FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Sosia lui Messi » Are 15 ani și visează să devină noul "decar" al campioanei: deja a dat două goluri în pregătiri

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2018 09:02

Alexi Pitu, un puști de doar 15 ani si jumătate care aduce mult din punct de vedere fizic cu Messi, a marcat deja două goluri în primul său stagiu de pregătire cu seniorii campioanei Viitorul.

Debutul a fost cu Galatasaray. "Am avut emoții mari, a fost debutul meu la seniori, împotriva unei echipe cu nume mare. Nu am jucat prea mult, dar am apucat să dau două pase bune", se mândrește. Remarcat de Gică Hagi la juniorii Academiei, Alexi Pitu pare copia lui Messi. La alură, la atitudine, ca stil de joc.

Asemănarea, mai mult fizică în acest moment, îl măgulește. "Messi este cel mai bun din lume! Țin cu Real Madrid, dar argentinianul este idolul meu. Mă uit la meciuri și încerc să-i copiez mișcările. Unele chiar îmi ies! Cred că și stilul meu se aseamănă, sigur, păstrând proporțiile. Punctele mele tari sunt viteza de reacție, plecarea de pe loc, dar și driblingul. Am dat multe goluri la juniori, dar sunt mai mult pasator decât marcator", spune mijlocașul.

Fotbalist de mic

Pasiunea pentru fotbal vine din familie. Tatăl său, George, a jucat tot mijlocaș ofensiv, în Germania, unde a locuit timp de aproape 20 de ani. Și a ajuns până în liga secundă, la o echipă cu tradiție din fotbalul german, Karlsruhe SC. Mai cunoscut este unchiul său, Adi Pitu, cel care îi încânta pe suporterii Stelei cu tehnica sa în urmă cu un deceniu.

"Mi-a plăcut fotbalul încă de mic. Îmi amintesc că mergeam la meciurile jucate de tata și eram fascinat, mai ales de fanii extraordinari de la Karlsruhe. Când am făcut 7 ani, tata m-a luat de mână și m-a dus la Academie. A fost prima și singura opțiune, pentru că știa că se lucrează serios aici. Am învățat multe și de la tata, și de la unchiul meu. Când eram mic, stăteam pe margine și-mi explicau ce trebuie să fac, cum să lovesc mingea. Acum joc și eu cu ei", povestește.

Minunea din Brazilia

Primul succes important a venit la 12 ani, când generația sa de la Academie a câștigat faza națională în Cupa Danone și a mers la turneul final, desfășurat în Brazilia. Iar Alexi a fost lider la pase decisive, dar și al doilea marcator al echipei, din postura de mijlocaș stânga. "După ce am câștigat, ne-am întâlnit pentru prima oară cu domnul Hagi. Am sărbătorit victoria la Iaki și ne-a felicitat personal pe fiecare.

Apoi, am mers în Brazilia, unde i-am văzut pe Zidane și Cafu. Au fost niște momente extraordinare, am jucat cu 20.000 de oameni în tribune, pe stadionul care a găzduit meciul de debut al Mondialului din 2016. Iar unul dintre golurile mele, marcat în meciul cu Indonezia, a fost al doilea în clasamentul celor mai spectaculoase reușite ale competiției", își amintește constănțeanul, care a purtat, tot timpul, la juniori tricoul cu numărul 10. 

Ofertat de germani

Născut în Germania, constănțeanul are dublă cetățenie. Iar talentul său le-a atras deja atenția scouterilor federației germane: "În urmă cu câteva luni, am primit un mail din partea lor. Mă întrebau dacă aș vrea să joc pentru naționala de juniori de acolo. Nu știu de unde au auzit de mine, nu am vorbit niciodată cu cineva de acolo și nici nu am jucat la juniori în Germania, pentru că m-am întors în țară cu familia când aveam doar 5 ani. Am stat un pic pe gânduri, dar am ales România. Deja jucasem la U16, apoi am debutat și la reprezentativa U17, cu care m-am calificat la Turul de Elită".

Visează la debut

După ce colegul său de la Academie, Roberto Mălăele, a devenit cel mai tânăr debutant într-un meci oficial pentru o echipă de prima ligă, la doar 14 ani, 6 luni și 26 de zile, Alexi speră să facă și același pas, poate chiar în acest sezon. "M-am mai antrenat cu echipa mare în urmă cu un an, de câteva ori. Conceptul este același, dar cred că marea diferență se face la intensitate, mai ales la nivel fizic. Noi, cei mai mici din lot, facem și separat, pentru că avem multe de învățat. Domnul Hagi ne dă o energie pozitivă și suntem atenți la sfaturile sale. Sper să mai fiu chemat la seniori. Sincer, visez să debutez cât mai repede într-un meci oficial, poate chiar în acest an!", mărturisește puștiul. 

 maxresdefault

"Am fost la meciul cu CFR Cluj, când Viitorul a câștigat titlul, și am sărbătorit și eu. Nu m-a mirat că au ajuns campioni la seniori, așa suntem învățați și noi la Academie, că trebuie să ne propunem mereu să fim cei mai buni" Alexi Pitu

"Am văzut pe YouTube golurile lui Hagi de la Mondialul american. Wow, am rămas uluit!" Alexi Pitu

1,73 metri are Alexi Pitu la 15 ani și jumătate

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  01 Februarie 2018, 23:39

daca pustiul are avea macar jumatate din talentul unchiului sau, cu o munca adecvata, ar ajunge departe! pentru mine este un mister cu adi pitu a ramas un jucator de duzina, il cunosc de mic, am locuit in acelasi cartier, cand venea, rar cei drept, sa joace fotbal cu noi in curte la liceul 10 , era sarbatoare! avea un talent asa puternic ca facea spectacol in curtea scolii! cand venea,cei mai mari ca el,cu 5-6 ani il priveau cuadmiratie , de multe ori nu voiau sa joace impotriva lui! probabil bariera a fost mentala, era genul de jucator care dadea gol de la jumatatea terenului cu spatele la poarta!

1998057887116258
Raul Si Dana Borbei  •  01 Februarie 2018, 16:59

Bravo,felicitari sa speram ca va ajunge un mare fotbalist.Va sugerez sa va uitati si in curtea lui ASU Poli Tim unde doi copii de 14 ani fac senzatie la echipa de seniori (unul este portar si are 1,85 la 14 ani).Mai priviti si in partea cealalta a tari nu doar la academia Hagi sunt super copii.

851483548263630
Daniel Dumitriu  •  01 Februarie 2018, 16:43

Viitorul nationalei e asigurat. In 80-90-100 de ani ne vom califica la un CE,CM cu asemene perle in echipa.EX.MESSI ,NEYMAR MBAPE etc.(coman,tanase,pitu ,baiatu lu tata)jucatorii de miliadre de euroii.***..... ,***.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează