FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Discuțiile cu Becali s-au închis definitiv. Talpan anunță că armata va avea echipă de seniori: ”Steaua va fi reînființată curând!”

Generația '86 a dat strălucirea brandului Steaua, pe care se bat Armata și Becali
Generația '86 a dat strălucirea brandului Steaua, pe care se bat Armata și Becali

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2016 00:00

Talpan, juristul CSA, anunță o licitație internațională pentru cea mai puternică marcă din fotbalul românesc. Armata va avea echipă de seniori din sezonul viitor, discuțiile cu Becali s-au închis definitiv.

Tribunalul București a respins miercuri cererea Clubului Sportiv al Armatei ca societatea lui Becali să nu mai aibă dreptul să apară la Registrul Comerțului ca SC FC Steaua București.

A fost prima înfrângere pentru juristul CSA, Florin Talpan, omul care a reprezentat Armata și în procesul în care Ministerul a obținut dreptul exclusiv asupra mărcii Steaua. Decizia de miercuri prelungește războiul.

- Domnule Talpan, ce aduce nou această hotărâre a Tribunalului?
- Nu am ce să vă mai spun, mai bine întrebați la FCSB, e clar că sunteți un susținător al lui Becali, am urmărit toate comentariile pe care le-ați făcut. Și dumneavoastră, și Gazeta, ca ziar, susțineți FCSB.

Juristul a revenit după 10 minute cu un apel:  "Vă cer scuze! Sunt foarte implicat în acest caz și sunt afectat de o decizie incredibilă, cum e asta de miercuri! Vom face apel, recurs, fără discuție!"

- De ce o societate comercială nu ar avea dreptul să se numească Steaua?
- Ia duceți-vă dumneavoastră la Registrul Comerțului să înregistrați Steaua SRL! Sau Pepsi SRL ori Cola-Cola SRL. Vedeți dacă vi se permite! Nu veți reuși, pentru că există titulari ai acestor mărci. Iar Înalta Curte a stabilit clar în 2014 că Armata are drept exclusiv asupra mărcii Steaua.

- Aveți impresia că unii îl susțin pe Becali fiindcă există senzația că Armata caută să distrugă Steaua. Sau FCSB, cum vreți să-i spuneți, dar singurul club de fotbal profesionist Steaua.
- Nu vreau să distrug Steaua! Vreau ca legea să fie respectată și Becali să nu-și mai poată însuși pe nedrept acest brand național. Nu v-ați săturat? Vreți să fie și Steaua preluată cum a fost preluată toată industria, fără ca statul să facă ceva?

- Becali a preluat clubul de la Armată! Așa cum l-a preluat, Armata a fost de acord să-l cedeze.
- Niciodată! Becali nu a avut Steaua niciodată! Dovadă că Înalta Curte a confirmat asta. Când s-a făcut trecerea de la Asociația Nonprofit a lui Păunescu la societatea comercială a lui Becali, marca Steaua nu s-a transmis. Ministrul Apărării nu a semnat așa ceva și nimeni din Armată nu a semnat. Iar CSA era parte din Asociația Nonprofit, nu se putea transfera marca fără acordul nostru.

- Spuneți că petrecerea de pe 7 mai a fost a unui club care nu mai există.
- Cum nu există? Mergeți în Ghencea să vedeți că există fotbal în continuare la CSA!

- Vorbesc despre fotbal de seniori, fotbal profesionist, nu despre două grupe de copii.
- Vom avea în curând și fotbal de seniori, din sezonul următor.

- Nu se poate construi un fotbal de nivel bun fără bani mulți, fără un patron.
- Va exista o asociere, sunt convins că vom găsi persoane interesate. Se va face o licitație internațională pentru brandul Steaua București. Ce spuneți, va fi interes?

- Ar trebui să fie. Cu stadionul ce se va întâmpla?
- E exclus ca FCSB să revină în Ghencea! S-a terminat, ruptura e definitivă! Am avut atâtea procese cu Becali...A înregistrat în 2004 marca Steaua fără acordul CSA, n-a plătit chiria, apoi ne-a dat în judecată și ne-a cerut 21 de miliarde, o creanță de la AVAB dintr-un proces pe care el îl pierduse. După ultimele negocieri, Becali a depus la OSIM această marcă nouă, care e ceva...De nedescris.

- Sigla cu crucea?
- Da! E imposibil să fie înregistrată o astfel de marcă! Nu poți să înregistrezi crucea la OSIM! Rog și presa să nu mai folosească în articole și în comentarii numele Steaua pentru clubul lui Becali!

- FRF și LPF recunosc acest club drept Steaua! Cum să-l radieze presa prima? De ce?
- FRF a afiliat ilegal FCSB în structura sa. Știți ce conține dosarul de afiliere? O foaie. Becali nu are niciun argument. Mergeți la Federație să vă convingeți încă o dată: FCSB nu e continuatoarea Stelei!

Ce argumente mai are Florin Talpan:

  • "Articolul 40 din legea 26/1990 interzice ca o firmă să preia în denumire numele unei societăți din sectorul public, așa cum e CSA. FCSB a încălcat acest punct din lege, de aceea trebuie să-și schimbe numele de la Registrul Comerțului"
  • "Becali a refuzat să plătească 10 la sută din venituri pentru marca Steaua. E cel mai mare brand sportiv al României, nu-l putem ceda chiar așa, pe 5 lei!"
  • "Ca stelist, sufăr că nu mai am unde să merg la meciuri. Țin cu Steaua de mic, îi scriam scrisori lui Duckadam când eram copil. Suporterii să știe că în curând se va rezolva, o să renască Steaua!"

Cum se apără Becali:

  • "Instanţa a spus-o în mod clar: noi suntem Steaua Bucureşti, putem folosi numele de Steaua pe materiale promoţionale, putem folosi numele Steaua Bucureşti, singura chestie e că nu trebuie să avem acelaşi desen cu cei de la CSA. Am numele Steaua Bucureşti, am şi palmaresul, pe care l-am preluat în acte, există dovezi clare"
  • "Cei de la CSA au dat-o în bară rău de tot, acum nici nu mai pot cere despăgubiri, au făcut degeaba inclusiv acea evaluare pentru care au plătit din bugetul statului 60.000 de euro. Femeia aia care a făcut evaluarea e acum arestată"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (322)
1065598010139257
Mihaela Ccia  •  14 Ianuarie 2017, 17:19

O CONCLUZIE LA CEEA CE AM SPUS MAI INAINTE E CA NOI ROMANII IN LOC SA FIM UNITI NOI INSINE NE DAM PALME DE CE TREBUIE SA NE CARACTERIZEZE DEBINAREA???? OARE CAND O SA FIM SI NOI CONDUSI DE OAMENI CU ADEVARAT MORALI CARE SA FIE CU ADEVARAT IN SLUJBA ADEVARULUI?????

1065598010139257
Mihaela Ccia  •  14 Ianuarie 2017, 16:32

SINCER NU INTELEG, NU SUNT FAN BECALI DAR SA NU RECUNOSTI CA ACEST OM TOTUSI A MUNCIT CA SA ADUCA ACEASTA ECHIPA LA ACEST NIVEL E STRIGATOR LA CER, AM FOST PRIN TARA AM AVUT OCAZIA SA VORBESC CU DIVERSE PERSOANE PE MARGINEA ACESTUI SUBIECT SI MULTI MULTI SUNT FANI STEAUA , SUNT REVOLTATI DE CEEA CE SE INTAMPLA IN BUCURESTI VIZAVI DE CEEA ACEST SUBIECT, CHEAR NOI ASTA MULTI CARE NU SUNTEM VAZUTI NU PUTEM FI DELOC BAGATI IN SEAMA, STIE ACEST DOMN TALPAN OPINIA CELOR MULTI??? ESTE MAI MULT DECAT REVOLTATOARE ATITUDINEA ACESTUIA EU NU CRED CA CEI MICI DIN ARMATA SUNT DEACORD CU ACEST TALPAN M-AM SATURAT DE ATATA NEDREPTATE CHIAR BINELE TRIUMFEAZA NUMAI IN FILME???

1099064546827679
Stoica Leonida  •  14 Mai 2016, 19:08

Intrebarea mea este pe cine avem noi in spatele acestui obscur Talpan si in folosul cui doreste sa distruga echipa Steaua? Pentru ca un amarat de jurist nu infiinteaza echipe, nu demareaza procese daca nu i se cere expres de catre conducerea MApN etc. Ori ministrul apararii declara ca este impotriva acestui razboi.... Atunci cui prodest, cui foloseste acest joc?

Vezi toate comentariile (322)
Comentează