FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV Datoriile imense ale unui club din Liga 1, plătite prin intermediul Federației

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 06 aprilie 2018 10:59

Documente contabile FRF arată că, în octombrie 2017, Federația a dirijat spre jucătorii și conducătorii Astrei sumele cuvenite giurgiuvenilor din Europa League. Clubul cesionase Federației drepturile respective pentru a garanta fotbaliștilor plata salariilor restante.

Astra s-a confruntat în mod repetat în ultimii doi ani cu întârzieri de plăți către jucători și staff, chiar dacă șefii giurgiuvenilor au negat aceste probleme în permanență.

Una dintre dovezi vine din documentele contabile ale FRF descoperite de reporterii Gazetei Sporturilor. Iar rețeta brevetată de giurgiuveni pentru a mai domoli spiritele în momentele tensionate a fost aceea de a cesiona FRF datoriile acumulate la un moment dat în club, astfel încât, din banii veniți în urma participărilor europene, Federația să alimenteze direct conturile fotbaliștilor sau conducătorilor cu restanțe.

145.000 de euro s-au dus doar către doi oficiali

Una dintre aceste operațiuni s-a efectuat în perioada 9-24 octombrie 2017, când FRF, printr-un cont din Banc Post, a virat "astralilor" echivalentul în lei a circa 330.000 de euro. Suma a venit dinspre UEFA ca urmare a traseului continental din acest sezon, cu numai două tururi. Iliev și compania au părăsit Europa League devreme, după o dublă cu ucrainenii de la Oleksandria, 0-0 și 0-1.

Documente contabile federale arată că fondurile cele mai consistente le-au primit doi oameni din administrația Astrei. Claudia Naboiu din departamentul de marketing/PR a încasat aproximativ 90.000 de euro, iar președintele Comitetului Director, Petre Buduru, a avut 55.000 euro.

"Mai mult ca sigur au fost împrumuturi în nume personal sau prin firme făcute de respectivii, returnate în octombrie din banii de la UEFA", spun surse GSP.

Lideri la jucători: Niculae și Seto

Dintre jucători, cele mai consistente viramente au fost pe numele lui Daniel Niculae (12.800 euro) și Takayuki Seto (10.800 euro).

"Grosul datoriilor s-au achitat din drepturile TV, venite pe filiera LPF, unde, de asemenea, s-au făcut cesiuni. Din sumele de la UEFA s-au stins doar unul sau două salarii. Dar au existat jucători care trebuiau să primească salarii sau prime pe opt, nouă luni", susțin apropiați ai grupării patronate de Ioan Niculae.

Nu existau restanțe la antrenori

Surprinde absența de pe lista plăților federale a celor din vechiul staff tehnic al Astrei, cu Iordănescu jr. în postura de "principal". Explicația este că, fiind instalați abia la începutul sezonului 2017-2018, antrenorii n-au avut timp să acumuleze deja datorii până în octombrie, când s-au achitat banii dinspre FRF.

2e numărul tranșelor de plăți efectuate de FRF în numele clubului Astra către jucători și conducători, pe 11 și 12 octombrie 2017

43.406 lei
e diferența între sumele schimbate din valută de FRF, adică fondurile venite de la UEFA, și cele dirijate apoi către Astra în plățile făcute în octombrie 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
adrian_riga
adrian_riga  •  06 Aprilie 2018, 15:25

Nu inteleg rostul articolului? Nu inteleg daca e ilegal sau nu ce s-a intamplat.

paul801
paul801  •  06 Aprilie 2018, 14:54

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

minell73
minell73  •  06 Aprilie 2018, 11:49

Detectivii gsp au intrat in cladirea frf,si au verificat acele acte. Astra ar trebui sa va dea in judecata pentru defãimare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează