FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Insula Mare a Brăilei + Dinamo = Afacere de succes » Un nume nou apărut pe lista investitorilor are și alte interese în România

Articol de GSP - Publicat joi, 26 aprilie 2018 17:58

Subiectul vânzării clubului Dinamo scoate la lumină aproape zilnic câte un nume nou ce ar putea fi interesat de preluarea clubului de la Ionuț Negoiță.

Într-un singur caz se pare că s-a ajuns la lucruri concrete, în sensul că reprezentanții grupării au pus la dispoziție unui potențial cumpărător din străinătate, ținut secret încă, documente privind contabilitatea "câinilor". Se pare că respectivul este grec. În rest, multe vorbe și mai multe surse care aruncă pe piață diverse nume și naționalități în privința celor care ar fi interesați să preia Dinamo.

Ultimul nume apărut pe listă ar fi acela al companiei Al Dahra, din Emiratele Arabe Unite, susțin surse din lumea fotbalului, care este o proprietate a şeicului Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Exact compania care vizează să administreze Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă agricolă din Europa, care are în exploatare 56.000 de hectare de teren de cea mai bună calitate!

Al Dahra face parte din concernul Al Ain, deţinut de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, actualul emir al Abu Dhabi, ce are o avere estimată la 12 miliarde de dolari. "Ideea ar fi să «intre» și la Dinamo, pentru a înlesni preluarea Insulei Mari a Brăilei. Informația a fost aruncată deja pe piață, rămâne de văzut dacă ea chiar se va materializa în vreun fel", au spus sursele GSP.

Ministrul pentru afaceri economice din EAU, Sultan Ahmed Al Jaber, s-a întâlnit recent cu diverși demnitari români pentru a discuta de preluarea Insulei Mari a Brăilei.

Șeicul Hamdan este președinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera şi de-a lungul vieţii a fost de mai multe ori ministru şi chiar prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite.

Citește și: 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
argus
argus  •  27 Aprilie 2018, 16:41

Ce mai "vindem"? Chiar asa?! 250 de ha de "aur verde" sunt de prisos? O sa ajungem sa importam graul "taman" din Insula Mare a Brailei? Asta-i marketing sau inconstienta? Mai este in vigoare legea cu privire la vanzarea pamantului strainilor?

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Aprilie 2018, 10:10

E buna si shaworma nu numai ciorba, nu?

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  27 Aprilie 2018, 08:31

Cred că e o greșeală... Pe șeicul ăsta tre` să-l cheme Ham-ham, nu Hamdan.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează