FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Mai ceva ca Mourinho! Dan Petrescu stă dezastruos într-un top în care Craiova și FCSB sunt lideri absoluți

FCSB și CFR sunt departajate doar de golaveraj, bucureștenii având un gol în plus marcat
FCSB și CFR sunt departajate doar de golaveraj, bucureștenii având un gol în plus marcat

Articol de , - Publicat joi, 05 aprilie 2018 08:53

Dan Petrescu s-a supărat că echipa lui, CFR Cluj, e criticată pentru stilul direct și nespectaculos, dar datele despre jocul clujenilor confirmă ideea că vișiniii nici nu caută să joace spectaculos.

Dan Petrescu a construit o echipă nouă și are succes instant, luptă pentru titlu cu lotul desenat în mai puțin de un an, numai că nu e mulțumit doar cu rezultatele.

E supărat că formația lui e criticată pentru stilul de joc nespectaculos. " Steaua câștigă cu 1-0, 2-1 din faze fixe și voi criticați CFR! În tot campionatul am fost criticați!", s-a enervat Dan la DigiSport.

Știința și FCSB pasează cel mai bine

Ce înseamnă spectacol? O echipă să paseze în stilul lui Guardiola? Atunci, CFR joacă urât. După posesia medie din play-off, Clujul e pe locul 5, doar Astra pasează mai puțin. Craiova și FCSB, adversare în runda următoare, sunt cele mai tehnice formații, ele păstrează mingea cel mai mult.

Pe CFR n-o interesează să aibă balonul. Trupa "Bursucului" are mingea, în medie, în 43,3 la sută din timp, deci mai degrabă adversarii pasează. Hoban și colegii lui aleargă doar ca să recupereze.

Mai relaxat în privința asta e Deac. Mijlocașul a fost sincer după un 0-0 urât contra Craiovei: "Vreau să luăm campionatul indiferent de stil, chiar nu mă interesează cum! Ce dacă înscriem din faze fixe? Fazele fixe fac parte și ele din fotbal, noi profităm de faptul că avem în echipă fotbaliști masivi, buni în jocul aerian".

FCSB ciupește victoriile

În privința unui argument are dreptate Petrescu: FCSB și Craiova, concurentele din lupta pentru titlu, smulg succesele, în general. Oltenii au 9 victorii din 15 la un gol diferență. Steliștii, 9 succese din 18 la diferența minimă. Duelul Steaua-Craiova, de luni, ar trebui să fie unul aprins, datorită mizei uriașe, și sărac, din pricina formei pe care o arată formațiile lui Dică și Mangia.

Steliștii le-au învins la limită pe Viitorul și pe Iași, 2-1, grație unor momente fantastice ale lui Budescu, în vreme ce Universitatea are o serie italienească, 5 goluri marcate în ultimele 7 partide și doar două primite!

02

clipboard01

"Cum trebuia să jucăm? Ca Dinamo, să luăm câte 3-4 goluri pe meci și să ajungem în play-out? Dacă făceam și apărarea, și atacul la fel de bine, eram Barcelona sau Real Madrid, nu CFR Cluj!"
Dan Petrescu, antrenor CFR

A cumpărat "tehnici", dar nu-i plac

CFR a căutat să-și schimbe un pic stilul în iarnă, a achiziționat fotbaliști tehnici și rapizi: Mailat, Costache și, mai ales, Ioniță. Doar că Petrescu nu are suficientă încredere să-i folosească titulari, au jucat doar rar. Ioniță e surpriza cea mai mare, fiindcă Alex a fost adus de la Astra ca o mare vedetă, cu un milion de euro. Dăduse 10 goluri pentru giurgiuveni în prima parte a sezonului.

În Gruia are 6 meciuri, doar două ca titular, și un singur gol. Spre deosebire de Dan, Dică și Mangia mizează pe fotbaliștii tehnici și spectaculoși pe care-i au: Budescu, Florin Tănase și Teixeira la FCSB, Gustavo, Băluță și Mitriță la Craiova. Petrescu preferă luptătorii: Deac, Culio, Omrani sau Țucudean. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ando89
ando89  •  05 Aprilie 2018, 12:40

Interesant, aseară băieții lui Guardiola au avut posesia și au frecat mingea de au înnebunit-o în repriza secundă... Nu mai rețin scorul și echipa lăudată:))

adyy25
adyy25  •  05 Aprilie 2018, 12:00
Postat de vladutz13 pe 05 Aprilie 2018, 11:43

Asa a facut rezultate cu Urziceniul in CL. De fapt fix la fel a facut si CFR-ul cand a fost la un pas de calificare. A fost practic cea mai defensiva echipa din istoria Champions League... aveau parca o medie infioratoare de doar 150 de pase pe meci!! In unul nici nu depasisera 100. Dar daca asa scot puncte... asta e situatia

Problema este ca uneori, un joc urat, defensiv, la cutie, da rezultate. Si astfel unii antrenori sunt incurajati sa joace asa. Insa pentru noi spectatorii, un astfel de meci este cumplit. Asadar, noi trebuie sa reactionam, sperand ca astfel vor intelege si antrenori de genul Dan Petrescu, Piturca, etc. Degeaba compara cu stilul italienilor. Exemplul cel mai bun poate ca este iuve-real =0-3, sau barcelona-roma =4-1....

vladutz13
vladutz13  •  05 Aprilie 2018, 11:43

Asa a facut rezultate cu Urziceniul in CL. De fapt fix la fel a facut si CFR-ul cand a fost la un pas de calificare. A fost practic cea mai defensiva echipa din istoria Champions League... aveau parca o medie infioratoare de doar 150 de pase pe meci!! In unul nici nu depasisera 100. Dar daca asa scot puncte... asta e situatia

Vezi toate comentariile (7)
Comentează