FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF LIGA 1

EXCLUSIV Interviu înainte de etapa dramatică din Liga 1: ”Mintea ne e la fotbal, nu la scenarii SF”

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 februarie 2018 09:00

Flavius Stoican, antrenorul ieșenilor, a explicat cum se pregătesc jucătorii săi pentru partida decisivă cu Viitorul. Dacă bat, moldovenii sunt în play-off.

- Domnul Stoican, aveți emoții înaintea meciului decisiv cu Viitorul pentru calificarea în play-off?
- Ne dorim fotbal de calitate și sigur va fi fotbal de calitate într-o partidă cu campioana României, astfel că pot spune că am emoții pozitive.

- Ce pronostic oferiți, se va califica Iașiul în play-off?
- Îmi ceri imposibilul! Cu siguranță vom face totul ca să ne calificăm, miza și dorința sunt uriașe, iar jucătorii nu au altceva în minte decât un singur cuvânt "victoria".

- Care sunt atuurile Iașiului pentru victorie cu Viitorul, pentru play-off?
- 1. Avem trei victorii în 2018, golaveraj 7-1. 2. Am învins acasă Steaua, Dinamo și Astra. 3. Iașiul joacă un fotbal ofensiv și frumos. 4. Avem suporteri pătimași care ne vor da o și mai mare energie sâmbătă seară.

- Este Iașiul favorită?
- Cu Viitorul, campioana en titre? Aș fi lipsit de tact să spun așa ceva. Eu spun doar că Poli Iași va juca doar pentru victorie, agresiv, în sensul bun al cuvântului, un fotbal cât mai bun calitativ și vom lupta ca să fim în play-off. Dar să nu uitați că jucăm cu una dintre formațiile foarte bune ale campionatului. 

- Va fi o ultimă etapă sută la sută corectă?
- Eu așa sper. Dar vă zic ceva: pe mine, pe jucătorii mei ne interesează doar meciul nostru. După ce se fluieră finalul la partida noastră, vom analiza și celelalte întâlniri ale etapei. Până atunci, nu ne interesează altceva, de ce să ne ocupăm mintea cu scenarii?! E simplu de gândit, dacă batem, suntem în play-off. Ține de noi.

- Au apărut discuții că Iașiul va face totul ca meciul să înceapă după Astra - Dinamo, apoi au fost discuțiile legate de încălzirea terenului.
- Dacă aș fi într-o situație mai calmă acum, aș râde! V-am zis, nu ne ocupăm mintea cu scenarii și cu filme SF, fiindcă Oscarurile se dau abia luna viitoare. Ca să lămurim situația: la Iași a început să fulguiască, nu știu dacă va ninge, doar Dumnezeu știe!, iar gazonul este acoperit cu acea folie de protecție și funcționează și instalația de încălzire. Și noi, Poli Iași, suntem la fel de interesați să jucăm pe cel mai bun teren posibil, fiindcă suntem adepții fotbalului ofensiv. Suntem siguri că se fac eforturi să se joace pe un gazon foarte bun. Gândul nostru e la fotbal, nu la copertine, la încălzirea globală, la jocuri de culise. Ne-ar pedepsi fotbalul și Dumnezeu dacă ne-ar sta mintea la altceva! 

1
este locul ocupat de Poli Iași în ultimele 6 etape, când a strâns 5 victorii și o înfrângere, golaveraj 12-4. Moldovenii sunt urmați de FCSB și de Craiova, fiecare cu câte 4 victorii și 2 remize

7 victoriiau moldovenii pe teren propriu în 12 runde în acest sezon. Plus două remize și 3 eșecuri, golaveraj 15-11

33 la sutăeste cuantumul victoriilor în deplasare pentru trupa lui Gică Hagi, având 4 succese în 12 deplasări. Plus două remize și 6 eșecuri, golaveraj 10-13

"Nu mă interesează de Dinamo sau de meciul de la Giurgiu. Pe mine mă interesează să învingem noi, fiindcă eu consider că merităm să fim în play-off. De ce? Că suntem buni și am jucat fotbal de calitate" Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

"Un motiv deosebit pentru care aș vrea să ajungem în play-off ar fi și acela că vreau să le batem acolo pe CFR Cluj și pe Craiova, singurele echipe cu care am pierdut acasă dintre cele mari. În rest, am învins"Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

"Am ajuns numai prin muncă în situația de a fi aproape de play-off. Vrem să continuăm să facem lucruri mărețe! Nu s-a făcut tam-tam despre Iași, toată lumea vorbește de Dinamo să prindă play-off-ul. Eu vreau Iașiul în play-off pentru că merităm"Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  23 Februarie 2018, 10:38

Hai Iasul hai baietii, inca 90 de minute si vom atinge o performanta extraordinara !!! FORZA IASI FORZA POLITEHNICA !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează