FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu spectaculos cu un fost jucător la U Craiova și Dinamo: "Am jucat pentru poliția din Dubai!" + cum a pierdut 90.000 de euro

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2017 15:03

Dragoș Firțulescu, 28 de ani, povestește momente interesante trăite înainte să ajungă la Pandurii și face radiografia meciului de mâine cu Timișoara, decisiv pentru salvarea de la retrogradare.

În același timp, mijlocașul recunoaște că în tinerețe nu a fost corect cu meseria sa și anunță că acum lucrurile se vor schimba.

-Dragoș, echipa ta e la egalitate de puncte, 23, cu Chiajna și Timișoara. Mâine aveți meci direct cu bănățenii.

-Da, calculele sunt simple. Trebuie să batem Timișoara, mâine. Neapărat! E un meci de totul sau nimic. Dacă învingem și mai luăm 3 puncte din meciurile cu Botoșani și Mediaș eu zic că suntem salvați direct.

-Care e atmosfera înainte de acest meci?
-Suntem montați pentru că am reușit să legăm două victorii și avem suficientă experiență cât să conștientizăm că acest meci e decisiv. S-a acumulat și multă oboseală, dar jocul cu Timișoara este o adevărată finală și ne vom autodepăși!

"Am suferit mult"

- Care e cel mai periculos jucător din echipa antrenată de Ionuț Popa?
- Bărbuț, clar! Dar chiar și cu el, cred că tot noi vom câștiga pentru că în tur i-am dominat și doar ghinionul ne-a făcut să pierdem acel meci. Suntem modești, dar luptăm până la final, indiferent de ce se întâmplă.

- După multe înfrângeri, ați legat două victorii consecutive. Ce s-a schimbat?
- Echipa noastră s-a format în iarnă, a durat ceva până ne-am omogenizat și am înțeles exact ce trebuie să facem și cum. Nimeni nu a văzut cât am suferit și cât am muncit noi după primele înfrângeri iar rezultatele au început să apară acum. Flavius ne-a oferit foarte multă încredere chiar dacă pierdeam și asta a contat.

- Înțeleg că ați făcut o grevă din cauza banilor, dar ați fost convinși de Stoican să continuați.
- Prefer ca lucrurile astea să rămână în vestiarul nostru. Întreabă-mă ce vrei tu despre fotbal, te rog.

Poliția din Dubai

-Ok. Ești "decarul" echipei, cum spune Hagi. Ești potrivit pentru numărul acesta?
-(râde) Eu zic că da. Mereu mi-a plăcut numărul "10". De când mă știu, am căutat contactul cu mingea. Dacă treceau câteva minute în meciuri și nu o atingeam sau nu cream o fază mă enervam rău. Presiunea acestui număr îmi aduce motivație și responsabilitate. Sunt un jucător tehnic, deci cred că mi se potrivește numărul. De când eram puști, mă uitam la toate meciurile după "decari" să îi studiez, mi-a plăcut mereu acest rol.

- La Pandurii cum ai ajuns?
-Am jucat o perioadă în liga a doua, la Vâlcea, după care în Dubai, pentru Academia Poliției din Abu Dhabi.

-Serios? Cum ai ajuns acolo?
-(râde) M-am dus la un prieten în vacanță și m-au oprit ăia p-acolo. Luam bani doar la meci, așa ca să fac spectacol, am stat acolo patru luni. Practic am fost în vacanță și m-am menținut și în formă pentru că mă antrenam zilnic. Revenind la Pandurii, eu eram pe lista lor, iar Flavius și-a dat ok-ul și m-a sunat să vin. Știam că situația financiară e grea, dar nici nu am discutat despre bani. M-a interesat să mă întorc în Liga 1 și să joc constant pentru că știu că vor veni și banii dacă ne salvăm. Asta nu înseamnă că nu pun preț pe partea financiară. Viața de fotbalist e costisitoare.

"Mi-a venit mintea la cap"

- Chiar, ai câștigat bani buni în fotbal?
- Nu sunt milionar, dar nici nu mă pot văita. Ce pot să îți spun însă este că am pierdut mulți bani din cauza falimentelor, a insolvențelor și a nebuniei care guvernează fotbalul din România.

- Ce înseamnă bani mulți?
-La Craiova am pierdut 40.000 €, de prin Cipru aveam de luat 18.000 €, de la U Cluj 16.000 €, de la ASA încă 14.000 €. Fă tu calculul (râde). Asta e, nu mă vait. Merg mai departe și sunt sigur că banii vor veni pentru că acum sunt serios cu fotbalul.

- Nu ai fost mereu? Cândva erai considerat un mare talent al Craiovei.
-Tocmai asta mi-a dăunat. Și eu, alături de alți colegi de la Craiova, eram considerați talente și am fost puternic mediatizați, iar asta mie mi-a dăunat. Eram un puști și nu am fost corect cu fotbalul, d-aia n-am ajuns la nivelul pe care îl așteptau cu toți. Acum am 28 de ani, mi-a venit mintea la cap și ma simt mai puternic ca la 20 sau 22 de ani. Maturitatea la care am ajuns îmi dă mai multă putere și ambiție să arăt ce pot. Și o voi arăta!

- Momentan joci meci de meci la Pandurii.
- Da. Am muncit foarte mult ca să pot reintra în acest ritm al Ligii 1, dar cred, sincer, că nu are nicio importanță dacă echipa nu se salvează de la retrogradare. Dacă nu ne salvăm, cotele noastre, ale tuturor jucătorilor vor rămâne mici.

"Este meritul lui Flavius Stoican pentru că am ajuns acum să sperăm la salvare. E incredibil ce a realizat la Pandurii având în vedere condițiile avute.

"Mulțumim oamenilor foarte puțini care au fost alături de noi și la bine, dar mai ales la rău. Sper să îi răsplătim cu salvarea de la retrogradare" Dragoș Firțulescu

 

1 gol în 15 meciuri a marcat Firțulescu pentru Pandurii în acest sezon de Liga 1

100.000 € valorează Firțulescu în acest moment, conform transfermarkt. În 2010 era cotat la 600.000 €

Firțulescu a mai jucat la U Craiova, FC Caracal, Jiul, Alki Larnaca, U Cluj, FC Olt Slatina, UTA, Kaposvari, Dinamo și CSM Rm. Vâlcea.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează