FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP În viteză spre Dinamo » Interviu triplu cu Alin Dobrosavlevici, Steliano Filip şi Darius Buia

Cei trei tineri promiţători de la Dinamo: Buia, Filip şi Dobrosalevici +3   FOTO
Cei trei tineri promiţători de la Dinamo: Buia, Filip şi Dobrosalevici

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 iulie 2012 14:34

Alin Dobrosavlevici, Steliano Filip şi Darius Buia, trei dintre jucătorii remarcaţi de Bonetti, au vorbit pentru Gazetă despre planurile lor de viitor în alb şi roşu.

La 1.800 de metri, pe muntele din localitatea Leogang, acolo unde sînt cantonaţi dinamoviştii, Dobrosavlevici, Filip şi Buia iau o gură de aer proaspăt. Au venit să se relaxeze puţin între antrenamentele tari alături de jucătorii de la prima echipă. Cei trei puşti de 18 ani se dau cu sania de vară, apoi acceptă să vorbească despre ei, despre Dinamo şi despre viitor.

Darius Buia "Să nu fiu ca tata!"

Darius, fiul celebrului Romică Buia, fost jucător la Dinamo, Craiova sau Poli, spune că va duce o viaţă sportivă exemplară pentru a deveni un mare jucător.

- Darius, faci parte dintr-o familie de sportivi, tatăl tău ce sfaturi îţi dă?
- Îmi dă mereu sfaturi ce să fac, îmi explică de fiecare dată cînd greşesc şi îmi repetă să nu fiu ca el. Îi pare rău că nu a avut o viaţă sportivă aşa cum ar fi trebuit şi că nu a ajuns mai sus în carieră. Mi-a spus să fiu serios, să-mi văd de treabă şi doar aşa voi reuşi.

- La antrenamente, baţi foarte bine loviturile libere. De la cine te inspiri?
- De cînd eram mic, mic, îl umăream pe Claudiu Niculescu şi apoi mergeam pe teren şi încercam să-l imit. Am exersat mereu şi sper să îi calc pe urme lui Clau-gol.

- Cînd crezi că vei putea face pasul la echipa mare?
- Mai am multe de învăţat, dar eu cred că sînt pregătit atît psihic, cît şi fizic să joc pentru Dinamo. Acum trebuie să demonstrez la antrenamente că merit să fac parte din lotul mare, voi trage tare şi-mi voi aştepta şansa.

"Mă simt foarte bine ca mijlocaş stînga sau în spatele vîrfurilor. Idolul meu este Ibrahimovici, cu el cred că mă asemăn, dar mai trebuie să cresc în înălţime" (Darius Buia, mijlocaş Dinamo)

CV - Darius Buia:

Post: mijlocaş ofensiv
Vîrstă: 18 ani
Înălţime: 1,78 m
Cotă de piaţă transfermarkt.de: 25.000 de euro

Steliano Filip: "Prima dată cînd am văzut fotbalişti!"

Filip e fericit că a avut ocazia să se antreneze cu Dănciulescu, Niculae şi Cătălin Muntaenu şi spune că într-un an va fi şi el o soluţie la prima echipă.

- Steliano, cum e să te pregăteşti alături de Dănciulescu?
- E prima dată în carieră cînd fac antrenamente alături de fotbalişti mari, e o senzaţie foarte frumoasă pentru că ai ce învăţa de la cei cu experienţă.

- După ce ai văzut în acest cantonament, crezi că poţi face faţă la echipa mare?
- (se gîndeşte puţin şi dă negativ din cap) Trebuie să muncesc mult din punct de vedere fizic. Îmi doresc să mă antrenez în continuare cu echipa mare pentru că băieţii sînt extraordinari şi ne dau mereu sfaturi, iar în iarnă, maximum un an, eu zic că voi putea juca pentru prima echipă.

- Pînă atunci trebuie să demonstrezi la Dinamo II...
- Da, dar e bine că sîntem mulţi care ne cunoaştem de la loturile naţionale. De exemplu, eu, Buia şi Dobrosavlevici am jucat împreună de mici, încă de la Timişoara, şi ştim unde e fiecare pe teren fără să ne uităm.

"Sînt fan Messi, îmi place tot ce face. Eu joc mijlocaş dreapta şi îmi doresc să ajung măcar la jumătate din performanţele starului Barcelonei" (Steliano Filip, mijlocaş Dinamo)

CV - Steliano Filip

Post: mijlocaş dreapta
Vîrstă: 18 ani
Înălţime: 1,74 m
Cotă de piaţă transfermarkt.de: 200.000 de euro

Alin Dobrosavlevici: "Vreau să fiu ca Sergio Ramos!"

Alin Dobrosavlevici este văzut de Dario Bonetti ca un stoper cu calităţi, iar fotbalistul de 17 ani încearcă să ajungă la fel de celebru ca fundaşul Realului.

- Alin, cum a fost cu acel scandal de la echipa naţională în care ai fost şi tu implicat?
- Jumătate din ce s-a spus despre noi au fost doar minciuni. Ajunsese să se vorbească deja la modul că nu vom ajunge nicăieri, că nu putem face fotbal. Asta m-a ambiţionat şi mai mult şi vreau să demonstrez că sînt un fotbalist bun, care va avea un viitor frumos în fotbal!

- De la cine te inspiri din fotbalul european?
- Îmi place foarte mult Sergio Ramos, este un fundaş care ştie bine cu mingea, stă bine în teren şi este foarte agresiv. Mie îmi place să joc fundaş central, însă pot evolua şi pe benzi. Cu multă muncă sper să ajung şi eu ca fundaşul Realului.

- L-ai putea înlocui pe Moţi în defensivă dacă ţi s-ar cere să joci pentru echipa mare?
- Eu trebuie să iau lucrurile treptat. Întîi trebuie să joc în liga a doua pentru că anul trecut nu am intrat în foarte multe meciuri, apoi să încep să joc şi pentru prima echipă. Iar într-un an, doi să fiu luat în calcule la Dinamo.

"Cei de la prima echipă au grijă de noi, ne dau sfaturi şi ne ceartă cînd greşim. E bine că ne antrenăm cu cei experimentaţi pentru că aşa putem creşte şi noi în joc mai repede" (Alin Dobrosavlevici, fundaş Dinamo)

CV - Alin Dobrosavlevici
Post: fundaş central
Vîrstă: 17 ani
Înălţime: 1,78 m
Cotă de piaţă transfermarkt.de: 25.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
terminatorul2
terminatorul2  •  09 Iulie 2012, 11:43

Cu ăștia vă duceți in B ! : )))))))

terminatorul2
terminatorul2  •  09 Iulie 2012, 11:43

Cu ăștia vă duceți in B ! : )))))))

nikonist
nikonist  •  09 Iulie 2012, 01:08
Postat de valyomanyd pe 08 Iulie 2012, 18:34

breeee, are doar 17 ani... matale pana la ce varsta ai luat in inaltime ?

nu-l intreba de inaltime, intreaba-l de ratiune!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează