FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV » Cum reușește Teixeira, la 37 de ani, să fie printre cei mai buni din Liga 1 » Program diferit de al colegilor

Articol de GSP - Publicat marti, 31 octombrie 2017 17:05

FCSB se mai poate baza pe Filipe Teixeira. Portughezul e o revelație! La 37 de ani, nu doar că mai joacă, dar continuă să fie unul dintre cei mai buni fotbaliști din campionat, a demonstrat și în partida cu Craiova că rămâne un reper pentru Liga 1.

Și ca valoare, și, mai ales, ca raport între randamentul bun și vârsta sa. Cum face să rămână atât de bun?

Muncă multă, somn, refacere

Filipe păstrează un program pe care l-a avut și la Astra: antrenamente și refacere controlate personal, pe lângă programul în care îl include echipa. Se pregătește o oră singur în fiecare zi, separat de schema de antrenamente pe care o fixează Dică.

Doarme în fiecare zi la prânz măcar o oră. "Și folosește tot felul de vitamine și de creme. Unele creme, pe care și le aduce din Portugalia, golesc vestiarul, atât de rău miros", relatează coechipieri ai lui Filipe.

Disciplina pe care și-a impus-o singur îl ajută să se păstreze în formă și la 37 de ani, chiar dacă a avut o carieră măcinată de accidentări, probleme medicale din cauza cărora a ajuns să joace în Liga 1, un campionat inferior față de CV-ul pe care îl completase Teixeira la începutul său ca profesionist.

De-o seamă cu antrenorul, 18 ani peste Man

După ce a bifat PSG și WBA, Filipe a ajuns la FC Brașov, recrutat de Antonio Conceicao, tehnicianul portughez care a mai lucrat și la CFR Cluj. A funcționat la toate formațiile pe la care a trecut în România și l-a convins pe Becali să-i ofere un contract în vara trecută, în ciuda vârstei înaintate.

"E Rambo! Îl urmăresc în antrenamente și nu-mi vine să cred când mă uit la picioarele lui, numai mușchi!", se mira Șumudică, pe care Filipe l-a ajutat să câștige campionatul.

La 37 de ani, Teixeira are ocazia să mai câștige un titlu în România. E de-o seamă cu Dică, antrenorul lui, și mai mare cu 18 ani decât Dennis Man, unul dintre cei mai importanți tineri ai roș-albaștrilor. 

3 posturi 
a jucat Teixeira la FCSB în acest sezon: mijlocaș dreapta, ca la Craiova, mijlocaș central și mijlocaș stânga. Dică preferă să-l folosească în bandă ca să-i lase libertatea de a căuta soluții mai complicate

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
claudiu.h12
claudiu.h12  •  31 Octombrie 2017, 19:10

Au fost si 2- 3 romani in campionat care se prezentau foarte bine la varsta de 35-36 ani ( tehnic , fizic, randament).. Dar ai nostri erau făcuti "betivi, puturosi, impiedicati , bosorogi, sticlisti" etc.... asta doar pt ca erau romani si nu strain precum Filipe. Faină nație suntem...

sasha8777
sasha8777  •  31 Octombrie 2017, 19:08

100% profesionist .....respect Felipe

andy_2008
andy_2008  •  31 Octombrie 2017, 18:20

Bravo,jos palaria!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează