FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Două legende dinamoviste vor să-i fure clubul lui Ionuț Negoiță » Planul pus la punct de "câini"

Articol de , - Publicat duminica, 11 martie 2018 14:19

Suporterii echipei roș-albe au lansat "Asociația Dinamoviști pentru Dinamo", care își propune să ajungă acționar principal la SC FC Dinamo 1948 SA și să aibă principalul rol în stabilirea echipei de conducere a echipei antrenate de Florin Bratu.

Potrivit surselor GSP.RO, în spatele acestui plan se află două nume mari din istoria echipei Dinamo, Ioan Andone și Marius NiculaeCei doi au criticat de mai multe ori conducerea lui Dinamo și au spus că finanțatorul Ionuț Negoiță a făcut mai multe greșeli, care au dus la situația de acum. Se pare că, în acest moment, Andone și Niculae ar dori să nu iasă în evidență, dar pe măsură ce proiectul ar avansa, ar urma să fie tot mai vocali. 

Contactat de GSP.RO, Ioan Andone, fost antrenor și jucător la Dinamo, a spus că susține acest proiect. "Fiul meu s-a întâlnit cu cei de la Asociație de câteva ori. Mi-a vorbit și mie despre planul lor. Le-am zis că se pot baza pe mine, că voi fi și eu membru. Cum să nu? Nu pot uita niciodată Dinamo. Cred că ar avea succes un astfel de proiect. Cred să s-ar potrivi la Dinamo", a declarat "Fălcosul".

Marius Niculae a început o carieră în impresariat, iar recent l-a adus pe Marco Ehmann, 17 ani, la Dinamo.

"Se vindeau și pe vremea mea jucători, dar atunci existau mereu înlocuitori. Acum nu vine nimeni în schimb, au doar soluții low-cost. M-am săturat de "New Dinamo" și de așa numitele proiecte pe termen lung.

I-au adus pe Torje și Palic, doi jucători de mare valoare, dar nu sunt pregătiți sută la sută. Sunt dezamăgit. Nu e normal ca un club ca Dinamo să se bată pentru salvarea de la retrogradare. Nu cred că s-a mai întâmplat asta vreodată" Marius Niculae, 8 martie, la TV Digi Sport

Ce-și propune "Asociația Dinamoviști pentru Dinamo"

1. PLANUL DE INVESTIȚII

"Conform legii din România, asociația poate să cumpere acest pachet majoritar. Banii vor veni de la noi, toți dinamoviștii din lume, nu numai din România. Noi toți vom face un efort pentru a intra în posesia acelor acțiuni. Când asociația va avea o personalitate juridică, aceasta va trebui să fie investită cu încrederea și capitalul nostru"

2. CE ÎNSEAMNĂ MEMBRU COTIZANT

"ADPD are mai multe tipuri de membri și un consiliu director. Membru cotizant este acea persoană ca dorește să facă parte din asociație și să voteze pentru ce se va implementa. Va plăti o cotizație anuală sau de două ori pe an. Nu va plăti nimeni 5, 7, 10 lei pe lună. Calitatea de membru cotizant există când se achită cotizația anuală"

3. CE ESTE ASOCIAȚIA DINAMOVIȘTI PENTRU DINAMO (ADPD)

"Asociația este un ONG. E inițiativa luată de dinamoviștii din România și din diaspora pentru a ajunge clubul ca atunci când a eliminat-o pe Dinamo Minsk și a jucat apoi cu Liverpool"

4. CUM VA FUNCȚIONA

"Asociația va propune prin Adunarea Generală un președinte de club care să fie CEO al acestui SA. Acesta va avea o echipă întreagă și va prezenta un proiect pe o perioadă de, să zicem, 4 ani. Dacă proiectul va fi acceptat, cu anumite condiții și clauze care conduc acest management spre performanță, nimeni nu va fi pentru totdeauna președinte de club sau CEO. Conducerea va fi mereu pusă de asociație, care e acționarul principal. Lucrurile se vor întâmpla democratic, transparent, orientate către performanță"

5. CE SE VA ÎNTÂMPLA CU PROFITUL

"Regula în acest SA este că nimeni nu va putea să retragă profitul, care va fi întotdeauna reinvestit. Cine va dori să intre ca investitor va trebui să înțeleagă că profitul va fi reinvestit în fotbal și în academia pe care vrem să o înființăm, plasamentul financiar e foarte sigur, dar nu produce dividende"

6. CARE SUNT AȘTEPTĂRILE ÎN PRIVINȚA MEMBRILOR

"Sunt 3 milioane de câini roșii. Noi ne bazăm pe 5% din ei. Adică pe 160.000 de oameni. Din aceștia, care sunt potențiali membri cotizanți, mai adăugăm 40-50.000 din diaspora. Ajungem la 200.000 de mii de oameni. Mizăm ca în primul an să avem 100.000 de plătitori, iar în doi ani peste 200.000. Pe asta mizăm și feedback-ul este cam în această zonă"

7. CINE SE IMPLICĂ

Site-ul de suporteri dinamomania.eu informează că în spatele Asociației sunt doi foști jucători dinamoviști: "Stau la cutie momentan pentru că nu vor să fie bombardați de presă. Rolul lor e de membru fondator. Informația asta vine să contra balanseze alte stângăcii. Noi ne dorim un Dinamo sănătos și așteptăm să iasă cei 2 la lumina reflectoarelor, moment în care vor avea susținerea și deschiderea noastră. Hai Dinamo. P. S. Nu vom divulga numele lor respectându-le dorința inițială. Doar anunțăm că proiectul asociației are greutate".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (86)
loko1
loko1  •  12 Martie 2018, 07:05

Da dar mare grijă sa nu păți-ți ce a pățit Becali. După 10 ani vin 2-3 generali de securitate și cer 20 de milioane că ei au înființat Dinamo și vă cară prin tribunale.

romulus65
romulus65  •  11 Martie 2018, 20:00

De unde stiu initiatorii proiectului ca exista 3 milioane de suporteri dinamovisti? De unde stiu ca ca 200 000 dintre ei sunt gata sa cotizeze pentru a sustine echipa? Daca cifrele sunt reale ar trebui sa fie mult mai multi suporteri dinamovisti in tribuna indiferent de locul ocupat in clasament. Proiectul arata bine pe hartie dar cred ca cifrele sunt un pic umflate. Nu sunt suporter dinamovist dar pentru binele fotbalului romanesc le doresc initiatorilor proiectului mult succes.

1745flo
1745flo  •  11 Martie 2018, 19:33
Postat de valeri_gazaev pe 11 Martie 2018, 15:46

Pai tu cu tii cu fc fcsb , nu cu Steaua. fc fcsb e un club mic, minuscul. Suporteri putini si prosti. Aserviti ciobanului gigel becali si dorintelor sale. Chiar si fanteziilor :))) Sunteti nascuti pentru a-l servi si pentru a fi bataia de joc a tuturor.

Spune-i nebunului ca e nebun și n-o să te creada! La fel si prostul!

Vezi toate comentariile (86)
Comentează