FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV E pe bune! Gigi face MUTAREA DECENIULUI la FCSB: Luțu coboară din lojă la prima echipă!

Articol de GSP - Publicat joi, 24 mai 2018 09:00

Becali pregătește mutarea care să oficializeze ”dictatura”: Ionuț Luțu va fi numit la început secund, pentru ca apoi să devină antrenorul principal al FCSB!

Becali nu deleagă puterea nici după al treilea campionat la rând terminat pe locul al doilea. A anunțat că Nicolae Dică va fi confirmat ca antrenor principal și merge cu planurile mai departe: urmărește să-l transforme pe Ionuț Luțu din șofer în antrenor!

Șofer și valet

"Hagiluțu" are deja licența A de antrenor, o calificare care-i permite să fie secund. Surse din club dezvăluie că acesta e și postul pe care i-l pregătește Gigi, de asistent. Va fi un fel de "training" pentru viitorul pe care i-l pregătește patronul: să preia, în timp, conducerea echipei ca "principal". Pe termen scurt, prezența lui Luțu pe bancă ar simplifica și problema indicațiilor pe care Becali le transmite în timpul partidelor.

Fostul mijlocaș etichetat ca "noul Hagi" funcționează acum ca un fel de valet al lui Gigi, un om bun la toate. E și șofer, și servitor la Palat, în clădirea pe care Becali o folosește ca birou. Ionuț și-a făcut până acum practica la grupele de juniori ale roș-albaștrilor.

Scurtătura perfectă

"Hagi" ar putea fi angajat în curând secund, chiar în staff-ul lui Dică, în cazul în care "Nic" va fi păstrat și după ratarea titlului. Gigi a spus că-l vrea mai departe, antrenorul ar trebui doar să semneze contractul nou. S-ar simplifica metoda de conducere a echipei întrucât Becali e nevoit acum să-l sune direct pe "principal" ca să transmită indicații.

La jocul cu Viitorul, 2-2 în play-off la Ovidiu, Dică a lipsit din vestiar în pauză, ceea ce i-a surprins pe jucători. Unul dintre fotbaliști l-a văzut pe tehnician în parcarea stadionului, vorbind la telefon cu patronul, care-i transmitea schimbările pentru partea secundă. Cu Luțu în staff, nu va mai fi nevoie ca "A1" să discute direct cu "Palatul". 

Unde ar prinde Luțu?

Până acum, cu Gigi Becali patron, FCSB a rulat nu mai puţin de 21 de antrenori. S-ar putea realiza două echipe complete. Cea a titularilor are nume formidabile de foşti fotbalişti, inclusiv străini de mare calitate, Zenga, Bergodi, Protasov. 

Echipa titularilor
Zenga - Reghecampf, M. Rădoi, Bergodi, D. Munteanu - Gâlcă - Lăcătuş, Hagi, I. Dumitrescu - Protasov, Piţurcă

Echipa rezervelor
V. Iordache* - Stoichiţă, Olăroiu, Levy, Pedrazzini - D. Dumitriu, I. Stan, Ed. Iordănescu - Cârţu, Neagoe, N. Dică
* a fost antrenor de portari în mandatul lui Olăroiu

"Stilul pă atac" :D

an 4846ionut lutu marius sava

Luțu a explicat într-un interviu din Gazetă, în 2010, cum vede el meseria de antrenor și care sunt principiile după care urmează să se ghideze. Ce a rezultat:

Antrenorii favoriți: "Scrie acolo: Piţurcă, Cârţu şi nea Ilie Balaci. A, şi Olăroiu, mă! Să nu-l uit, că mă sună ăla dup-aia şi mă ceartă!"

Sistemul perfect: "Sistemul «Pă atac»! Sistemul atacului propice performanţei! Atât, nu vă zic mai multe. Nu-l divulg, că e secretul viitorului meu. Na că v-am băgat în ceaţă!"

Echipa ideală cu care a jucat el: "Lobonţ! Apoi, Contra, Iencsi, Bulent Korkmaz, Raţ, fundaşi. Marius Sava, Trică, Gabi Popescu, Frăsineanu, la mijloc, iar Dănciulescu şi Sabin Ilie în atac! Toţi erau unul şi-unul!"

De ce antrenamentele trebuie să fie lejere: "Marius Sava a fost un exemplu de fotbalist, un profesionist adevărat, dar n-a avut noroc, săracu'! S-a dus la Genoa şi l-au stricat ăia! L-au pus să alerge de i-au scos ficaţii şi el nu era obişnuit"

Ce nu i-ar plăcea: "N-aș suporta figurile. Eu nu le-am avut p-astea, am fost băiat modest, cuminte"

Cel mai bun asistent pentru el: "Nu e obligatoriu ca şi eu, şi Sava să reuşim în meseria asta. Important e ca unul dintre noi să ajungă sus, că-l trage după el şi pe celălalt! L-oi lua şi pe Sava secund la Universitatea, că doar sunt om, nu? Cred că eu sunt noul Pițurcă, Sava e noul Cârțu, că el se enervează din orice"

Secundul responsabil cu vinul

Luțu a avut legătură și cu echipa până acum, chiar dacă Becali l-a folosit mai ales în alte treburi, în principal ca șofer personal. Gigi a apelat la "Hagi" recent, înaintea unui meci din sezonul pe care FCSB l-a încheiat recent. L-a trimis acasă să aducă o damigeană cu vin, să ciocnească paharele cu jucătorii. Patronul era în cantonamentul din Berceni și încerca să îmbunătățească moralul echipei cu o băutură. Luțu s-a întors cu o damigeană, doar că era una cu nămol! El încurcase damigenele în pivniță și a curs nămol în loc de vin. Ionuț s-a întors după vin și a rezolvat problema. 

Are două licențe

Ionuț a devenit șoferul lui Becali și de nevoie, fiindcă a consumat banii pe care i-a câștigat în cariera de fotbalist, și din plăcerea de a conduce mașini. Ilie Balaci a povestit că era antrenorul Craiovei, cu Luțu în echipă, când Eugen Trică trecuse la Steaua. "Într-o zi m-a sunat Eugen, zice "a fost Luțu pe aici azi, la antrenament". "Cum naiba, mă? Că dimineață am avut antrenament și a fost pe teren?!". El alerga cu mașina zi de zi la București, după antrenamentele noastre, să se întâlnească cu Trică!". Și cu experiența de șofer, Luțu e dublu licențiat: are licența B de șofer și "A" de antrenor, aceeași calificare pe care o posedă și Nicolae Dică. "Principal" de fațadă în acest sezon a fost Viorel Tănase, singurul din club cu licența Pro. z

L-a inspirat un serial turcesc

Cum a ajuns Luțu să lucreze pentru Becali? Gigi a povestit că i-a venit ideea când se uita la un film: "Fiecare başkan din film avea câte un aghiotant d-ăsta superfidel, care nici nu se căsătorea din devotament faţă de stăpân, şi se spânzura dacă făcea o greşeală în relaţia cu şeful lui. Mi-am zis «Dacă aş găsi şi eu unul d-ăsta...», până când Dumnezeu mi l-a scos în cale pe Luţu! El e aghiotantul numărul 1 acum, îmi ţine butonii, îi lustruieşte, are mereu nişte DVD-uri cu filme noi, are ochelarii mei la el, pregătiţi. Şi are grijă de toate cât sunt eu plecat din ţară". Era vorba despre un serial turcesc, un gen al cărui fan este Becali. Sorin Cârțu s-a întristat după poveste: "Luțu chiar a fost noul Hagi, nimeni, de la Gică încoace, n-a mai controlat mingea ca Luțu! Păcat că a ajuns în situația asta!". Cârțu a antrenat și el FCSB, deci Luțu poate fi urmașul lui pe bancă. 

 
Luțu la FCSB

Gigi face MUTAREA DECENIULUI la FCSB! Ionuț Luțu, antrenorul echipei! ---->>> http://bit.ly/2J5tcUM

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 24 Mai 2018

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (48)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  22 Octombrie 2018, 09:01

Lutu munceste cinstit (ca nu este apreciat de patron si injosit de cele mai multe ori e alta poveste) pe bani buni si este luat la misto de niste ziaristi de casa al lui Becali, care se gudura pe langa Becali pentru niste firmituri! genial!

1836663249734832
Covaci Cornel-florin  •  24 Mai 2018, 18:54

Numai niște PROSTALANI pot sa creadă așa ceva.

980200265347462
Radianu Mihai  •  24 Mai 2018, 16:03

Ce te poti astepta de la un ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează