FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, GSP

EXCLUSIV Fug de fotbal! Declarația-șoc a patronului de la CFR Cluj pentru GSP: "La revedere!"

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2018 09:37

Gigi Becali anunţă public că s-a retras de la FCSB în acte, în timp ce Neluţu Varga, patronul CFR-ului, a oferit ieri o declaraţie-şoc pentru GSP: "Nu am nicio legătură cu sportul, cu fotbalul, la revedere!"

FCSB şi CFR dispută duminică un meci cât o finală a campionatului. Polemica dintre cele două cluburi s-a transformat într-un război total, inclusiv cu memorii depuse la comisiile FRF. În toată această confruntare la baionetă, singurii oamenii din cele două tabere care fac un pas înapoi şi se ascund efectiv de echipele lor sunt chiar patronii.

Gigi Becali şi Neluţu Varga sunt cei care finanţează, iau decizii şi controlează, prin oamenii din club, absolut tot ce se întâmplă la cele două formaţii. În public însă, ambii resping categoric că ar avea vreo implicare. În dreptul fiecăruia există şi o explicaţie logică a poziţiei pe care o adoptă, în ciuda unei evidenţe clare, şi anume că ei sunt patronii de facto!

Dat de gol de Năstase

Becali a susţinut săptămâna trecută că "m-am retras definitiv de la Steaua, nu mai am nicio implicare, nimic". În spatele acestei acţiuni inutile, Gigi nu apărea ca acţionar și nici nu îndeplinea nicio altă funcţie nici până saptămâna trecută, stă memoriul pe care CFR l-a făcut împotriva declaraţiilor xenofobe ale lui Becali, din cauza cărora inclusiv clubul de care aparţine Gigi ar putea avea de suferit.

Mişcarea lui Becali însă e una doar de imagine, inclusiv Ilie Năstase, un apropiat al FCSB-ului, a spus ieri: "Eu ştiu că tot Gigi dă banii, tot el e, de fapt, patron".
Doar în culise

În schimb, în Gruia, patronul e cu adevărat invizibil. Neluţu Varga, un personaj controversat din Cluj, nu doar că nu a ieşit niciodată cu declaraţii în public despre afacerea CFR, dar ieri, când a fost sunat de GSP pentru a discuta despre clubul pe care îl patronează, a respins orice implicare a sa în sport, după care a întrerupt convorbirea.

Implicarea lui la club şi în viaţa echipei e extrem de mare. Vorbeşte aproape zilnic cu Dan Petrescu, dar şi cu Marian Copilu, omul său de încredere din conducere. În plus, e foarte activ şi în relaţia cu alte persoane care n-au legătură acum cu CFR.

Apropiaţi ai săi dezvăluie că, după ultimele meciuri, în care a fost extrem de nemulţumit de prestaţiile arbitrilor, a sunat imediat după terminarea partidelor mai mulţi oameni din fotbalul românesc, inclusiv foşti antrenori şi arbitri, pentru a li se plânge de faptul că CFR a devenit o victimă a arbitrilor. 

ACŢIONARIAT FCSB, unde patron e Becali
Constantin Geambazi 56%
Vasile Geambazi 37%
Tomaida Bădescu 4%
Marius Ianuli 3%

CINE SUNT ADMINISTRATORII CFR-ului, unde patron e Varga
Marian Copilu
Marian Băgăcean
Ștefan Gadola
Iuliu Mureșan
Mădălin Enache

62% din acţiunile clubului CFR sunt deţinute de Marian Băgăcean, omul de încredere al lui Varga

Duel în acte: Geambazi vs Băgăcean

Conform actelor oficiale, principalii acţionari ai celor două cluburi sunt, de fapt, oameni-paravan folosiţi de Becali şi Varga. La FCSB liderul acţiunilor deţinute e Constantin Geambazi, nepot de-ai lui Becali. La CFR, Băgăcean e omul lui Varga, cel care nu doreşte însă să fie perceput, nici în acte, dar nici pentru opinia publică în general, ca fiind patron al clubului. 

Patron CFR: "Eu n-am nicio legătură... Zi bună!"

Neluţu Varga a răspuns ieri la telefonul Gazetei, dar când a fost anunţat că e căutat în calitate de patron al CFR-ului a refuzat orice dialog.

- Alo!
- Bună ziua, domnule Varga!
- Bună ziua! Spuneți, vă rog!

- De la Gazeta Sporturilor vă deranjăm.
- Așa. Spuneți.

- Voiam să vorbim...
- Sunt într-o ședință, ziceți.

- Să vorbim despre meciul CFR-ului de duminică.
- Eu nu am nicio legătură cu sportul, cu fotbalul.

- Sunteți patronul clubului.
- Bun... Vă mulțumesc!

- Am înțeles...
- Vă pup, o zi bună!

- Mulțumim.
- La revedere!

"Am auzit că pe patronul de la CFR îl cheamă Neluţu Varga. Nu ştiu nimic despre el, doar că e un om de afaceri din Cluj. Probabil el nu vrea să iasă în faţă pentru că nu are un renume prea bun. Nu ştiu la ce se referă lumea când spune asta" Gigi Becali, patron FCSB

Citește și: EXCLUSIV Se pregătește ceva! Anunț enigmatic despre meciul FCSB - CFR: "Veţi avea o mare surpriză!"

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (27)
1211076955587563
Popescu Silviu  •  27 Aprilie 2018, 18:13

"nepot de-ai lui Becali?" - cine a scris aceasta gogomanie

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  27 Aprilie 2018, 02:26

Stai asa, Becali zice despre Nelutu Varga ca nu are un renume prea bun? Becali?

100466354012178
Joachim Makay  •  26 Aprilie 2018, 15:24
Postat de ando89 pe 26 Aprilie 2018, 12:46

Acum 32 de ani a sărit în aer reactorul de la Cernobîl. Am aflat după vreo două zile de la Europa Liberă. Oamenii au scăpat de defilările de 1 Mai, dar au ieșit cu toții la pădure, mici și bere. După nici două săptămâni, Steaua cucerea CCE la Sevilla. La următorul meci pierdea cu Dinamo. Un efect al Cernobîlului a fost că alimentarele s-au umplut brusc cu carne, lapte, șuncă, brânzeturi și alte produse rare, ce nu mai puteau merge la export. Dar n-a durat mult. Iar acționariatul era clar la toate cluburile, cele departamentale jucau în Europa și făceau performanțe, nu ca firmele miliardarilor de carton de acum.

The Virginia class, also known as the SSN-774 class, is a class of nuclear-powered fast attack submarines in service with the United States Navy. Wikipedia Cost: $2.688 billion per unit (FY2016) Built: 2000–present Building: 11th

Vezi toate comentariile (27)
Comentează