FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 1-0

EXCLUSIV Cornel Dinu i-a desființat pe străinii aduși la Dinamo: "Expirați și jalnici! Katsikas e lent chiar și pentru Sirtaki"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2017 18:28

Cornel Dinu a răbufnit după eșecul cu FCSB, scor 0-1 (Momcilovici 31). Nu aruncă vina înfrângerii pe umerii lui Vasile Miriuță, proaspăt ajuns la club, ci pe cei ai lui Cosmin Contra, Adrian Mutu și a lui Mario Nicolae, omul de încredere al fostului antrenor. Cei trei sunt responsabili pentru campania de achiziții a "câinilor". 

- Domnule Dinu, cum vi s-a părut Dinamo în meciul cu FCSB?
- Și-a depășit clar prestațiile de până acum. Dinamo a avut o tactică realistă, un bloc scurt și mobil, pressing și presionare, posesie bună și combinații de pivotare centrală pe Nemec. Din păcate doar vreo 60 de minute pentru că atât i-a ținut pregătirea fizică.

- Considerați că s-a greșit pregătirea?
- Să răspundă reușitul spaniol adus și el cu surle și trâmbițe. Când joci cu doar cinci jucători care dau randament, Penedo, Nedelcearu, Anton, Mahlangu și Nemec, n-o să câștigi niciodată în fața Stelei care a fost cu nouă jucători români. Dacă ar fi fost măcar opt, altfel ar fi fost prestația și scorul.

- Deci preparatorul fizic al lui Cosmin Contra, Javi Reyes, e vinovat.
- Nu doar el. Ce s-a întâmplat în pauza dintre campionate în privința definirii lotului a fot nepermis și unic chiar în istoria lui Dinamo.

Mario Nicolae și jambierEle

- Cum adică?
- A fost o dovadă de incompetență, cu iz condamnabil, din partea decidenților tehnici. Sigur, nu e cazul președintelui Ionuț Negoiță și nici a directorului sportiv, Ionel Dănciulescu. Președintele a dovedit încredere în cei puși să aleagă și a fost păcălit. Și-a băgat mâna în buzunar pentru a onora mutările negociate de alții.

- Care alții, Mister?
- Se spune că de un anume Mario Nicolae, debutant conducător la Piteștiul lui Penescu. Acesta l-ar fi prins încă de la debut cu jambiere însușite din vestiar prin buzunare. Acum l-au reactivat alții, aparent de-ai noștri. Să sperăm că doar prin incompetență nu și pentru dijmuială. Noroc că președintele Negoiță nu l-a primit pe combinator oficial în staff-ul echipei.

- Deci transferurile făcute de Dinamo în perioada lui Contra vă nemulțumesc.
- Nu doar transferurile ci și îndepărtarea unor jucători. E nepermis să renunți la tot compartimentul de mijloc care a fost fcel mai bun în finalul sezonului trecut de campionat. În mod normal, orice tehnician capabil păstrează ce-i bun și completează cu ce-i lipsește. În schimb, la Dinamo s-a renunțat la tot ce a fost bun. Nu mai spun de jucătorii tineri, și ei îndepărtați condamnabil, mă refer aici la Mihai Popescu, Olteanu, Bumba, Manole, Târcoveanu sau Daniel Popa.

- Totuși, a fost promovat Valentin Costache.
- Da, noroc cu președintele Negoiță care într-un târziu l-a impus în echipă! Copilul e un talent incontestabil ca și ceilalți amintiți. Din păcate nu au avut un șlefuitor să-i pună și mai bine în valoare. Revin la întrebarea ta despre transferurile făcute de Contra și Mario Nicolae.

"Au pus foc în vestiar"

- Vă rog.
- Au fost aduși străini aflați încă în convalescență, expirați și jalnici pe teren. Katsikas e lent chiar și pentru Sirtaki. Salomao nu driblează pe nimeni și nu aleargă nici măcar ca o trotinetă ci ca o tricicletă a copilăriei. Face trei pași stânga, trei pași dreapta. L-au adus pe nocturnul Albin cu toate că îi știau foarte bine viața.

- Ultima mutare, Bokila, cum vi se pare?
- Are o stare fizică nici măcar de infirmerie, ci mai aproape de reanimare, după spusele oamenilor de la Cluj, care nu degeaba l-au cedat atât de ușor. Ar mai fi și Nascimento, care este doar un jucător de fotbal în sală. Cel mai dureros este că în felul acesta au pus și foc în vestiar.

"Viitor de aur"

- Cum adică?
- Le-au oferit acestor epave contracte sfidătoare: românii abia câștigă câteva mii, iar clubistul Albin a luat direct 15.000 de euro pe lună, s-a plătit pentru un el un comision cu patru zero-uri, iar acesta e doar un exemplu. Se vede că Mutu și Contra sunt mână în mână și fac parte din noua categorie de așa ziși experți".

- Mână în mână pentru ce anume, Mister?
- Să ia orice de oriunde. Aoleu, mi-am adus aminte acum și de povestea lui Mutu cum că s-ar negocia cu Effenberg și Matthaus.

- Nu s-a discutat cu ei?
- Este o poveste care nu merge nici măcar pentru a adormi copiii! Prin această viziune, "viitor de aur" țara noastră are. Să te mai surprindă că noul selecționer și-a negat trecutul dinamovist?

- Vă deranjează asta?
- Deloc! Trecutul dinamovist al lui Contra este de fapt prea scurt ca să-și domolească doar instinctele, la fel ca și în cazul lui Mutu, al cărui doar zâmbet a contat și mai puțin în familia lui Dinamo. A jucat la noi vreo zece luni din care titular a fost doar din august 2000 până la sfârșitul lui octombrie al aceluiași an. Halal dinamoviști pentru că în adevărata lume, ce-i drept pe ale de dispariție, cine nu-și respectă neamul și îi ignoră capacitățile nu poate primi decât blestemul versului eminescian "Mânca-i-ar inima câni".

Moștenirea lui Miriuță

- Să înțeleg că nu sunteți de acord cu numirea lui Cosmin Contra în scaunul de selecționer al României?
- Mai e cazul să mă întrebi având în vedere datele prezentate? Din lac în puț, ce să mai! Nu e posibil să fii promovat pe tronul antrenoratului unui fotbal după ce ai stat în jilțul unui club de marcă unde ai adus în final numai nenorociri. Incompetența este pentru acești oameni o axiomă de existență și de sfidare a suflării noastre fotbalistice.

- Poate Vasile Miriuță să redreseze corabia?
- Nu ușor și nu repede. Miriuță are o moștenire ingrată, de a califica echipa în play-off și să aducă înapoi talentele noastre, fără a mai umbla ca predecesorii săi după tot felul de cai verzi schiopi și refuzați în adevăratul fotbal al Occidentului. Am convingerea că zecile de mii de câini înțeleg și ne vor fi alături să depășim și această încercare nefastă prin care trecem.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (45)
109097349745292
Cici Demedici  •  28 Septembrie 2017, 10:25

NU ASTA ESTE PROBLEMA. DINU ARE MINUSURILE LUI DAR A FOST UN FOTBALIST MUNCITOR PRECUM BOLONI. IL STIU CUM SE ANTRENA PE PLOI PE VIND SINGUR PE TEREN ALERGIND ETC... DINU STIE CE STIE. INSA SI EL ARE VINA LUI DE A NU FI INCERCAT SA FACA PACE LA CLUB INTRE NEGOITA SI BADEA. ASTA ERA CHEIA . CE SA MAI INTELEAGA JUCATORII? CIT PE CE NU STADION SI ATITEA ALTELE. CONTRA ESTE UN MERCENAR SI IMI ESTE CLAR. ASA SI ESTE UITATI-VA LA EL CUM A NEGAT CA MAI ESTE CIINE PINA LA MOARTE DUPA CE SI-A LUAT JOBUL. SI NU L-AR FI ACUZAT NIMENI. ERA SEMN DE OMENIE DE CARACTER. OMUL CRED CA ACCEPTA SI PE O ZACUSCA POSTUL DE SELECTIONER. MARE LUCRU NU VA FI - ECHIPA GEN DAUM. A LUAT DINAMO DE LA ANDONE SI PETROLUL DE LA REDNIC. A STIUT SA LE INSUFLE CEVA JUCATORILOR CA MAI APOI SA II LOVEASCA PE LA SPATE ADUCIND TOT FELUL DE NEAVENITI PE BANI MULTI. A DAT AFARA MAI TOT CE ERA TALENTAT. ASTA A FACUT. CUM SA- L ADUCI PE SFIJITUL ALA DE BOKILA PE BANII AIA SI TU IL DAI AFARA PE NISTOR? AMBITIA OMULUI SIMPLU CU CAP MIC SI CREIER LEJER. TOATE SE SPARG IN CAPUL LUI MIRIUTA UN OM DE CARACTER CARE TREBUIE SA FIE AJUTAT SI DE SUPORTERI. TREBUIE INTELES SI SA FIE ALATURI SI LA BINE SI LA RAU. CERTURILE DIN CLUB DINTRE CEI MARI AU DUS SI LA NENOROCIREA ASTA SI AICI DINU TREBUIA SA VORBEASCA LA FEL DE VEHEMENT. USOR SA LOVESTI IN NISTE PUSTI IAR PE BADEA OM CU PACATE MULTE FIIND SI GINERE DE MARE *** COMUNISTA AU REUSIT SA PACALEASCA UN TURCU SI BORCEA SA ISI FOLOSEASCA BANII LOR. IN REST NIMIC.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

christiano0
christiano0  •  26 Septembrie 2017, 16:35

***. Cum poti sa vorbesti asa despre fostul tau antrenor ?! ***, *** lasa-i si pe tineri sa se afirme.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

352061698522614
Mihai Tudose  •  26 Septembrie 2017, 10:24

Cu Contra la națională ,Dinu are dreptate,dar printre randuri se simte o doză de invidie,si mai e ceva,varsta nu iartă pe nimeni.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close