FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Fosta mare glorie a Universităţii Craiova a fost fascinată de atmosfera de pe "Ion Oblemenco": "Parcă aici s-a născut fotbalul!"

FOTO: sportpictures.eu
FOTO: sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2017 15:47

"Parcă aici s-a născut fotbalul!", aşa a simţit Rodion Cămătaru, fosta mare glorie a Universităţii Craiova, atmosfera de pe noul "Ion Oblemenco", la meciul cu CFR Cluj, 2-1.

Marele atacant al Universităţii Craiova din anii '70-'80, Rodion Cămătaru, 59 de ani, a fost încântat de atmosfera creată de cei aproape 27.000 de suporteri olteni la victoria, 2-1, cu CFR. "Mi-a adus aminte de vremurile noastre bune, când se umplea arena", spune fostul internațional. 

- Domnule Cămătaru, cum aţi trăit meciul Craiovei cu CFR?
- Cu emoţie, ca întregul stadion. Nu ştiu cum s-a văzut la televizor, dar pe arenă a fost ceva de vis! Vorbeam cu Emil Săndoi, am fost împreună la meci, că am avut senzaţia că parcă aici s-a născut fotbalul. E greu de descris în cuvinte ceea ce am simţit văzând o galerie cât un stadion. A fost fantastic. M-au năpădit amintirile.

 "E ceva unic în România!"

- Cele cu arena plină ale Craiovei Maxima?
- Da, normal. Pe atunci oamenii veneau cu cojoace, cu căciuli, pe care le aruncau în sus. Acum lucrurile s-au schimbat, stadion nou, alte accesorii ale fanilor. Fiecare avea câte un steag, un fular, au venit cu vuvuzele. Un lucru însă s-a dovedit că a rămas la fel: dragostea Băniei pentru fotbal, pentru echipa sa. Cred că în trei etape adunate nu se strâng atâţia suporteri câţi au fost cu CFR! Chiar merită să fii acolo, pe stadion, să fii părtaş la renaşterea spiritului Craiovei, şi în tribune, şi pe teren. E ceva unic în România! 

- Contează şi faptul că echipa e sus, are rezultate. 
- Asta cred că în primul rând! Stadionul, echipa, jocul, rezultatele, toate fac această atmosferă incredibilă. Poate că pentru unii e o surpriză că deşi avem un antrenor italian, echipa joacă un fotbal plăcut, ofensiv, chiar spectaculos.

- Vedeți Craiova cu șanse la titlu?
- E acolo, pe 3, la numai câteva puncte de lider. Iar de acum, e clar, echipa va juca mereu în superioritate la meciurile de acasă. Asta cu al 12-lea jucător nu e doar o vorbă, în Bănie chiar e aşa! Da, Craiova e pe val, e o candidată la titlu.

"Eu am spus mereu că atunci când Craiova va avea un nou stadion, oraşul acesta, disperat după fotbal, o va purta în lupta pentru titlu. N-am mai trăit de mult o asemenea atmosferă!. Aşa se joacă fotbalul, cu stadioanele pline! Dacă nu, parcă nu are niciun farmec. O galerie cât un stadion şi un stadion cât un oraş"  Emil Săndoi, fost internațional

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
eugen76_pan
eugen76_pan  •  19 Decembrie 2017, 10:13

e unic...

dansy
dansy  •  19 Decembrie 2017, 08:28

Mor toti de ciuda ca avem asa stadion si asa echipa si suporteri.

suporterucv
suporterucv  •  18 Decembrie 2017, 22:22

M-a impresionat asistenta de la marele derby intre campioana si vicecampioana. Noroc ca NA este un stadion mare, ca altfel nu stiu unde incapeau atatia fani !!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează