FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Haos la Dinamo: nici achiziții, nici bani! » Termenul dat de Negoiță a expirat, fotbaliștii rugați să nu facă scandal

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2017 10:41

Clubul din Ștefan cel Mare nu a făcut niciun transfer, iar jucătorii care sunt la echipă nu şi-au primit salariile pe două luni şi primele din sezonul recent încheiat. 

Probleme mari la Dinamo! Ionuț Negoiță s-a lăudat mereu că, în ciuda salariilor nu foarte mari, jucătorii primesc banii la zi, dar conform surselor Gazetei roș-albii sunt neplătiţi de două luni şi aşteaptă bonusurile restante încă din sezonul regulat!

Primele sunt valabile atât pentru clasarea pe locul 3, cât şi pentru punctele obţinute în victorii şi remize din deplasare. Normal, acestea se achită la scurt timp după terminarea partidelor, însă fotbaliştii au fost mereu rugați să aștepte și să nu facă scandal. 

Penultimul termen oferit de conducere a fost acum 10 zile. Totuși, conturile roș-albilor au rămas nealimentate. Șefii au mai venit cu un termen: vineri, 23 iunie. Nici de această dată nu s-au ținut de cuvânt, iar elevii lui Contra au început să "mârâie"!


"Aşteptăm banii din drepturi"

Negoiţă nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia de la echipă, iar directorul sportiv Ionel Dănciulescu susţine că datoriile ar fi mult mai mici. "Restanțele la contract nu sunt pe două luni, ci pe una. Iar din acel salariu s-a achitat recent jumătate. Așteptăm să intre banii din drepturile TV, la fel ca celelalte echipe din Liga 1. Va mai dura maximum două săptămâni până când băieții vor avea banii în conturi.

Oricum, este o premieră la Dinamo, în ultimul an şi ceva nu s-a mai întârziat niciodată cu salariile. Am discutat cu băieţii şi au înţeles situaţia, aşa că este totul în regulă", a declarat Dănciulescu pentru Gazetă.

Conform surselor GSP, restanţe există și către oameni din staff-ul tehnic. Contra e singurul cu banii la zi, pentru că finanțatorul a făcut tot ce a putut pentru a-l convinge să semneze prelungirea contractului.

Era să nu vină Moşu'

Deşi Dănciulescu susţine că întârzierea este o premieră, nu e prima oară când fotbaliștii din Ștefan cel Mare au așteptat în zadar să îşi primească banii cuveniţi. Gazeta a mai scris despre această problemă în decembrie 2016. Salariul pentru luna noiembrie trebuia achitat pe 15 decembrie, dar şi atunci fotbaliştii au fost amânaţi de conducere.

S-a creat o adevărată tevatură pentru că fotbaliștii așteptau banii pentru a putea face cumpărături de Crăciun, cadouri pentru familie și prieteni și așa mai departe. Conducătorii le-au dat atunci un nou deadline, 19 decembrie, însă nici așa nu s-a respectat data şi banii au intrat cu foarte puţin timp înainte de Crăciun.

Haos total

Salariile neplătite sunt ca o cireaşă de pe tort pentru situaţia din ultima perioadă de la Dinamo.

Echipa este cantonată la Maribor, în Slovenia, şi a pierdut primele două amicale, 1-4 cu NK Osijek şi 0-1 Lokomotiva Zagreb.

Antrenorul Cosmin Contra declară cu orice ocazie că poate pleca de la echipă, fiind foarte deranjat de faptul că nu s-a făcut nici măcar un singur transfer până în acest moment. 

"Prime cum n-au mai fost"

Dinamo s-a luptat la titlu până în ultima etapă în sezonul care tocmai s-a terminat, așa că în preajma meciurilor de final, directorul general Adrian Mutu a anunţat bonusuri fără precedent: "Sunt prime foarte mari oferite de Ionuţ Negoiță, aşa cum nu au mai fost, atât pentru titlu, cât și pentru locul doi".

Gazeta a aflat despre ce bonusuri era vorba. Pentru câștigarea titlului, Negoiță propunea fiecărui titular câte 10.000 de euro, pentru locul doi 7.000 de euro, iar pentru ultima treaptă a podiumului 5.000 de euro. Ca o paralelă, pe vremea lui Cristi Borcea, locul 1 era răsplătit cu 150.000 de dolari pentru fiecare jucător. 

11.000 euro este salariul lunar al lui Nemec, cel mai mare din lotul lui Dinamo

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (37)
10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  27 Iunie 2017, 10:29

Eu chiar nu pricep ce mai caută Contra acolo. /cu acșiunile blocate de Badea, cu Mutu mereu la distracție, fără nici un transfer efectuat... omul nostru o avea vreun motiv ascuns să mai piardă timpul pe la Dinamo, sau doar l-a bătut soarele-n cap?

demolarii
demolarii  •  26 Iunie 2017, 23:55

Acest articol ararta de ce mesajul "Doar Dinamo Bucuresti" e real. Ca o paralela, ce tiraj avea "Sportul" inainte de '90? Si cat har aveau I Chirila si F Neagu cand scriau despre fotbal? Sau cum vorbea Teasca despre fotbal si cum vorbeste MM? Si inca ceva: Stiti de ce F Neagu a tinut cu Rapid? Pentru ca Dinu juca la Dinamo si strica poezia lui Lucescu si Dumitrache.

fangigi
fangigi  •  26 Iunie 2017, 23:53
Postat de Ion Minciu pe 26 Iunie 2017, 10:34

Iti faci cruce despre ce se scrie de Dinamo.Asta nu e ziarist care a scris tampeniile de mai sus:"maraie" jucatorii-cum se poate domnule sa folositi asemenea cuvinte. Il laudati pe Borcea?Laudati-l,dar spuneti ceva despre "haul" in care a fost dus clubul pe timpul lui Borcea.Daca sunteti dragut faceti cu ceilalti colegi o ancheta jurnalistica despre meciul Urziceni- Dinamo din 2009,in ce conditii a pierdut Dinamo titlul atunci .Sau inca o tema :Returul Dinamo-Lazio. Dar,nu veti face ,fiindca va plac "siroapele" de presa.

Dl Vrinceanu daca spune ca dinamovistii maraie nu e limbaj jignitor, eu daca voi scrie de exemplu ca fcsbistii ***, ceea ce este foarte adevarat, n-am voie!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close