FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Interviu cu "transferul" lui Dinamo! Vrea să scoată din prima echipă un titular incontestabil: "Sunt rapid și tehnic"

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2017 13:44

Fundașul dreapta Laurențiu Corbu a revenit puternic la roș-albi, cu o centrare decisivă pentru golul lui Nemec cu Aerostar, 1-0, din Cupa României. Adus de Mircea Rednic de la Urban Titu, el intră în concurență cu spaniolul Romera.

Laurențiu Corbu a fost surpriza lui Vasile Miriuță pentru meciul de la Piatra Neamț. Titularizat pe banda dreaptă în locul lui Romera, fotbalistul de 23 de ani a fost și surpriza plăcută din lotul "câinilor". A centrat perfect pentru reluarea cu capul marca Adam Nemec, care a evitat o rușine cu formația de liga a treia. Corbu n-a prins multe meciuri în tricoul "câinilor" de când a fost adus de Mircea Rednic, în vara 2015, de la Unirea Titu. Un transfer care a stârnit zâmbete, fiindcă antrenorul miza pe un tânăr din ligile inferioare din România, dar care a început să-și arate utilitatea. 

"Poți să mergi și pe stradă și să calci strâmb"

Fotbalistul a fost tras în jos și de o accidentare stupidă la antrenament, la începutul primăverii. Și care s-a soldat cu ruptură la ligamentele încrucișate ale piciorului stâng, terminându-i sezonul jucătorului. De-abia la Piatra Neamț Corbu a bifat primul meci pe 2017, la un an de la precedentul, tot "16-imi", tot integralist, cu Dunărea Călărași (2-0)!

"Când să plecăm în cantonament la Brașov, mai erau trei minute la un antrenament, iar un copil adus de la juniori a intrat mai tare și m-am lovit cu el. Soarta! Se întâmplă, poți să mergi și pe stradă să calci strâmb. Am fost operat la Istanbul și-am stat mai bine de jumătate de an pe margine. Dar m-am întors mai puternic în fotbal", a comentat ieri Laurențiu pentru Gazeta Sporturilor.

Preferații mei sunt Dani Alves și Cristiano Ronaldo. Încerc să mă inspir din marii fotbaliști, dar și de la ai noștri ai de unde învăța" Laurențiu Corbu, fundaș Dinamo

Are șansa lui

Romera n-a mai dat randament ca-n sezonul precedent, revenirea pe gazon a lui Nica întârzie, Dudea nu mai este folosit ca fundaș dreapta și-a fost mutat pe postul său, în centrul defensivei, astfel că Laurențiu are șanse să mai joace pentru roș-albi.

"Eu sunt pregătit fizic sută la sută. M-am simțit foarte bine și la meci, a fost o bucurie ce mi-a umplut sufletul după ce-am văzut că am dat o centrare din care Nemec a dat gol. N-am avut emoții, am trecut cu bine peste accidentare și problemele m-au întărit psihic. Acum, mă voi pregăti la fel de bine, iar când domnul profesor Miriuță va apela la mine, îi voi asculta sfaturile și dispozițiile de joc. Cum sunt eu ca fundaș dreapta? Rapid, tehnic, sănătos tun, mai trebuie să pun mai multă forță, la acest ultim capitol mai am destul de lucrat. Dar sunt muncitor și încerc să cresc cu fiecare antrenament", a mai dezvăluit fundașul. 

"Simt o stare de spirit pozitivă, o să ajungem în play-off, trebuie doar să continuăm pe drumul victoriilor, noi avem încredere în forțele noastre"Laurențiu Corbu

100.000 €este cota lui Corbu pe transfermarkt.de

 1.500 € pe lună este salariul apărătorului

7 meciuri a strâns Laurențiu în tricoul roș-albilor

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
743994802434500
Dumitru Vergi  •  29 Octombrie 2017, 17:35

Pai si IULIAN MIHAESCU a venit de la Moreni a jucat si la Racari dar a facut cariera la Dinamo! Fruntea sus si multa munca.

milu
milu  •  29 Octombrie 2017, 14:43

oricare e mai bun decit romera,bine ca si-au dat seama de nonvaloarea acestuia.

maradona5
maradona5  •  29 Octombrie 2017, 14:36

E deja mai bun decit muratura aia de Benzar

Vezi toate comentariile (4)
Comentează