FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Copilul teribil al Clujului, fără secrete: "Nu mă poate depăși nimeni în România" + Cum crede că a surclasat-o CFR pe FCSB

Titlul cucerit cu CFR Cluj ar putea fi primul și ultimul în Gruia pentru Cristi Manea // FOTO: Cristi Preda
Titlul cucerit cu CFR Cluj ar putea fi primul și ultimul în Gruia pentru Cristi Manea // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 23 mai 2018 12:35

Cristi Manea, 20 de ani, spune că a învățat multe de la Dan Petrescu, cel care a jucat pe același post cu el, dar idolul său rămâne Cristi Chivu. 

Cristi Manea a fost una dintre piesele de bază ale lui Dan Petrescu în lupta pentru câştigarea campionatului. Fundaşul dreapta de 20 de ani n-a jucat doar fiindcă este eligibil Under 21, ci a dovedit că nu are contracandidat pe postul său. Internaţionalul se desparte de CFR Cluj în această vară, trebuie să revină la Apollon Limassol, clubul de care, teoretic, aparţine încă doi ani, deşi n-a fost niciodată în Cipru!

Acum trei ani, când a fost cedat de Viitorul prin intermediul unei firme de consultanţă, Dito Trading and Consulting Limited, s-a crezut că el va merge la Chelsea Londra, când colo a fost direcţionat către Mouscron, club achiziţionat de Pini Zahavi, personaj controversat pe piaţa transferurilor.

Şi, de fapt, s-a aflat că el este în acte fotbalistul lui Apollon! "Am plâns când am înţeles că merg la Mouscron, şi nu la Chelsea. Apoi, mi s-a zis că o să ajung la Londra în doi-trei ani", a mărturisit puştiul. Acum, ciprioţii şi proprietarii jucătorului speră să obţină bani frumoşi de pe urma lui, în jur de 3 milioane de euro, fiind pe lista celor de la AS Roma.

Cum comentează copilul teribil al clujenilor sezonul recent încheiat?

  • "Am primit multă încredere la Cluj. Am devenit campion la o vârstă fragedă, e ceva!"
  • "Am realizat ceva până la 20 de ani: sunt cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei, am aproape 100 de meciuri în prima ligă, mai am vreo 20 în Belgia, am 4 partide la prima echipă a României, chiar nu e de colo"
  • "CFR mi-a propus să mai stau încă un sezon, dar nu depinde numai de mine. Eu aş vrea să continuu, însă trebuie întrebaţi şi cei de care aparţin. E posibil să am şi oferte mai bune. Am auzit de AS Roma, de fapt sunt mai multe echipe. O să pun ofertele pe masă şi o să văd ce aleg"
  •  "Eu am vrut să vin la CFR Cluj fiindcă e domnul Dan Petrescu antrenor. Dânsul a jucat pe poziţia mea, mi-a mai zis cum să stau, mai la stânga, mai la dreapta, m-am autocorectat. Am învăţat şi să centrez"
  •  "Dacă eu stau bine în teren şi-mi fac treaba, nu mă poate depăşi nimeni în România!"
  • "Nu ne-am uitat niciodată în grădina Stelei, acesta a fost avantajul nostru. Ei s-au uitat mai mult la noi şi-au pierdut din această cauză"
  • "Mă ghidez după principiul: Niciodată nu mai e valabil ceea ce ai făcut ieri, ci doar prezentul pentru a pregăti viitorul! Părinţii mi-au spus mereu să fiu muncitor şi să las capul jos, iar eu m-am ţinut mereu de acest lucru"
  •  "Idolul meu a fost întotdeauna domnul Cristi Chivu, l-am plăcut de când era la AS Roma. Este un exemplu pentru mine şi un model de a deveni cineva în viaţă. Am avut norocul să-l cunosc, îl mai sun, mă mai sună. Mi-a zis că oriunde aş merge să joc, să nu-mi piară plăcerea de a juca fotbal!"
  • "Sunt un copil normal, în viaţa privată. Stau cu cei dragi, mă relaxez, mă uit la un film"
  • "Am început fotbalul la Metalul Constanţa, l-am avut ca profesor pe Constantin Cosmin, el mi-a arătat abecedarul fotbalului şi ţin să-i mulţumesc! Am început ca atacant, dar dânsul m-a trecut mai în spate"

35 de meciuri
a strâns Cristi Manea în acest sezon în tricoul ardelenilor

2.500.000 €a primit Viitorul în vara lui 2015 pentru transferul lui Manea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
zagna
zagna  •  23 Mai 2018, 15:53

Ce vina are copilul ?

cristimezesan
cristimezesan  •  23 Mai 2018, 15:50

Se scrie „bineînțeles”. Dacă vrei să arunci cu noroi într-un jucător pe care nu îl cunoști, măcar scrie corect românește.

1157593904266198
Bulete Cristi  •  23 Mai 2018, 15:42

atat de bun esti ca fotbalist si nu te intrece nimeni in ROMANIA,incat esti vandut de blatistul hagi la o firma off shore,ca s a pacaleasca statul si sa nu plateasca impozite,iar astia te-au vandut la o echipa mediocra din CIPRU,unde ,binenteles,la cat de bun esti,ai fost imprumutat in Romanica....Ba ce sa zic..esti mare fotbalist....vai de steaua ta ..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează