FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Dan Petrescu recunoaște că a fost sub presiune și vine cu dezvăluiri spectaculoase: "A fost satisfacția supremă când Becali a făcut asta!"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 23 mai 2018 11:06

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor publică azi un interviu de trei pagini cu Dan Petrescu, 50 de ani, antrenorul campioanei CFR Cluj.

În a doua parte a interviului, "Bursucul" admite că tot sezonul a lucrat sub presiune și că s-a bucurat atunci când Gigi Becali a recunoscut supremația clujenilor.

- Vorbeaţi de set noi de reguli, asta înseamnă că veţi continua.
- În fotbal e posibil orice. Deocamdată, sunt la CFR. Eu am zis de o sută de ori că voi continua. Dacă zic a 101 oară, eşti mulţumit? Nu sunt nici Ferguson, care a stat o sută de ani la o echipă, dar nici nu se ştie dacă voi fi mâine aici.

- Pare că veţi continua, apoi apare un alt detaliu.
- La CFR nimeni nu a rezistat doi ani la rând. Trebuie să fii Mourinho sau Guardiola sau Maradona să rămâi doi ani aici. Se vrea spectacol, 5-0, 7-0, 10-0, adversarul să te lase şi tu să nu faci nimic! Nu e posibil. Asta e greşeala numărul 1 la acest club. Şi nu mi-e frică s-o zic.

- Ce anume?
- Ei au vrut să schimbe antrenorul. Pe mine. Şi anul ăsta, chiar dacă tot sezonul echipa a fost ba pe 1, ba pe 2. Tot timpul a fost presiune pe mine. Cum am venit eu şi ce-am făcut, nu ştiu câţi puteau. Poate că unii au fost puşi să strige. Era o vreme când nu mai pricepeam nimic, eram pe locul 1, iar unii erau contra mea. 7-0 nu pot câştiga mereu.

"Omrani e o problemă, e un jucător mai special. Trebuie să-şi schimbe mentalitatea dacă vrea să continue aici. Ne-a ajutat mult, mai are contract încă un an, nu ştiu ce zice el. Dar trebuie să-l facem să fie fericit, să avem continuitate pe 3-4 ani"
Dan Petrescu

"Am înţeles atacurile lui MM şi Gigi"

- Cât de mult v-au întârit criticile venite de la foşti colaboratori, de la rivalii de la FCSB?
- Criticile de la MM Stoica şi de la Gigi Becali le-am înţeles, deşi au fost atacuri. Ei îşi apărau clubul. Gigi mi-a zis: "Bă tată, eu nu te atac pe tine, eu pe CFR Cluj atac, că de tine mi-e frică!". MM la fel. Lucrând cu el ştiu ce face, face orice pentru clubul lui. Se ceartă cu toată lumea. Pe ei i-am înţeles. Nu i-am înţeles pe alţii care n-au făcut nimic în fotbal. Sunt şi foşti colegi ai mei care nu au antrenat nicăieri. Şi de la ei accept, deşi mă deranjează. Dar ei sunt comentatori.

- Ce le mai transmiteţi?
- Am cincizeci şi ceva de meciuri la CFR, amicale şi oficiale, iar eu am pierdut doar trei. Plus că în 2018 sunt neînvins. Asta spune totul. Cu apărările nu se câştigă campionate, spuneau unii specialişti. Serios? Uite că am câştigat noi! Noi gol dăm, inventăm ceva mereu. Păi dacă atacăm şi ne deschidem în Champions League sau în Europa League, luăm 5-0 la fiecare meci.

"Dacă mă pui să fac un «11» ideal din România, n-aş putea. Păi, nu pot să-i trec pe toţi ai mei pe care-i am la CFR Cluj. Eu am nevoie de un lot cu 22 de jucători de câmp şi 3 portari, să fie concurenţă mare, să frigă tricoul"
Dan Petrescu

"Asta a fost cea mai mare satisfacţie a mea"

- A fost momentul decisiv la penalty-ul cu Gustavo, parat de Arlauskis?
- Două săptămâni am ţinut în mine chestia asta: ăla n-a fost penalty! În contextul acela, în minutul 92, la noi acasă. Orice arbitru din lume nu-ţi dă penalty. Da, Arla a scos incredibil, apoi Camora a respins, dar pe mine m-a supărat.

- De ce?
- Omule, se strânseseră vreo patru penalty-uri date contra. Cineva le-a aşezat pe toate. Hai lasă, cel mai important, satisfacţia cea mare la final a fost să văd interviul cu Gigi Becali: "Echipa mai bună a câştigat!". Ce să mai zici?! Gata, a recunoscut supremaţia noastră. Dacă ei au zis la final, după atâtea atacuri, că noi am meritat şi am fost mai buni, a fost satisfacţia supremă. Respectul nostru pentru ce au zis. Aşa ar trebui să fie fotbalul. Bine, acum să nu zică altceva diseară.

"Ei între ei vorbesc, toţi o fac, dar n-ajunge la mine"

- De câte ori într-un an v-a sunat patronul şi dacă ştiţi cine e patronul CFR-ului?
- Eu am vorbit doar cu directorul sportiv. Nu s-a implicat niciodată nimeni. Eu am decis mereu tot, echipa, cantonamente, tot.

- E ceva mai rar.
- Eu nu pot să mă duc undeva şi să-mi spună: "Stai un pic că trebuie să joace ăla sau ălălalt". Eu trebuie să decid totul. De aceea mi se dă salariu. La mine e mereu linişte totală. Nu m-a sunat niciodată la Cluj într-un an să mă întrebe de ce joacă ăla şi nu altul. Ei între ei vorbesc, toţi o fac. Dar n-a ajuns la mine! Aşa, şi eu îmi mai dau cu părerea de ce Zidane foloseşte pe Popescu la Real şi nu pe Ionescu. Cu toţii ne dăm. Şi acesta e un secret al CFR-ului de am ieşit campioni, că doar antrenorul decide la echipă. 

"Aici, la Cluj, parcă e aerul mai curat, oamenii mai liniştiţi, altceva faţă de Bucureşti. Mă simt bine aici"
Dan Petrescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
daniaania
daniaania  •  24 Mai 2018, 09:29

Are caracter DP ce este rar in fotbal !!!! Oricum ii multumim pt. daruire si seriozitate !!! HAI CFR !!!

csa.steaua.
csa.steaua.  •  23 Mai 2018, 14:20
Postat de ciuke pe 23 Mai 2018, 14:17

Care voi si care noi? Esti un suporter (fan) si nimic mai mult. Iar in Romania asta insemana sa te intretina clubul ... Ma intreb cui o sa apartina csa Steaua pana la urma? Cu finantare de la MApN, cel mult liga tanchistului.

asta te intreb . cine sunteti vOI ? daca STEAUA e in alta liga momentan

819602521427859
Stancu Florin  •  23 Mai 2018, 14:19

Respect adevaratiilor stelisti!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează