FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo aduce un adevărat recordman! Capitolul la care Raț l-ar detrona pe Torje + Dinamo l-a refuzat în vară dintr-un motiv incredibil

În tricoul lui Șahtior, Raț a ridficat trofeul UEFA după ce a învins-o pe Werder Bremen în finală, scor 2-1
În tricoul lui Șahtior, Raț a ridficat trofeul UEFA după ce a învins-o pe Werder Bremen în finală, scor 2-1

Articol de , - Publicat duminica, 04 martie 2018 15:15

Răzvan Raț se antrenează cu Dinamo și urmează să semneze zilele viitoare. Fundașul ar fi a doua repatriere importantă a dinamoviștilor, după Torje.

Bombă în Ștefan cel Mare! Răzvan Raț îmbracă de trei zile tricoul alb-roșu și este sub comanda antrenorului Florin Bratu, așa cum GSP.ro a anunțat încă de sâmbătă în exclusivitate.

Fundașul stânga în vârstă de 36 de ani este liber de contract după ce divizionara secundă spaniolă Rayo Vallecano nu i-a mai prelungit acestuia contractul în iarnă. Dacă va semna, Răzvan va fi a doua cea mai mare revenire în fotbalul românesc după Dorinel Munteanu, dacă ținem cont de selecțiile de la echipa națională.

Raț a adunat 113 meciuri și a marcat două goluri, iar Dorinel Munteanu avea 119 jocuri pentru prima reprezentativă în 2004, când s-a întors în România, la Steaua.

De ce depinde mutarea

Cu toate că Raț susține că are oferte din străinătate și că doar se antrenează cu Dinamo, Gazeta a aflat că fostul câștigător de Europa League și-a dat deja acceptul să îmbrace tricoul "câinilor roșii", dar este momentan în probe fizice.

Răzvan a jucat ultima oară acum un an, pe 8 aprilie 2017, când a bifat 7 minute în Segunda, în Rayo Vallecano - Tenerife, 1-1.

Ionuț Negoiță le-a transmis colaboratorilor săi că nu mai este dispus să accepte un nou caz Albin, astfel că aprobă mutarea doar dacă Raț este urmărit la câteva antrenamente, abia apoi să semneze cu Dinamo.

Decizia îi va aparține antrenorului Bratu, care trebuie să dea conducerii un răspuns la începutul acestei săptămâni. Totuși, este greu de crezut că acesta nu-l va accepta pe Răzvan, având în vedere că cei doi se cunosc încă din perioada junioratului și au fost colegi la Rapid.

Prima oară a fost refuzat!

Raț a mai fost la un pas să ajungă la Dinamo în mandatul lui Cosmin Contra, în vară. "Guriță" era într-o relație foarte proastă cu Steliano Filip, pe care a vrut să-l treacă pe linie moartă prin aducerea fostului fundaș al celor de la Șahtior și West Ham.

Atunci s-a opus Ionuț Negoiță pentru că principalul obiectiv al clubului era ca Steliano Filip să fie vândut în străinătate, lucru rezolvat între timp.

Contactat de Gazetă, actualul fundaș al celor de la Hajduk Split a dezvăluit: "Este adevărat, pe vremea lui Contra trebuia să vină Raț la Dinamo. Am auzit și eu acest lucru, dar nu pot să vă spun mai multe. Asta e tot ce știu".

"Eu aveam nevoie să mă antrenez, am vorbit cu Bratu și i-am cerut permisiunea de a mă antrena cu ei. Atâta tot, nimic mai mult. Nu există o ofertă. Nici de la ei, nici de la alții. Ofertele mele nu sunt din România, ci din Spania, China și Kazahstan"
Răzvan Raț, fundaș stânga

"Mă gândesc doar la meciul de Cupă cu Craiova, Raț deocamdată doar se pregătește cu noi, atât pot să spun în privința lui. Ne știm de 20 de ani, iar Răzvan a ales să se antreneze cu noi. Jucătorii au fost plăcut surprinși și l-au primit cu brațele deschise"
Florin Bratu, antrenor Dinamo, pentru TV DigiSport

4 goluri
 în 83 de meciuri a marcat Raț pentru Rapid în Liga 1

6 goluri
în 173 de meciuri a marcat Raț pentru Șahtior în prima ligă a Ucrainei

1 trofeu Europa League
a câștigat Raț cu Șahtior, în sezonul 2008/2009

7 titluri,
5 Cupe și 4 Supercupe ale Ucrainei a câștigat Raț cu Șahtior 

6.500.000 € valora Raț în 2010. Acum cota sa e de doar 100.000 € 

1.800.000 €pe an a fost cel mai mare salariu al lui Raț, pe când juca la Șahtior

Îl detronează pe Torje!

În acest moment, Gabriel Torje este cel mai selecționat jucător care activează în Liga 1, cu 56 meciuri pentru România. Dar odată cu venirea lui Raț la Dinamo, Răzvan îi va lua locul lui "Torjinho" pentru că primul are 113 meciuri sub tricolor. Mai mult, fundașul este pe locul 4 all-time la selecții. Primii trei sunt Dorinel Munteanu cu 134, Hagi cu 124 și Gică Popescu cu 115 selecții. 

Raț înseamnă Rapidul modern!

Fundașul stânga se confundă, practic, cu istoria modernă a Rapidului. El a ajuns în Giulești în sezonul 1998/1999, când a bifat 3 meciuri, reușind să câștige al doilea titlu din istoria Rapidului, sub comanda lui Mircea Lucescu.

Răzvan a continuat în tricoul vișiniu și a câștigat, în sezonul 2002/2003, al treilea și ultimul titlu din istoria Rapidului, sub comanda lui Mircea Rednic. De această dată, Raț a fost jucător de bază, bifând 28 de meciuri în campionat. El a mai câștigat cu Rapid o Cupă a României (2001/2002) și o Supercupă (2002). 

Are cele mai multe meciuri în Europa

Răzvan Raț este singurul fotbalist român care a jucat peste 100 de meciuri în competițiile europene intercluburi. Fundașul stânga are 107 partide jucate, fiind pe primul loc. Pe doi este Gică Hagi, cu 95 de meciuri, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Gheorghe Popescu, care a jucat de 88 de ori.

 Cariera lui Raț în cifre

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
magic4ever
magic4ever  •  05 Martie 2018, 10:51

Daca nu esti informat nu vorbi aiurea..Rat intre 2015–2018 a jucat la Rayo Vallecano 26 si o buna perioada a fost accidentat..daca vine in liga 1 o sa fie cel mai bun fundas stanga din campionat fara probleme la cat de slab este campionatul Romaniei!

fibra
fibra  •  05 Martie 2018, 09:33

Pe 26 mai Rat implineste 37 de ani. Din 2015 si pana azi a jucat la Rayo ,8 meciuri. E terminat de mult ca fotbalist.In campionatul de maidan de la noi,ar putea sa dea si el cu piciorul in basica.

samertx
samertx  •  04 Martie 2018, 17:44
Postat de Joachim Makay pe 04 Martie 2018, 17:08

Ai vrea sa fi numai tu si OPTARII tai ?

De ce trebuie să fug? Glume proaste citesc și aici, dezbrăcatule. ))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează