FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Conducerea lui Dinamo iese la atac după incidentele de la Sfântu Gheorghe: "Să ne demonstreze asta!"

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2018 22:51

Bogdan Bălănescu, secretarul general al lui Dinamo, a vorbit despre incidentele de la finalul meciului pierdut de "câini" la Sfântu Gheorghe, scor 0-2. 

Oficialul dinamovist spune că e deranjat de modul în care suporterii veniți de la București au fost provocați și cere gazdelor să demonstreze că fanul intrat pe teren, care a furat acel steag maghiar, este dinamovist. 

"În primul rând vreau să mulțumesc public suporterilor dinamoviști pentru modul în care s-au comportant la Sfântu Gheorghe. Cu toate că au fost provocați aproape permanent. Nu înțeleg cum sunt omologate anumite stadioane în Liga 1, precum cel pe care am jucat luni seară.

Am remarcat și pregătirea fizică precară a stewarzilor, stewarzi care au dat cu gaze lacrimogene împotriva ordinelor comandatului jandarmeriei. 

Nu mai zicem doar de faptul că absolut toți stewarzii și organele de pază vorbeau exclusiv în maghiară și au provocat permanent. Eu împreună cu Ionel Dănciulescu am stat în prima repriză aproape de zona de contact cu galeria dinamovistă tocmai pentru a evita eventuale incidente.

Pe de altă parte liderii galeriei dinamoviste au avut portavoci, tocmai pentru a evita eventuale scandări xenofobe ale oamenilor din galerie, pentru a-i putea acoperi pe cei care voiau să facă asta. Nu mai spunem nici de steagurile maghiare și scandările erau făcute ca să incite.

Apropo, să ne spune și nouă cineva sau să ne demonstreze cum și-au dat seama că acel suporter este dinamovist. Să vină să arate! Nu avea nimic cu însemnele clubului și nu avem de unde să știm dacă e sau nu dinamovist. Nu l-a recunoscut nimeni din galerie și nu există nicio dovadă că e fan dinamovist.

Mai mult, în startul meciului, un steward a luat o torță aruncată spre teren și în loc să o arunce într-o zonă neutră, a aruncat-o înapoi în peluza dinamovistă. Eu cred că totul a fost făcut tocmai pentru a incita și având în vedere că nu s-au luat măsurile normale de securitate, nu există nicio vină asupra dinamoviștilor", a zis secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu pentru GSP.RO.

"Definiția suporterului unui anumit club e clară. Un om este considerat suporter al clubului oaspete în momentul în care ia loc în stadion în sectorul special destinat suporterilor oaspeți. Pe suporterii noștri îi felicit pentru că n-am auzit scandări xenofobe" Bogdan Bălănescu

Citește și: 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
290536621401889
Ioan Chiculita  •  02 Mai 2018, 16:18

tupeule, tupeule....

1prezescu
1prezescu  •  02 Mai 2018, 16:03
Postat de red_dog72 pe 02 Mai 2018, 12:18

Dar limba romana de ce e interzisa in hungaria ta? Mai unguriene ti-e ti se pare normal ca in tara mea sa fluture steagurile voastre ***? E normal ca in tara mea, la un meci de liga 1 romania, schimbarile sa fie anuntate in limba voastra ***? Provocatorilor ce sunteti! Apatrizilor ce sunteti! Mai aveti si tupeul murdar sa deschideti pliscul!

Limba romana nu este interzisa nicaieri exact ca cea maghiara !!Orice steag se poate flutura in orice loc unde nu este interzisa !!Da,acolo unde locuiesc si minoritati intr-o tara,pe langa limba nationala se anunta,se vorbeste si in limba minoritatilor,deci in Tinuteul Secuiesc in romana si maghiara ! Asa se intampla !!Apatrizi nu sintem..traim pe aceste meleaguri de peste 1000 de ani,si tot aici vom trai si in continuare,indiferent unde ne anecteaza istoria sau politica.Noi nu provocam ca sintem minoritari ci sintem provocati !! Asa ceva nu permitem nici tie nici altora !! Pune mana pe carte...

1prezescu
1prezescu  •  02 Mai 2018, 15:55

Sinteti penibil domnule secretar !!Ce sa se demonstreze: cititi fisa personala(luati de la jandarmerie) al prietenului d-voastra imobilizat pe teren cu tricolorul furat, si poate atunci veti cere scuze in numele echipei Dinamo,si nu acuzati fara nici o logica si bun simt !! Nimeni nu va deranjat cu nimic in Sfantu Gheorghe,si va legati de niste nimicuri.Nici Dinamo nu are un stadion fara probleme nici organizare mai serioasa ca SEPSI OSK,asa ca sa nu cautati nod in papura. Recunoasteti vina si sa cereti scuze,altfel poate veti plati mult mai mult !!!Pe stadionul nostru nu au fost incidente...ati venit la noi ca sa provocati distrugeri,deranj, destabilizare si incidente ca lumea sa vada circ si sa uite de meciul slab facut de echipa Dinamo.Ocupati-va de sport si de spectatorii bucuresteni,altminteri ajungeti in liga 4-a !!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează