FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI FRF

EXCLUSIV Dragnea rupe tăcerea despre alegerile FRF: "Dacă iese președinte, Lupescu va avea toată susținerea mea!" » Mesaj pentru Burleanu: "Ca microbist n-am cum să susţin actuala conducere"

Liviu Dragnea, 55 de ani, e în momentul de faţă unul dintre cei mai puternici oameni politici din România FOTO: MediafaxFoto
Liviu Dragnea, 55 de ani, e în momentul de faţă unul dintre cei mai puternici oameni politici din România FOTO: MediafaxFoto

Articol de - Publicat luni, 16 aprilie 2018 19:49

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Liviu Dragnea dezvăluie că "Lupescu e singurul cu care am discutat", susţine că "e nevoie de o schimbare profundă" şi concluzionează: "Ca microbist, n-am cum să susţin actuala conducere a FRF"

Influenţează politicul alegerile de la FRF? E o întrebare care a fost pusă şi acum 4 ani, mai ales în contextul condamnării lui Gică Popescu, dar şi în cazul scrutinului din 2013, de la LPF, când Dragomir a fost debarcat! Întrebarea revine, mai ales că în lumea fotbalului circulă tot mai insistent varianta că Ionuţ Lupescu are susţinerea totală a partidelor politice importante, în frunte cu PSD-ul lui Liviu Dragnea şi PNL-ul lui Ludovic Orban.

Cum mulţi dintre membrii afiliaţi sunt legaţi în mod direct de politic, în sensul în care depind de susţinerea financiară a autorităţii locale de care aparţin, Primărie, Consiliu Local sau Judeţean, Gazeta Sporturilor a încercat să afle punctul de vedere al celui care astăzi e privit ca omul cu cea mai mare influenţă în poltica din România, Liviu Dragnea!

- Domnule Dragnea, bună ziua! De la Gazeta Sporturilor vă deranjăm.
- Bună ziua!

- Voiam să vorbim despre alegerile care urmează să aibă loc la Federația Română de Fotbal.

- Haideți să vorbim.

"Singurul cu care am vorbit a fost Lupescu"

- Ați discutat cu Răzvan Burleanu sau cu Ionuț Lupescu în ultima perioadă despre programul electoral pe care îl au pentru aceste alegeri?
- Singurul om cu care am vorbit a fost Ionuț Lupescu! A fost singurul care m-a căutat acum o lună și jumătate sau chiar două luni, mi-e greu acum să stabilesc exact perioada, și mi-a spus despre intenția sa de a candida. Mi-a prezentat elemente din programul lui și i-am spus că dacă va fi ales președinte al federației, atunci va avea toată susținerea mea!

- În programul său electoral vorbește despre o strategie pentru dezvoltarea sportului, nu doar a fotbalului, prin modificări legislative. Sunteți de părere că legislația sportului trebuie schimbată?

- Suntem într-o întârziere mare pentru schimbarea sportului românesc. Eu am toată deschiderea, din postura mea de președinte al Camerei Deputaților, dar și colegii mei din coaliția majoritară din Parlament și cred că și cei de la restul partidelor sunt de bună-credință. Suntem pregătiți să facem și să operăm modificări legislative pentru a sprijini sportul în general, dar în principal sportul de masă pentru a putea reclădi o bază de selecție sănătoasă pentru sportul românesc.

02 lupescu
Ionuţ Lupescu, 49 de ani, a lucrat 6 ani în administraţia UEFA, ca şef al Compartimentului Tehnic

"Toată lumea așteaptă o abordare nouă, pragmatică și eficientă"

- Proiectul pe care vi l-a prezentat Ionuț Lupescu v-a convins ca lucrurile trebuie să se schimbe din punct de vedere legislativ?
- Legislativ și nu numai! Eu am vorbit în ultima perioadă cu toți colegii mei din administrația locală, care sunt la fel de deschiși și de dispuși să se implice în acest fenomen. Toată lumea așteaptă o abordare nouă, o abordare pragmatică și eficientă! Există o deschidere foarte mare de la Parlament, de la Guvern și de la autoritățile locale pentru a scăpa odată de rușinea asta când mergem la competiții internaționale și ne întoarcem cu capetele plecate.

- Hagi susţine mereu că talente există multe, dar nu ştim să ne ocupăm de ele.

- Are dreptate! Avem o rezervă incredibilă de talente în toate domeniile, bineînțeles și în sport. Din păcate, n-am simțit de la toate federațiile sau de la majoritatea federațiilor o dorință efectivă de a se investi în resurse umane, materiale și financiare, în creșterea bazei de selecție. Poate nu este spectaculos și poate d-asta nu au fost interesați, dar noi nu vom avea sport de performanță dacă la nivelurile inferioare nu vom avea o bază de selecție foarte bine structurată.

- Sunteți un pasionat de fotbal, de sport, ați mers în deplasări cu echipa națională, dumneavoastră de ce anume credeţi că este nevoie în fotbalul românesc pentru a ne întoarce în scurt timp la un Campionat Mondial și poate să avem din nou rezultatele Generației de Aur?

- Trebuie să mizăm mai mult pe fotbaliști români! Avem mii de talente în această țară care nu sunt descoperite și nu sunt susținute. Iar pentru a face lucrul acesta ne trebuie sport de masă cu competiții, așa cum era înainte. Eu am jucat fotbal și am fost legitimat. Știu foarte bine cum am crescut și cum am fost selectat la aceste competiții. Exista un interes mare între noi, copiii, și participam la competiții în care ieșeau în evidență talentele. Nu putem să facem o singură acțiune heirupistă, trebuie să fie competiții permanente!

"Este nevoie de o schimbare profundă"

- Credeți că mai vor oamenii de afaceri să investească în sportul românesc, mai ales că au existat o mulțime de probleme cu justiția?
- Există mulți oameni de afaceri care vor să investească în fotbal, nu în echipe ale lor, pur și simplu vor să investească și să întrețină competiții pe tot cuprinsul țării. Sunt autorități locale care vor să investească și sunt sigur că Guvernul vrea să finanțeze acest sport de masă pentru că există dorință, putință, dar trebuie să-și facă o echipă cineva care conduce destinul fotbalului românesc și să se implice foarte serios în asta! Nu poate să dea rezultate imediat, de pe o zi pe alta, dar asta e singura soluție ca fotbalul românesc să se apropie de Generația de Aur și a celor care erau atunci: Lupescu, Hagi și Popescu, la care ne uitam cu drag, dragoste și cu mândrie.

- Revenind la alegerile de miercuri, de la federație. Pe cine susține Liviu Dragnea: pe Răzvan Burleanu sau pe Ionuț Lupescu?

- Nu pot să spun în acest interviu că susțin pe cineva pentru că nu ar fi corect din partea mea, dar dacă aș fi acolo știu cum ar trebui să votez!

- Cum?

- V-am spus că singurul om cu care am discutat este Ionuț Lupescu. Este nevoie de o schimbare profundă în modul de abordare a fotbalului de către noua conducere a Federației Române de Fotbal!

- Ați ști cum ați vota...

- Da! Mi-aș dori ca viitoarea conducere a FRF să reușească să ne reaprindă, nouă, microbiştilor, speranța.

cpr4403 razvan burleanu
Răzvan Burleanu a devenit preşedinte al FRF în 2014, la numai 29 de ani

"Ca microbist, n-am cum să susţin actuala conducere a FRF"

- Există o informație conform căreia oamenii din echipa lui Burleanu au mers prin țară, în campanie electorală, și au arătat o hârtie semnată de dumneavoastră că-l susțineți în aceste alegeri!
- Răspunsul meu este foarte simplu: nu am semnat nicio hârtie de susținere pentru domnul Răzvan Burleanu! Nici nu aveam vreo competență să semnez așa ceva, nici ca președinte al Camerei Deputaților, nici ca președinte al PSD-ului și atât mai puțin ca microbist. Ca microbist, nu pot să dau susținere scrisă pentru actuala conducere a Federației Române de Fotbal! Nici măcar verbală! Dacă s-a întâmplat acest lucru, mi se pare inadmisibil! Este un fals pe care-l folosesc și ar fi un gest incalificabil. Dincolo de faptul că intră într-o zonă periculoasă!

"La alegerile din 2014, de la FRF, au fost lucruri ciudate!"

- Ca filosofie a dumneavoastră, credeţi că în fruntea federației trebuie să fie un manager care să nu fi avut treabă cu fotbalul sau e nevoie obligatoriu ca el să fie un fost mare fotbalist?
- Un președinte trebuie să le aibă pe ambele! Este foarte greu pentru cineva să opereze pe cord dacă nu a făcut facultatea de medicină. În același timp, ca să fii și director de spital trebuie să înțelegi și management. Deci cineva care a jucat, care a simțit, care a mușcat din iarbă și care a primit lovituri în teren e clar că știe ce înseamnă fenomenul. Dacă mai are și calități manageriale, atunci e combinația cea mai bună.

- În urmă cu patru ani, Gică Popescu a fost arestat cu o zi înaintea alegerilor. Credeți că victoria lui Burleanu din 2014 a venit după un sprijin politic sau din partea vreunui serviciu de informații?

- Zvonurile astea le-am auzit și eu. Și mie mi-a zis foarte multă lume în acea perioadă despre asta, dar mi-e greu să spun că așa au stat lucrurile. Au fost lucruri ciudate, dar nu pot să bag mâna în foc că așa a fost. Poate în perioada următoare o să iasă la iveală mai multe informații, tot ce e posibil. Dar acum nu pot să spun sută la sută că a fost aşa sau că a fost altfel....

"Aş vrea să spun ceva despre Hagi"

În finalul interviului, Liviu Dragnea  a fost cel care a dorit să abordeze un alt subiect

- Aş vrea să folosesc prilejul ăsta ca să mai spun ceva despre Hagi.

- Despre Hagi?

- Da, l-am văzut că a avut o ieșire referitoare la stadionul de la Focșani!

- Da, a declarat: «Poate auzim într-o bună zi că se face un stadion și la Constanța! Aud că se fac și prin cine știe ce comune. Aici nu se poate! Orașul e prea mic, nu e important»!

- Eu țin la Gică Hagi și o să țin la el toată viața mea, așa cum ține, probabil, toată România la el. E un om pe care-l respect, dar îi transmit cu toată dragostea că nimeni nu se opune și cu toții ne dorim să facem un stadion la Constanța.

- Şi atunci, de ce nu se face?

- E nevoie de solicitarea autorităților locale. Atunci vom face stadion modern și la Constanța, așa cum se discută și la Focșani. Dacă autoritățile din Constanța vor să facă un stadion modern și sunt de acord că trebuie făcut, atunci trebuie să solicite, să fundamenteze și să argumenteze că își doresc! Vă garantez că la Constanța vom avea stadion modern, care să rivalizeze cu cel din Craiova, să se bată cu Olguța, să vedem care e mai frumos!

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (68)
mircea25
mircea25  •  17 Aprilie 2018, 01:18

Pai si DNA nu are nimic de zis?! E cam abuziva modalitatea psd de a pune mana si pe fotbal,saracul, care si asa e la pamant. Dar se pot face ceva fonduri pentru partid pe axa primarii-echipe de fotbal. Parerea mea e ca lucrurile intre Lupescu si Dragnea stau astfel: Facem 12 serii de liga 3-a ( am inteles ca asta are Lupescu in program) ca sa fie in loc de 75 de echipe de "c" cum sunt acum, vreo 180. Bineinteles ,99% sustinute din bani publici , de catre primarii(ca doar nu vin sponsori sau investitori seriosi la liga 3),echipe fara traditie,fara fani ,fara nimic. La acest gen de echipe se pot spala bani foarte usor, gen salarii, prime,deplasari,cazari, staf,conditii de antrenament, cheltuieli cu intretinerea marilor arene de prin sate, etc, bineinteles ,multe dintre ele fictive.De exemplu FcM Insuratei United(Teleorman) se va deplasa la derby-ul cu Fcu Real Bolovani(Dambovita) iar in jurul acestui meci, primaria aloca circa 32 000 lei pentru deplasare,cazare,mancare, prime,firma de paza etc. Din ei in realitate se cheltuie 20%, restul fiind facturi fictive intre baronii locali. Ca de aceea s-au desfiintat din '89 pana acum 150 de echipe. Diferenta, o impart intre ei si o parte merge la Dragnea si al sau partid. Mda, cam asta ar fi planul renasterii fotbalului romanesc.

catalynn2
catalynn2  •  16 Aprilie 2018, 18:56
Postat de randoom...___ pe 16 Aprilie 2018, 00:27

am vazut,baietii din servicii au vrut Steaua si au primit doar peste bot. daca vreau Steaua,trebuiau sa aiba Steaua in liga 1. ce a fost in decembrie 2014 a fost o mizerie de nedescris. daca era ceva cu dedicatie,sentinta era ca Steaua din liga 1 era a celor de la mapn. acolo s-au incurcat niste indicatii si acuma ne trezim in situatii bizare. de aia spun ca in urmatoarele luni trebuie sa se transeze tot,si tinand cont ca s-a acceptat recurs pe cale extraodrinara(lucru pe care nu il lasa sa se intample cei din serivicii,daca nu se intoarce decizia initiala) se indreapta tot spre normalitate,iar clona csa regal a fost doar o amintire urata. ai vazut ce a declarat generalul de la csa,daca nu promoveaza clona csa regal in acest sezon,se desfiinteaza. si cum clona academia rapid nu are cum sa rateze primul loc,poti sa spui oficial,ca,clona csa regal s-a desfiintat.

Dom' randoom, cu "regret" te informez ca Luluta e inca in functie, KWI si baietii au mictionat pe PSD ca de obicei :-))))) Academia Rapid poate rata primul loc, si o fa si face, urmeaza o depunctare de 3 puncte (poate chiar 9 daca se stabileste ca nu a fost doar o simpla greseala birocratica ca in primul caz, ci a fost premeditat, ei netrecandu-l pe Muscalu pe foaia de arbitraj). De asemenea de ce ii era frica lui Pancu nu au scapat, cererea Rapid Redivivus (cei care sunt in spatele Academiei) de declarare a falimentului AFC Rapid si astfel sa poata primi mult discutata personalitate juridical a fost RESPINSA! :-)))) Deci asa cum stau lucrurile la aceasta ora CSA au practic Steaua in L3 :-)))) Hai ca vine Vineri si te lamureste si ICCJ cum e cu recursul ala :-)))))

balauru48
balauru48  •  16 Aprilie 2018, 17:24

si acum unde sunt prostalaii aia ca ziceau ca burleanu este sustinut de psd???

Vezi toate comentariile (68)
Comentează