FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

EXCLUSIV Explicațiile dezastrului produs de Hațegan » Liga 1 e peste Champions League: "Astea sunt condițiile ca el să arbitreze bine"

Fostul arbitru Marius Beudeanu +3   FOTO
Fostul arbitru Marius Beudeanu

Articol de - Publicat luni, 19 martie 2018 13:26

Marius Beudeanu, fost asistent FIFA și instructor UEFA pentru asistenți, a vorbit cu GSP.ro despre prestația dezastruoasă a lui Ovidiu Hațegan din meciul dintre CFR Cluj și FCSB, scor 1-1.

Fostul arbitru a încercat să găsească o explicație pentru arbitrajul slab al centralului numărul 1 din România și spune că Liga 1 e mai complicată decât meciurile internaționale pe care Hațegan le conduce.

"Trebuie să recunoaștem că meciurile din Liga 1 sunt mai complicate din punct de vedere al gradului de dificultate. El arbitrează bine când gradul de dificultate al unui meci nu e foarte ridicat, când meciul nu are multe probleme tehnice și disciplinare.

Când întâlnește meciuri grele are mari probleme de interpretare. Asta ar fi explicația mea pentru evoluția lui Hațegan. Afară jocurile sunt mult mai ușor de arbitrat decât ce se întâmplă în Liga 1. Până la urmă e o problemă de calitate profesională", a declarat Beudeanu pentru GSP.ro.

4
a fost nota primită de Ovidiu Hațegan din partea Gazetei pentru meciul de aseară, el fiind cel mai important arbitru român aflat în activitate, cu meciuri importante în Liga Campionilor, Europa League și turnee finale

Marius Beudeanu a comentat și cele două faze controversate din meciul de aseară.

Penalty pentru CFR

În minutul 37, Culio a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, după ce mingea l-ar fi atins pe Romario Benzar în mână. Atât Ion Crăciunescu cât și Cristi Balaj s-au pus de acord că nu trebuia să se dea penalty.

"A fost prea drastică decizia arbitrului de a acorda penalty. Există o reacție a jucătorului care sugerează că nu vrea să joace mingea, își retrage mâna. Brațul nu e îndepărtat de corp, nu-și lărgește suprafața corporală. Mai mult, nu există întrunită prima condiție pentru acordarea unei lovituri de pedeapsă: brațul să lovească mingea.

Aici mingea lovește brațul, care nu e într-o poziție nefirească. Nu există elementul intenționat. Pur și simplu s-a trezit cu mingea în mână. Jucătorul e speriat și începe să-și miște brațul spre corp, iar mingea lovește umărul. A fost o decizie eronată. La nivelul de experiență al lui Hațegan nu trebuia să ia o decizie radicală. Mă așteptam la mai mult de la el", a fost reacția lui Beudeanu.

1
Captură TV Telekom Sport

Penalty neacordat

În minutul 58, clujenii au solicitat o nouă lovitură de la 11 metri, refuzată de această dată de Ovidiu Hațegan. Deac l-a lansat elegant pe Peteleu, iar Mihai Pintilii a avut o intervenție neglijentă asupra fundașului clujenilor, care ulterior avea să fie eliminat. Ovidiu Hațegan a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor vehemente venite de pe banca "feroviarilor".

"La această fază a fost penalty clar. Mi se pare judecată cu două unități de măsură. La o fază ambiguă dă imediat penalty, iar la cealaltă fază nici nu avem ce discuta pentru că e lovitură de pedeapsă clară. E penalty clar, de regulament, de manual. Nu văd ce aș putea invoca în sprijinul său.

Poate a vrut să dea în compensație, dar la acest nivel nu există legea compensației. Arbitrajul a fost foarte confuz. E deranjant că nu e la prima prestație de acest gen, ne lasă pe toți cu un gust amar. Când se confruntă cu un meci mai complicat are sincope", a adăugat fostul asistent.


Captură TV Telekom Sport

Ar fi trebuit ca Hațegan să acorde penalty pentru CFR?

DA
NU

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dinamo100
dinamo100  •  19 Martie 2018, 16:03

Si eu sunt de acord ca jocurile din Liga I sunt mai greu de arbitrat decat cele din UCL. La noi se joaca fotbal putin, intreruperi multe, jucatori care incearca sa triseze, conducatori de cluburi care pun presiune.

mosvasile
mosvasile  •  19 Martie 2018, 15:06

Craitoiu-"elevul"lui MM,uite ca si-a luat si el un elev!Pe cine?Pe Alinica asta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close