FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMIA DINAMO

EXCLUSIV Conducerea lui Dinamo dezvăluie proiectul lui Bratu: "Acești tineri sunt mai buni decât foștii titulari" » Oferte neașteptate pentru jucătorii promovați

Gabi Răduță (în centru) alături de Florin Vasile, Robert Moldoveanu, Liviu Gheorghe, Ricardo Grigore, Ion Gheorghe și Aleksandru Longher
Gabi Răduță (în centru) alături de Florin Vasile, Robert Moldoveanu, Liviu Gheorghe, Ricardo Grigore, Ion Gheorghe și Aleksandru Longher

Articol de GSP - Publicat joi, 24 mai 2018 18:41

Gabi Răduță, șeful centrului de copii de juniori de la Dinamo, a vorbit pentru GSP.RO despre tinerii promovați cu succes de Florin Bratu la prima echipă, fiind pe primul loc în play-out, la mare distanță de locul 2. 

- Domnule Răduță, Dinamo a început meciul cu FC Voluntari (2-0) cu 5 fotbaliști titulari Under 21, folosind 8 jucători crescuți în propriul centru de juniori ai clubului. Se reinventează proiectul "New Dinamo"?
- E bine când ai jucători de valoare, care pot crește și ajunge fotbaliști de valoare. Că nu este nimeni tâmpit să impună niște băieți care nu poate face performanță. De-a lungul timpului s-au perindat tot felul de conducători și de antrenori pe aici care n-au dat importanță acestor tineri, ba dimpotrivă le-au minimalizat din merite și din valoarea lor individuală. Eu am avut încredere în ei nu doar prin prisma funcției mele, ci și văzând ce pot cu adevărat. Avem jucători mulți împrumutați în țară. Anul trecut, din 6 finale am jucat 5 și-am câștigat patru trofee. Când joci la juniorii A și B, acolo unde se dă ora exactă la acest nivel, și câștigi 4 trofee, înseamnă că ești cea mai bună academie de fotbal pe anul respectiv. Acum, în acest sezon, putem evolua în patru finale la nivelul juniorilor. 

- Nu a fost periculos să joace atâția în meciul cu FC Voluntari? Fiindcă dacă Dinamo pierdea meciul, se putea lesne acuza faptul că ați cedat partida pe prietenie ilfovenilor.
- Nu, fiindcă eu eram convins că acești tineri sunt mai buni decât foștii titulari. Vom vedea cine merită să fie la prima echipă în continuare, iar eu am încredere în puștii aceștia.
1

"Florin Bratu e un bun dresor"

- Acești tineri pot reprezenta baza pentru ediția viitoare? La prima echipă, adică.
- Da. Și vor mai reveni niște tineri talentați, împrumutați. Patrick Petre, Denis Ciobotariu, Mihai Neicuțescu, Vlad Vlăduț, Mihail Andreas, aceștia sunt câțiva dintre cei care vor fi urmăriți de Florin Bratu, iar el va decide ce și cum. Se va miza în continuare pe ei, vor crește lângă fotbaliștii experimentați.

- De ce Florin Bratu a avut încredere în tineri și cum de-i pune în valoare?
- Bratu provine din fotbalist adevărat. Un băiat care n-a sărit etapele. A început la copii, a fost la liga a treia, a fost la lotul național. El chiar n-a sărit etapele. E un dresor! Se impune în fața tinerilor și e foarte bine pregătit profesional. Și vă mai spun ceva?

- Ce anume?
- Și play-out-ul a fost bun la ceva, pentru noi, academia de fotbal. Fiindcă dacă nu ajungeam aici, probabil, n-ar fi fost nici Bratu antrenor, nici nu se promovau atâția tineri. Un rol important îl are și Laurențiu Diniță, antrenorul de la juniorii A, care și el este de ani buni în club, același profil cu Bratone, și el poate deveni un foarte bun tehnician de prima divizie, la fel ca Florin.

- Sunt oferte din străinătate pentru acești tineri?
- Avem. Pentru toți acești copii tineri, oferte concrete, dar domnul Negoiță a zis se schimbă politica lui Dinamo, nu mai vinde jucători foarte tineri, decât după ce vor juca niște ani buni pentru club.

"Și cartea e importantă"

- Ricardo Grigore a impresionat la ultimul meci, un puști ce a fost folosit tot mai mult în actuala ediție. Poate fi o certitudine pentru viitor?
- Richie nu juca niciun minut când am venit eu la Dinamo. Era fundaș stânga, dar era mai lent, așa că a fost reprofilat în fundaș central și joacă foarte bine pe acest post.
905347 cp 884

- Ion Gheorghe trebuia să fie în lotul pentru meciul cu FC Voluntari, dar n-a mai apărut.
- Am înțeles că trebuia chiar titular, doar că a dat BAC-ul și a rămas să joace altă dată. Și cartea e importantă.

- Această generație poate fi dedicată fotbalului, nu doar facebook-ului?
- Ei sunt copii care-și doresc mult să ajungă fotbaliști. Sunt de la 8-9 ani la Dinamo, joacă cu dezinvoltură, au crescut sub presiune. Ei știu că doar locul 1 contează, locul 2 e dramă. Normal, sunt atrași și de rețelele de socializare, dar sper, cred, că fotbalul e totuși marea iubire a lor.

"Ricardo Grigore ar fi meritat să fie în lotul național Under 19, s-a preferat a se improviza cu Dulca atunci când Dinamo a fost suspendat. A fost o strategie total greșită" Gabriel Răduță, șeful Academiei Dinamo

"Bine că a venit Mihai Stoichiță la loturile naționale, fiindcă acordă atenție tuturor academiilor. Eu am văzut jucători talentați la multe centre, nu doar la Dinamo. Dar până acum ceva vreme s-a preferat a se lua doar jucători de la o anumită academie" Gabriel Răduță, șeful Academiei Dinamo

"Juniorii A joacă duminică finala Cupei României, cu FCSB, iar pe 2 iunie în Colentina joacă finala campionatului cu cei de la Viitorul, în reeditarea de anul trecut, când am câștigat noi și-am mers în Youth Champions League" Gabriel Răduță, șeful Academiei Dinamo

5 fotbaliștiUnder 21 a avut Dinamo în primul 11 cu FC Voluntari (2-0): Ricardo Grigore, Liviu Gheorghe, Alin Dudea, Vlad Olteanu și Robert Moldoveanu

8 fotbalișticrescuți la academia dinamovistă au evoluat aseară pentru formația lui Florin Bratu, cei 5 Under 21, plus Alin Dudea, Mihai Popescu și Vlad Muțiu

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  25 Mai 2018, 07:02

,,niste baieti care nu poate face performanta,,....ziarist ***...ai baut cerneala...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geo.b.
geo.b.  •  24 Mai 2018, 23:04

"Și play-out-ul a fost bun la ceva....." Decate ori am avut ocazia sa scriu,am spus cam acelasi lucru.Mai spuneam,ca nu a fost nici un dezastru si nici o catastrofa ca nu a intrat in play-off.Catastrofa pentru Romani,a fost cutremurul din 77,cand au fost atatia morti,case si agonisiri de o viata, ruinate.Fotbalul este un sport,unde cel mai bun castiga SI ATAT.Revenind la fotbal,se spune ca "un sut in fund este un pas inaine".Tot asa si la aceasta ehipa.Si mai spuneam eu,ca "dupa acest play-aut,poate spune cinva cu certitudine astazi si sa parieze pe toata averea,ca sezonul urmator nu au sanse de titlu ? Si Hagi a iesit campion cu niste copii,dupa ce un sezon inainte abia scapase de retrogradare.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  24 Mai 2018, 22:11
Postat de merace pe 24 Mai 2018, 21:23

Daca Dinamo a crescut acesti tineri ca sa lupte la anul pentru titlu, e bine. Dar daca i-a crescut doar ca sa-i vanda, nu e bine. Ce a ajuns Dinamo, crescatorie de fotbalisti tineri de vanzare, sau generator de echipa campioana prin forte proprii?!

nu e rau nici sa cresti ca sa vinzi..dar nu sa cresti de mic ca sa vinzi la 20 de ani pe 200k. pai nu-ti scoti nici macar investitia de atatia ani in copilul ala. sa ia lectii de la Hagi care a ridicat cota jucatorilor proprii la nivelul milioanelor de euro. si a mai si facut performanta cu ei, nu doar bazar.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close