FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV » După un sezon în care a trăit șocurile vieții sale, Rotariu își povestește frământările: "Puţine persoane cred că au experimentat o astfel de situaţie"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2016 01:00

Finalul sezonului anterior a fost unul de coşmar pentru tânărul Dorin Rotariu.

Fotbalistul de 20 de ani a fost cel mai apropiat coechipier de Patrick Ekeng imediat după prăbuşirea acestuia pe gazon pe 6 mai, iar bănăţeanul a fost copleşit de moment. Pe 17 mai, în finala Cupei României, cu CFR Cluj, după 2-0 pentru Dinamo la pauză, s-a ajuns la penalty-urile de departajare, iar mijlocaşul a ratat ultimul, trofeul ajungând în Gruia.

Rotariu a vorbit pentru GSP despre frământările sale, dar și despre planurile de viitor:

- Dorin, cum te-ai schimbat în ultimele luni?
- Am căpătat o experienţă de joc, de viaţă, m-am maturizat poate mai repede decât alt tânăr de vârsta mea. M-au măcinat multe, să nu uităm că a murit un om lângă mine. Puţine persoane cred că au experimentat o astfel de situaţie în viaţă şi nu doresc nimănui să trăiască aşa ceva. E dureros să vezi un om, un coleg, că se stinge lângă tine! Teribil. Şi n-ai ce face, nu poţi să ajuţi, e groaznic!

- Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată?
- Sunt multe cuvinte de susţinere din partea familiei şi a prietenilor apropiaţi. Cred că sunt genul de om care apreciază o vorbă spusă din suflet, transmisă la momentul potrivit, dar şi eu mă motivez foarte mult. Ştiu ce am de făcut, ştiu dacă am greşit, îmi fac autocritica şi repar acea eroare ca să n-o mai fac data viitoare. Nu las timpul să treacă aiurea, repar imediat.

- Unde te vezi peste 5 ani?
- Undeva bine!

- Ce campionat ţi s-ar potrivi?
- Portugalia, Belgia, chiar Polonia sau Grecia, etape intermediare către Germania, Anglia, Franţa. Dacă sări direct peste o etapă s-ar putea ca şansele de evoluţie să fie mai mici. Eu ştiu de ce sunt pregătit. Nivelul din străinătate e diferit de cel din Liga 1, iar timpii de adaptare sunt scurţi. Şansele să clachezi sunt foarte mari, trebuie să fii conştient când trebuie să pleci! Eu sunt conştient de nivelul meu, de nivelul din străinătate, şi vreau să rămân cu o performanţă după 4 ani la Dinamo, adică să iau un trofeu.

Interviul complet este în ediția tipărită de azi și în cea digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Burleanu continuă lupta cu cluburile pe seama regulii jucătorului U21 obligatoriuL: "E discriminare pozitivă!"
Steaua e echipa Anamariei! 8 dintre primii 11 jucători sunt sub contract cu soția lui Reghe
Cifre excelente ale lui Reghe » Cel mai tânăr antrenor, dar cel mai eficient!
Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează pe noi și câștigă!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
858776947490862
Alexandru Chiţu  •  23 Iulie 2016, 12:46
Postat de andy56 pe 23 Iulie 2016, 10:31

metre, matale ai probleme de logica, baiatul s-a exprimat foarte corect: e experimenta trecerea printr-un eveniment tragic nu inseamna a defini acel eveniment drept experiment, reciteste fraza iar daca nu intelegi , mai roaga pe cineva cu cel putin 8 clase sa-ti explice......deh, nu-i vina noastra c-ai facut scoala cu randoom.....

Cred ca a făcut scoala cu skip mai degrabă, nu cu random!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  23 Iulie 2016, 10:49

Oops! Vad ca ti-a dat Rotariu viza de ”foarte corect” si ”respect”, anditzule...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  23 Iulie 2016, 10:48
Postat de andy56 pe 23 Iulie 2016, 10:31

metre, matale ai probleme de logica, baiatul s-a exprimat foarte corect: e experimenta trecerea printr-un eveniment tragic nu inseamna a defini acel eveniment drept experiment, reciteste fraza iar daca nu intelegi , mai roaga pe cineva cu cel putin 8 clase sa-ti explice......deh, nu-i vina noastra c-ai facut scoala cu randoom.....

Andy, ca sa n-o lungim, ”a experimenta” inseamna in biata noastra limba chinuita de unii ca Rotariu si ca tine ”a face o experiență, a verifica ceva printr-o experiență”. Junele ce se viseaza idolul Europei o fi vrut sa se dea anglofon, ca acolo ”to experience” inseamna ”a trece printr-o situație”. Un roman ca mine, cu probleme de logica, dar caruia i-a explicat unul cu cel putin 8 clase, ar fi spus (incorect, nu ca dom` prof. Rotariu si dom` prof.dr. acad. ing. andy56) ”cred ca putine persoane au trecut printr-o astfel de situatie”. Deh, nu-i vina noastra c-ai facut scoala doar in reacreatii.....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează