FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Incredibil: CSA Steaua a vrut să interzică și actuala siglă a roș-albaștrilor! Victorie mare pentru FCSB + precizare importantă despre palmares

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2016 12:23

"Războiul" dintre CSA Steaua și FC Steaua București SA e departe de a se termina. Echipa lui Gigi Becali a câștigat, în sfârșit, o bătălie cu MApN. 

GSP.RO a aflat că OSIM a înregistrat marca "FCSB" în ciuda faptului că juristul MApN, Florin Talpan, a formulat o contestație, care a fost respinsă. 

Ce cere mai exact CSA Steaua

După ce i-a luat dreptul de a mai folosi sigla înregistrată de Gigi Becali acum 11 ani, CSA Steaua spera să o "deposedeze" pe FCSB și de sigla pe care campioana o folosește din februarie 2015.

CSA Steaua a înregistrat la OSIM denumirile "Steaua București", "Steaua", "Clubul de lângă inimă", "Patron la Steaua" (ultimul este numele unei emisiuni TV în care a fost implicată echipa de baschet).

Ce a cerut clubul lui Becali

Gruparea patronată de Gigi Becali a solicitat la OSIM înregistrarea celor două sigle:

372746 372746 sigle steaua

Ce a cerut CSA Steaua

Clubul Armatei a formulat opoziții la înregistrarea mărcii FCSB (cu cele două embleme de mai sus), susținând că se confundă cu unele dintre siglele din proprietatea Armatei (cele de mai jos). 

sgile mapn

Mai exact, CSA consideră că marca lui Gigi Becali se confundă atât ca element grafic, cât și ca fonetic sau conceptual cu siglele prezentate de MApN. 

Într-un dialog EXCLUSIV cu GSP.RO, OSIM susține prin vocea șefului de la Serviciu Mărci și Indicații Geografice, Mitrița Hahue, contrariul:

"Nu există nici un risc de confuzie din punct de vedere conceptual sau fonetic. Uitați-vă pe desen, FCSB nu mi-a scris pe siglă Steaua. Scrie clar, FCSB. Nuanțele culorilor sunt diferite. Ce să mai, sunt diferite! Prin urmare mărcile în cauză sunt diferite neexistând risc de confuzie pentru consumator și nici risc de asociere".

"Nu s-a pus niciodată problema palmaresului"

Directorul general al OSIM, Andrei Alexandru Ioan, susține pentru GSP.RO că echipa lui Gigi Becali a pierdut în instanță doar sigla (elementul grafic).

"Ca să se înțeleagă foarte clar. Noi discutăm aici doar despre emblemă. FCSB a înregistrat o marcă total diferită față de cea a celor de la CSA.  FC Steaua București SA a pierdut drepturile exclusive pentru marcă în instanță, nu și palmaresul sau tot ce s-a mai discutat! OSIM a înregistrat marca FCSB,  iar deținătorul are drepturi exclusive asupra ei și beneficiază de protecție". 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (438)
demolarii
demolarii  •  15 Martie 2016, 00:28

In stilul scriitoriilor stiintifici de la Universitatea MItitica, articolul imbraca cateva adevaruri cu alte afirmatii mai putin reale. Astfel: -nu exista posibilitatea confuziei.Asa ar fi daca la toate forurile sportive interne si internationale si inclusiv in media vom vedea in competitiile interne si internationale ca inscrisa echipa FCSB, si nu Steaua. -despre desen, iar confuzia este improbabila. Nu poti compara un insemn arhicunoscut, steaua in 5 colturi , cu roata dintata..... -despre palmares as vrea sa-mi comunice acel domn cum se naste, cum se transmite. Varianta de a prelua un palmares (1947-2003) se poate prelua printr-un simplu statut? Nu de alta dar cred ca speta se aplica si in cazul altor valori, si as vrea sa vin la OSIM sa inregistrez prin statut ca firma mea are activele lui Gigi Becali(banii). Asa sa ma fac si eu milionar. In locul celor de CSA Steaua as merge la o instanta internationala din domeniu marcilor, si as da in judecata toate persoanele care au semnat actele la OSIM pentru prejudicierea imaginii unei institutii, precum si pentru ultraj. Poate si vreo doua sesizari la DNA, despre cum speciallistii politici numiti in astfel de institutii isi croiesc pensiile private . Revenind la stil este clar prin conceptie ca apartine unei BoMMbonicii.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  14 Martie 2016, 23:06
Postat de adriann_ pe 14 Martie 2016, 21:45

Postacel, n-ai inteles nimic, ca de obicei. Ideea e ca lucrurile pe care le-am afirmat eu atunci au fost confirmate 100% de evenimentele ulterioare. E irelevant ca demonstatia i-o faceam lui valahu sau altcuiva, mai bulisor==))) Deci poti tu linistit sa-ti mai faci o clona si sa-ti dai calde cu ea, ca tot flit la botic ti-ai luat. Ia peste cateva luni, cand si viata va va da voua becaliotilor definitiv peste bot, o sa trebuiasca sa-ti faci alt cont de posrac etc etc etc ==))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iobag
iobag  •  14 Martie 2016, 22:55
Postat de adriann_ pe 14 Martie 2016, 21:45

Postacel, n-ai inteles nimic, ca de obicei. Ideea e ca lucrurile pe care le-am afirmat eu atunci au fost confirmate 100% de evenimentele ulterioare. E irelevant ca demonstatia i-o faceam lui valahu sau altcuiva, mai bulisor==))) Deci poti tu linistit sa-ti mai faci o clona si sa-ti dai calde cu ea, ca tot flit la botic ti-ai luat. Ia peste cateva luni, cand si viata va va da voua becaliotilor definitiv peste bot, o sa trebuiasca sa-ti faci alt cont de posrac etc etc etc ==))

Pai exact ce ziceam si eu, jurist scrie pe tine de cand comentezi pe gsp :))))) Eu nu stiu de ce dracu nu suni la uefa sa le zici sa schimbe dracu de pe pagina oficiala numele stelei in fcsb , ei nu stiu ca valahu s a inselat? :))))))

Vezi toate comentariile (438)
Comentează