FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cosmin Contra rupe tăcerea: „Dacă mă lăsau, sută la sută câştigam campionatul! Nu e riscant ce spun”

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 noiembrie 2020 12:52 / Actualizat duminica, 29 noiembrie 2020 12:59

Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, a acceptat invitația de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a vorbit de începuturile sale în antrenorat și problemele pe care le avea la Timișoara cu banii, dar și relația cu Marian Iancu.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cosmin, voiam să te întreb de perioada ta ca antrenor la Timișoara, unde te-au dat afară fără nicio înfrângere.
- Am preluat echipa de pe locul 7, cu probleme financiare. Doar eu am rezolvat probleme de acolo la nivel administrativ, la nivel local, cu autorităţile locale. Am stat 11 etape, dar am plecat după 6 victorii şi 5 egaluri. Eram la 3 puncte de Oţelul Galaţi, care a şi câştigat campionatul anul acela. Totul s-a rupt după un meci la Bistrița.

- Ce s-a întâmplat?
- Am făcut 2-2! Am avut jucători care nu erau plătiţi de trei luni, erau minţiţi săptămână de săptămână. Am reuşit să încheg un grup foarte bun acolo, dar în ciuda acestor rezultate am plecat. Marian Iancu a avut o ieşire la televizor, nu putea să se abţină şi atunci am avut o discuţie în privat şi am decis să plec. Ca să vă faceţi o idee, am stat un an şi ceva la Timişoara şi nu am luat niciun ban!

- Cum niciun ban?
- Niciun ban! Nimic, nimic. Când se făceau plăţile, mie îmi ziceau că eu am bani. Dar eu munceam pentru ei. N-am fost niciodată să pun presiune sau să fac scandal. Mereu am cerut ca banii să fie plătiţi jucătorilor. Pentru mine, înaintea mea, cei mai importanţi sunt jucătorii.

- Așa faci și la Dinamo!
- Jucătorii să fie mulţumiţi şi respectaţi. Când eu eram jucător, banii îi luam din chete, cu ţârâita. Tot timpul mi-au spus că eu am bani. Greşeala lui Marian Iancu a fost că n-a ştiut să gestioneze momentele cu o tensiune apăsătoare. Nu reuşea să nu iasă la televizor şi să nu facă unele comentarii care nu ajutau deloc echipa.

- Crezi că altfel era situația dacă era mai rezervat?
- Dacă mă lasă în anul ăla, eu zic că sută la sută câştigam campionatul. Nu e riscant ce spun! Sută la sută câştigam campionatul cu Timişoara în anul ăla! Marian Iancu a făcut multe lucruri bune, dar abordarea dânsului a contat...

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Dragoș Nedelcu și iubita au petrecut la Poiana Brașov, cu lăutari și dedicații

Vine tsunami-ul! Jucătorii s-au săturat și pleacă de la Dinamo: „Vreți dinamoviști? Alegeți!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
875423049539972
Raimond Anghel  •  30 Noiembrie 2020, 11:44

daca te lasau te faceai de ris.

112651963934596
Neagu Mihai  •  30 Noiembrie 2020, 03:47

Da,castiga campionatul dar si Liga Campionilor.Garantat !daia l-au si dat afara,sa n apuce s o castige...

valiomanid
valiomanid  •  29 Noiembrie 2020, 18:08
Postat de Marius Cristian pe 29 Noiembrie 2020, 16:12

Ce se mai umfla in pene . A câștigat din 3 șuturi din afara careului , actiuni personale . Zici ca el i - a invatat sa suteze la poartă , luna asta la antrenamente . O acțiune de atac lucrata la antrenamente nu am văzut de cand e la Dinamo .

Prostea, ai citit articolul s-au te-ai uitat doar la poze ? Incredibil cat de prosti sunt unii !:))))

Vezi toate comentariile (43)
Comentează