FOTBAL  »  Superliga  »  PLANURI

EXCLUSIV Cum se pregătește Penedo de Mondial: ”De-abia îi aștept pe Kane și pe Hazard!”

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2017 09:00

Jaime Penedo a povestit pentru Gazeta Sporturilor cum este să se pregătească de meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe cu gândul la superconfruntările verii 2018 de la Mondialul din Rusia.

Singurul fotbalist din Liga 1 ce va fi prezent la Campionatul Mondial de anul viitor din Rusia se pregătește de confruntări istorice cu Belgia și cu Anglia. Dinamovistul Jaime Penedo a avut emoții cu ocazia tragerii la sorți de vineri seară de la Moscova.

Portarul de 36 de ani și Panama și-au aflat adversarii din grupa G la prima participare a lor la un astfel de turneu major: Belgia, Tunisia și Anglia. Doar Panama și Islanda, cea mai mică țară prezentă la un Mondial, sunt în fața debutului la un turneu final al CM dintre cele 32 de participante.

150 de mii de euro ar încasa Dinamo din participarea lui Penedo la Mondial, însă nu au existat discuții privind prelungirea acordului scadent în vara 2018

"Vom scoate puncte"

"Am trecut de faza emoțiilor și am ajuns în cea a speranțelor. Sunt mândru, ca orice panamez de altfel, să avem două superconfruntări, cu Anglia și cu Belgia, plus o alta cu un adversar imprevizibil, Tunisia. Nu pot să estimez ce șanse avem acum de a trece de grupă, e clar că alte echipe sunt mai bine poziționate, însă mergem în Rusia să producem un fotbal de calitate. Obiectivul meu este ca Panama să scoată puncte. Nu știu dacă va fi unul, două, trei, patru sau șase puncte, nimeni nu știe acum ce va fi. Eu zic că orice este posibil.

Nu vreau să se considere că sunt superoptimist, dar nu mai există echipe dinainte învinse în fotbalul mondial, mai ales la un turneu final în care fiecare vrea să se autodepășească", a comentat Penedo pentru Gazeta Sporturilor.

Pericolele

Jaime a deconspirat care sunt principalii oponenți în grupă: "Anglia și Belgia are foarte multă calitate în echipă, dar cred că Harry Kane, respectiv Eden Hazard sunt principalele pericole pentru mine, pentru noi. Oricum, vom fi motivați să jucăm în premieră la un Mondial și-n fața unor asemenea adversari. Tunisia n-am studiat-o, nu știu ce jucători de marcă are, însă sunt sigur că ne va pune mari probleme. De-abia aștept meciurile, sunt lucruri pe care le aștept de-o viață!". 

6este media notelor din Gazetă pentru Penedo în acest sezon, în 18 meciuri. Paul Anton stă la fel, iar Salomao e primul, cu 6,11

5,79a fost media notelor din Gazetă pentru Penedo în sezonul precedent, în 14 meciuri. În ediția trecută, 8 fotbaliști au avut media notelor mai bună decât panamezul, și alți doi la fel ca el

128 de selecții a strâns portarul pentru naționala țării sale, începând cu 2003

"Suporterii au fost decisivi în hotărârea mea de vara trecută de a continua cu Dinamo. Am mai avut propuneri și din afara României, însă mi-a plăcut mai mult ceea ce am găsit și trăit în primul sezon la echipa mea"Jaime Penedo, portar Dinamo

ÎNȚELEGERE
Decizie "win-win"

În primăvară, dinamoviștii nu erau ferm convinși să prelungească acordul lui Penedo cu clubul până în 2018, iar Jaime nu știa ce să facă. A devenit titular incontestabil, însă goalkeeper-ul nu și-a pus semnătura pe noua înțelegere, ce-i aduce 7.000 de euro pe lună, până când nu i s-au oferit garanții scrise că va fi lăsat să plece în țara lui să continue lupta pentru a ajunge la Mondialul din Rusia.

Inițial, "câinii" nu voiau să-i permită acest lucru, pe considerentul că "pierde multe zile de antrenamente, plus oboseala drumului", însă Penedo a avut ultimul cuvânt: "Am o șansă unică în viață, să merg cu Panama la un Campionat Mondial, nu am de gând să renunț la visul meu". Bucureștenii au cedat, cu amendamentul să nu participe și la meciurile din Gold Cup, dar să-l lase să joace în meciurile decisive din zona CONCACAF. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
itrobert
itrobert  •  03 Decembrie 2017, 10:27

Ma interb ce s-ar scrie daca un jucator roman de nationala nu ar fi lasat sa vina la echipa de catre clubul X sau Y de undeva din lume...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close