FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAŞI

EXCLUSIV L-a impresionat pe Becali, iar interviul ăsta e lovitura de graţie: "Vreau să devin cineva ca să-mi întreţin părinţii. N-am făcut prea multă şcoală, familia e totul pentru mine"

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2018 20:38

Mijlocașul Kamer Qaka, 22 de ani, trage tare la formația Poli Iaşi pentru a câștiga suficient încât să-și ajute mama și tata. Aceștia sunt pensionari în Norvegia, țară unde s-au mutat în urmă cu 20 de ani.

Dacă îl pui pe antrenorul Flavius Stoican să-ţi vorbească despre Kamer Qaka vei auzi o mulţime de detalii apreciative la adresa mijlocaşului central în vârstă de 22 de ani.

Fără să aibă un fizic debordant, albanezul de 1,69 metri impresionează pe teren. Îţi ia ochii, cum i-a luat şi lui Gigi Becali, care l-a dorit la FCSB. Într-o discuție cu reporterul Gazetei Sporturilor, Kamer a vorbit despre motivaţia lui specială şi s-a prezentat microbiştilor români, care-l cunosc mai puțin sau deloc.

Declarații exclusive ale unui altfel de fotbalist

 "Obiectivul imediat e să jucăm un fotbal bun şi să ajungem în play-off. Sperăm să mergem cât mai mult şi-n Cupa României. Nu ştiu până la ce nivel voi urca în fotbalul european. Oricine visează să joace în Champions League, însă eu mă bucur în acest moment de prezent. Doar Dumnezeu ştie ce va fi.

Mă simt fericit la Iaşi, sunt tratat bine. Despre interesul Craiovei sau al Stelei nu știu nimic. Dacă va fi o ofertă bună, clubul o va analiza, apoi eu. Steaua e o echipă interesantă, am auzit despre laudele patronului de acolo. Eu nu mă pot autopropune. Cred că dânsul doar a vorbit apreciativ despre mine, nu s-a gândit la un transfer. Oricum, pot face faţă presiunii oriunde. Am auzit multe despre Gigi Becali, dar nu l-am întâlnit, nu am vorbit cu el. Nu pot să-l analizez sau să-l judec fără să-l cunosc.

Cred că CFR Cluj e cea mai bună formaţie din Liga 1. E favorită la titlu. Îmi place mult Alex Băluţă. E şi el mic, dar foarte rapid. E fast and furious! Un jucător de top.

Idolul meu e Marco Verratti

Mister Stoican mereu vorbeşte frumos despre mine, are mare încredere în mine şi asta mă face să joc cum îmi place mie. Îmi dă ocazia să driblez, îmi lasă libertate pe teren, de aceea joc aşa bine. Fotbalul din România e mult mai serios decât cel din Norvegia. Aici, dacă pierzi un meci, ţi se spune direct ce n-ai făcut bine. Acolo e mai poezie, nu se face atâta caz. Mie îmi place critica, în România mă pot exprima mai bine în fotbal, fiindcă vreau să fac ceva cu cariera mea".

Stau la Iaşi cu soţia mea şi cu câinele meu. Ne uităm la multe filme, mai rar ieşim în oraş, vorbesc cu familia pe Facetime. Iașiul e un oraş superb, cu oameni de treabă. Fetele din Iaşi? Da, sunt drăguţe, însă nu vreau să vorbesc despre ele fiindcă m-ar omorî soţia! Nu le-am văzut prea bine că nu stau să mă holbez după ele.

Mâncarea românească e OK. Ciorba cu vită e preferata mea. În rest, nu am încercat prea multe, întrucât nu mănânc porc. O singură dată am mâncat sarmale, mi s-au părut grase şi n-o să mai gust.

Nu ştiu ce-aş fi fost dacă nu eram fotbalist. N-am făcut şcoală prea mult. Familia e totul pentru mine. Nu e prea bine din punct de vedere financiar pentru ai mei în Norvegia, țară unde s-au stabilit acum 20 de ani. Sunt pensionari, nu pot trăi din pensie. Visul meu e să câştig mulţi bani ca să-i întreţin, să-i iau cu mine. Asta mă motivează să joc fotbal bun, de aceea nu am în cap decât să fac ceva cu viaţa mea. E foarte greu ca străin în Norvegia. E frumoasă țara, dar foarte scumpă. Iar dacă nu eşti de acolo şi nu ai prea multe studii, e foarte greu să-ţi găseşti ceva din care să trăieşti fără griji". 

"Nu auzisem decât de Steaua şi de CFR înainte să semnez cu Iaşiul. De Dinamo nu ştiam nimic. Pe Steaua şi CFR le ştiam din Champions League" - Kamer Qaka, mijlocaş Poli Iaşi

"Îmi place că e ieftină viaţa în România, în Norvegia sunt nişte preţuri de nu-ţi vine să crezi! Familia mea e din Albania, eu am ajuns cu ai mei în Norvegia când aveam doi ani. Sunt foarte mândru de ţara mea natală, iar să joc pentru naţională a fost minunat" - Kamer Qaka, mijlocaş Poli Iaşi

Cum îl caracterizează Stoican: "Îţi fură minţile"

1. "Aţi rămâne cu gura căscată să vedeţi ce poate face Qaka cu mingea. E genul de fotbalist care-ţi fură minţile"
2. "Eu mi-aş fi dorit să fie naturalizat ca să poată juca pentru România. E ceva ce nu prea avem în ţară"
3. "În ciuda vârstei, e un fotbalist cerebral. Dacă va avea şi un pic de noroc, poate ajunge în marile campionate ale Europei"

1 assist
are în 19 meciuri are Kamer pentru Poli Iaşi

5 echipe
din Norvegia a bifat înainte să semneze cu moldovenii: Valere, Raufos, Honefoss, Kristiansund şi Sarpsborg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
leonv
leonv  •  20 Ianuarie 2018, 00:44

Nu a auzit de dinamo ,pe sleau a spus ca stie cine este RUSINEA EUROPEI din CL ,cica stie tot mapamondul ca *** ,clona incestuosului din pipera este oficial cea mai slaba echipa din 2005 incoace ,cica a auzit de singura echipa dintr-o prima divizie care a aparut pe tabela cu fc gazde sau singura echipa fara stadion si cantonament.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  19 Ianuarie 2018, 22:11
Postat de gannicus2014 pe 19 Ianuarie 2018, 21:27

suprinzator ca prin Norvegia nu s-a auzit de dinamo, foarte celebra printre pescarii islandezi, elfii suedezi sau feroezii lui Bartalsstovu

Ei, dar o sa se auda. N-ai auzit, acum 2-3 luni, de la domnu` Ionut de la RIN ca au venit la el la usa niste petrolisti de-ai Nordului si au plans ca ei sunt dinamovisti de mici si vor sa cumpere FCD1948 SA? Dar cica aveau pretentii prea mari - voiau sa se pastreze pista, sa poata organiza curse de reni. Si n-ar fi acceptat coregrafii...

wba33
wba33  •  19 Ianuarie 2018, 21:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează