuță merge și discută cu suporterii și ajunge să critice fotbaliștii. Păi, cum să mai aibă încredere elevii lui în antrenor? Dan Petrescu cum a putut la pauză să le schimbe atitudinea jucătorilor, Miriuță de ce n-a putut?! 

"Nu există în România echipe care să domine un campionat de la un capăt la altul. Problema la Dinamo e că fiecare-i pentru el"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
1662531363757775
Adrian Dorin  •  22 Noiembrie 2017, 09:09
Postat de Adrian Dorin pe 22 Noiembrie 2017, 09:05

..ABSOLUT NIMIC N-A FACUT NICI CA FOTBALIST LA colsburg..LA CFR..A VENIT INTOTDEUNA LA O ECHIPA GATA FACUTA..LA ..UNGURI UNDE " A ANTRENAT "..DE PE LOC DE EUROPA LEAGUE.I-A ADUS PE AIA..LA RETROGRADARE..IN CEL MAI SCURT TIMP..DAR CINEVA DIN FRF...IL TOT PROPULSEAZA SI LAUDA.....REALIZARI NEXAM....., PACAT CA SA PRAPADIT ...' TATA JEAN "..AR FI GASIT DANSUL DOAR CUM SA FACA BANI..SI DIN NECALIFICARI..SI RETROGRADARI........LA CARE MIRIUTZA..E CEL MAI CEL..SPECIALIST..

CUM SA-L UITZI VRE-O DATA IN VIATZA ASTA PE MIRIUTZA..CARE DUPA CE " A LUAT " CU CFR-UL...3-0 ACASA ..LA CONFERINTZA DE PRESA..RADEA DE-I PICAU NADRAGII....

1662531363757775
Adrian Dorin  •  22 Noiembrie 2017, 09:05
Postat de Adrian Dorin pe 22 Noiembrie 2017, 08:59

MIRIUTZA E VESNICUL..PROVERB ROMANESC.ARHICUNOSCUT " LA POMU' LAUDAT....... "..DOAR CA VARIANTA...HUN...-GURESCA.....

..ABSOLUT NIMIC N-A FACUT NICI CA FOTBALIST LA colsburg..LA CFR..A VENIT INTOTDEUNA LA O ECHIPA GATA FACUTA..LA ..UNGURI UNDE " A ANTRENAT "..DE PE LOC DE EUROPA LEAGUE.I-A ADUS PE AIA..LA RETROGRADARE..IN CEL MAI SCURT TIMP..DAR CINEVA DIN FRF...IL TOT PROPULSEAZA SI LAUDA.....REALIZARI NEXAM....., PACAT CA SA PRAPADIT ...' TATA JEAN "..AR FI GASIT DANSUL DOAR CUM SA FACA BANI..SI DIN NECALIFICARI..SI RETROGRADARI........LA CARE MIRIUTZA..E CEL MAI CEL..SPECIALIST..

1662531363757775
Adrian Dorin  •  22 Noiembrie 2017, 08:59

MIRIUTZA E VESNICUL..PROVERB ROMANESC.ARHICUNOSCUT " LA POMU' LAUDAT....... "..DOAR CA VARIANTA...HUN...-GURESCA.....

Vezi toate comentariile (25)
Comentează