FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 2-2

EXCLUSIV Miriuță a izbucnit la 24 de ore după Derby: "N-am dormit de nervi! Steaua, în play-off nu te mai iertăm!"

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2018 09:00

Antrenorul roș-albilor Vasile Miriuță nu concepe ca Dinamo să nu se claseze în primele 6 și anunță că vrea să se răzbune pe rivalii de la FCSB pentru remiza de acum două zile.

Vasile Miriuță nu capitulează și e convins că Dinamo o va învinge în ultima etapă pe Astra, iar după calificarea în play-off, următorul obiectiv imediat este să se revanșeze în fața celor de la FCSB. "Principalul" trupei din Ștefan cel Mare rămâne la părerea că elevii săi au fost mai buni duminică seara și ar fi meritat victoria.

- Domnule Miriuță, cum v-ați odihnit în noaptea de după remiza cu FCSB?
- N-am putut să dorm deloc! Am revăzut meciul complet. Pur și simplu, nu am putut să închid ochii de nervi.

- De ce sunteți așa supărat? Până la urmă, n-ați pierdut împotriva locului doi din campionat și a formației care tocmai învinsese pe Lazio...
- Tati, e dureros pentru că am fost egalați la ultima fază! Dacă era 1-0 și eram egalați în minutul 60, iar jocul curgea către o remiză nu mai spuneam nimic. Dar așa, am rămas fără cuvinte. Neatenția ne-a costat scump. Asta este, mergem înainte. Câștigăm împreună, pierdem tot împreună.

"Fault la Olteanu, dar noi jucăm corect..."

- Claudiu Vaișcovici a spus că, la primul gol al FCSB-ului, Dennis Man l-a faultat pe Olteanu, dar acesta nu a știut să cadă. Ce părere aveți?
- Așa este, a fost fault în atac, însă Olteanu nu s-a aruncat. Dacă privim strict tactic, Vlad a arătat că e tânăr și n-are experiență. Totuși, nu spune nimeni că puștiul ăsta de 21 de ani a avut tăria de caracter și corectitudinea să joace sută la sută corect. Au fost mai multe faulturi grosolane ale Stelei... Noi n-am reacționat și ne-am concentrat pe jocul nostru. Nu am stat pe jos, nu ne-am tăvălit. Ne-ar fi rușine să facem așa ceva în fața minunaților noștri suporteri.

- Jocul lui Dinamo?
- Am făcut o partidă foarte bună până în minutul 80. Eu v-am spus că după cantonamentul de iarnă veți vedea o cu totul altă echipă! Acum am ajuns la punctul în care jucăm bine 80 de minute. Etapa următoare, împotriva Astrei, vom juca perfect 90 de minute plus prelungiri.

- Cum ați gândit jocul cu FCSB?
- Am făcut primul "11" cu 6 jucători de atac. Recunosc că aici am gândit cu sufletul de suporter dinamovist. În Derby de România nu te aperi, joci și pentru tribune. Eu n-am să joc în viața mea împotriva Stelei defensiv, cu frică. Așa e la război, te mai și rănești, te pansezi și mergi mai departe cu gândul să-ți iei revanșa. Asta vom face noi acum. O aștept pe Steaua în play-off ca să ne luăm revanșa. Nu-i mai iertăm!

- Atmosfera din vestiar cum este în acest moment?
- Cu toții am fost foarte supărați, motiv pentru care am încercat să îi relaxez, am glumit cu ei, i-am făcut să râdă. Le-am explicat că trebuie să ne gândim la "finala" de la Giurgiu, iar de Steaua ne vom ocupa în play-off!

"Fanii noștri? Peste cei ai lui Dortmund!"

- Vorbiți de play-off, dar aveți un meci foarte greu cu Astra, decisiv.
- E adevărat, Edward Iordănescu este unul dintre cei mai buni antrenori din generația nouă, are la dispoziție și fotbaliști de calitate, dar uitați-vă ce am și eu la Dinamo și cum a jucat echipa mea contra celor de la FCSB! Nu vom face niciun pas greșit în ultima etapă. Suntem la mâna noastră, Dinamo va fi în play-off!

- Suporterii cum vi s-au părut?
- Ce am văzut pe Arena Națională, la această partidă, eu nu am mai pomenit în viața mea! Și am jucat împotriva celor de la Dortmund, cu 80.000 de oameni în tribune, sau la Schalke, cu 55.000. Nu se compară! Dinamoviștii sunt unici în România și poate chiar și în Europa. În acest joc m-am simțit cu adevărat antrenor și vreau să le mulțumesc pentru asta extraordinarilor noștri ultrași!

- Ultima întrebare. E posibil să fiți demis dacă pierdeți cu Astra?
- În primul rând, nu vom pierde cu Astra. În al doilea rând, de ce să mă gândesc la demitere când eu n-am mai pierdut în Liga 1 de 7 meciuri?! Sunt foarte liniștit din toate punctele de vedere. Cu Craiova și FCSB am remizat, dar să nu uităm că vorbim despre ocupantele locurilor doi și trei. Dacă mă întrebai în iarnă dacă mă mulțumesc cu remize în jocurile cu cele două, ziceam da, dar uitându-mă acum la cum evoluăm, chiar regret că nu am scos maximum de puncte! "Egalul cu FCSB a fost cel mai greu meci din toată cariera mea de antrenor. M-am consumat enorm"

"Eu am spus-o de multă vreme că vom juca în ultima etapă calificarea în play-off. Nu e o surpriză pentru mine. Nu vom rata această șansă"

"Am văzut și eu că FCSB l-a transferat pe Bălgrădean. Nu e treaba mea, nu mă interesează, însă e un portar de play-off, are valoare"

7 victorii,6 remize și 4 înfrângeri a adunat Miriuță pe banca lui Dinamo, în toate competițiile

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (139)
980200265347462
Radianu Mihai  •  20 Februarie 2018, 22:55

*** asta uman cu afinitati recunoscute pentru dusmanii nostri de veacuri-HUNGURII, sa-si vada de familia lui nenorocita care traieste in HUNGARIA! Daca ASTRA joaca pe bune cu ei,*** dinamoviste nu ajung in primele 6 echipe din campionat! HUA dinamo!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1025138504184136
Constantin Valentin  •  20 Februarie 2018, 21:22

Daca juca FCSB ul cu echipa standard, deja erati in playout si va dadea cel putin 3 !

geogeo
geogeo  •  20 Februarie 2018, 21:00

Lui Miriuta i se potriveste vorba aia: "Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample!" Miriuta chiar crede ca la fiecare meci cu Steaua (FCSB) o sa primeasca 2 goluri cadou? Ca daca nu le primea era vai si amar...

Vezi toate comentariile (139)
Comentează