FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB, LUNI, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

EXCLUSIV Declarația care dinamitează finalul sezonului! Anunț tare înainte de Poli Iași - FCSB: "Toţi sunt stelişti la Iaşi, de la primar la viceprimar"

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 mai 2018 12:25

FCSB va juca luni, de la ora 20:45, pe terenul celor de la CSM Poli Iași, într-un meci important pentru lupta la titlu. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și LookTV.

Florin Prunea, fost preşedinte la Poli, spune că actualul primar al oraşului, Mihai Chirica, e mare suporter al celor de la FCSB, însă niciunul dintre edilii din Copou nu are influenţă la echipă şi garantează că meciul de mâine se va disputa exclusiv pe teren

Poli Iaşi - FCSB e un meci aproape vital în lupta pentru titlu, iar contextul e unul cu totul şi cu totul special. Iaşi nu mai are absolut niciun obiectiv, va termina pe locul 6 indiferent de rezultatele din ultimele etape, în timp ce un pas greşit al roş-albaştrilor ar putea echivala cu ratarea principalului obiectiv al sezonului: câştigarea campionatului.

Nu va fi o premieră pentru Iaşi să găzduiască un meci capital. S-a întâmplat şi în finalul lui 2014-2015, când FCSB avea nevoie de victorie pentru a fi sigură de titlu. S-a jucat pe viaţă şi pe moarte, s-a încheiat 0-0, însă tot FCSB a terminat prima, fiindcă ASA Tg. Mureş a pierdut incredibil acasă cu retrogradata Oţelul.

La acea vreme, preşedinte la Poli Iaşi era Florin Prunea, care a îndeplinit această funcţie vreme de aproape un deceniu la gruparea din Copou. A avut chiar un conflict cu suporterii ieşeni la acea confruntare din cauza faptului că mulţi dintre cei ce s-au aflat în tribune au susţinut-o pe Steaua.

- Domnule Prunea, cum credeţi că va arăta meciul de luni, Poli Iaşi - FCSB?
- Mă aştept la o tresărire de orgoliu din partea jucătorilor de la Iaşi. Pe mulţi dintre ei îi cunosc foarte bine, le ştiu caracterul, le ştiu şi valoarea şi credeţi-mă că nu se împacă uşor cu gândul că n-au bătut pe nimeni în play-off şi sunt pe ultimul loc.

"Eu am încredere în jucătorii Iaşiului"

- Credeţi că au forţa să o încurce pe FCSB?
- Iaşiul n-a jucat şi nici nu va juca vreodată ca să încurce pe cineva, va juca pentru propriul club. În plus, Poli a demonstrat pe parcursul sezonului regulat că poate bate pe oricine. Câte puncte a luat Steaua în cele două meciuri de atunci cu Iaşi? Unul singur. Să nu uitaţi că Poli a bătut-o pe Steaua la meciul de la Iaşi. Eu am încredere în jucători, chiar dacă...

- Dacă ce?
- Chiar dacă sunt probleme mari din punct de vedere financiar. Ei au dreptate să se plângă că sunt neplătiţi, dar trebuie păstrat un echilibru şi nu ai voie să laşi performanţele sportive să fie influenţate că nu eşti plătit o perioadă.

- Păi, de ce să mai joace dacă sunt neplătiţi?
- Fiindcă sunt profesionişti şi fiindcă inclusiv atunci când eram eu acolo am traversat astfel de probleme financiare. Am avut şi 3-4 luni la rând în care n-am fost plătiţi, dar am ştiut să păstrez un echilibru şi echipa să nu sufere sportiv.

"Stadionul va fi pro Steaua"

- Va semăna acest meci cu cel din 2014-2015?
- Atunci s-a jucat cu titlul pe masă, dovadă că trofeul era la marginea terenului. A fost o presiune uriaşă, miză fantastică, pentru Steaua, nu pentru noi, că Iaşiul era ca şi acum, într-o situaţie liniştită. Acum, meciul nu e decisiv, adică dacă bate, Steaua nu ia campionatul, la fel cum dacă nu câştigă, nu înseamnă că l-a pierdut.

- Credeţi că stadionul va fi pro-Iaşi sau pro-FCSB?
- Pro-Steaua!

- Da? De ce?
- Fiindcă acolo mulţi dintre ieşeni sunt stelişti şi cum la meciul de luni, ca şi acum 3 ani, mai multă nevoie de victorie are Steaua, atunci vor fi cu Steaua. Dar dacă meciul se va duce în aşa fel încât jucătorii lui Poli vor avea ambiţie, vor ţine piept adversarului şi vor avea şansă să câştige, publicul se va întoarce lângă ei. E un fenomen ciudat la Iaşi, recunosc.

"Primarul Chirica e cel mai mare stelist"

- Există stelişti şi dincolo de simplii suporteri? Mă refer la factori de decizie din Primărie, din ...
- Întrebaţi-i şi o să vă convingeţi. Toţi sunt stelişti la Iaşi. De la primar la viceprimar şi la toţi ceilalţi, numai că ei nu pot intra să joace! Mari stelişti sunt, în frunte cu actualul primar, Mihai Chirica, el chiar e un stelist înfocat!

- Dar ei nu pot influenţa?
- Sub nicio formă. Şi atunci, la meciul din 2015, săreau prin spatele meu când ataca Steaua, dar să-mi ceară, să insinueze ceva înainte de meci sau să vină la echipă, aşa ceva e exclus. Meciul de luni se joacă pe teren. Să fiţi absolut convinşi de acest lucru. Dacă m-aţi fi întrebat de altă echipă din Liga 1, poate că n-aveam siguranţă, dar de Poli Iaşi vă garantez că va juca pe teren!

4 meciuri de Liga 1 s-au disputat în Copou între Poli şi FCSB în ultimii 4 ani: două victorii FCSB, un succes Iaşi şi o remiză

3 luni au trecut de la ultimul succes acasă al Iaşiului, 1-0 cu Botoşani, pe 12 februarie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (53)
cneius
cneius  •  06 Mai 2018, 20:32

"niciunul dintre edilii din Copou nu are influenţă la echipă şi garantează că meciul de mâine se va disputa exclusiv pe teren"...deci unde e dinamita aia ??????????

485809194904413
Costel Tudor  •  06 Mai 2018, 18:29

Bai *** , echipa puscariasilor , NU se numeste steaua !!!Mai pune mana pe carte !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ando89
ando89  •  06 Mai 2018, 16:56
Postat de xnread pe 06 Mai 2018, 16:44

Vă salut domnule Ando. Aproximativ o săptămâna, iar pașii sunt următorii: vizită la RDW (Departamentul trafic cai rutiere) nefiind necesar un acord prealabil unde puteți întocmi și declarația către departamentul taxe și impozite ( Belastingdienst)în speță introducerii vehiculului, se primește acordul fiscal de către RDW, iar din acel moment puteți socoti 3 zile lucrătoare. Sper că v-am fost de folos și va doresc succes.:)

Vă mulțumesc domnule! De fapt aș dori să înmatriculez o bicicletă electrică, are motor de 600 de kwh și se pare că trebuie înregistrată:)) Îmi doresc să ne arătați iar în această seară ce înseamnă niște comentarii imparțiale și venite după vizionarea meciurilor pe niște posturi de sport adevărate. Sper că ați observat că Dinamo joacă deloc întâmplător în deschidere la Barca-Real si simultan cu Chelsea-Liverpool. A fost cea mai convenabilă soluție, aleasă de marile canale tv, dar în detrimentul miliardelor de fani fotbal din toată lumea:)

Vezi toate comentariile (53)
Comentează